Latviju Eirovīzijā pārstāvēs grupa "PeR" • IR.lv

Latviju Eirovīzijā pārstāvēs grupa “PeR”

18
Grupa "PeR" uz Ventspils skatuves. Foto: Kaspars Krafts, F64

Pauls: “PeR” vēl nopietni jāpiestrādā pie sava priekšnesuma

Ventspilī Eirovīzijas nacionālās atlases “Dziesma 2013” finālā uzvarējusi grupa “PeR”, kas maijā Zviedrijā pārstāvēs Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, ziņo LETA.

“PeR” puiši nacionālās atlases finālā piedalījās ar divām dziesmām, un superfinālā, kurā cīņu par uzvaru turpināja trīs no konkursa dalībniekiem, viņi iekļuva ar dziesmu “Here we go“. Skatītāju balsojumā mirdzošajos tērpos izpildītā “Here we go” ieguva visvairāk balsu un izpelnījās arī lielāko žūrijas atzinību.

Superfinālā vēl piedalījās divas dziedātājas – Samanta Tīna ar dziesmu “I Need a Hero” un Marta Ritova ar dziesmu “I am who I am”.

Komponists Raimonds Pauls, kurš vakar tikai daļēji sekojis līdzi Eirovīzijas nacionālajai atlasei, uzskata, ka uzvarētājiem – puišu grupai “PeR” – līdz Eirovīzijas konkursam Zviedrijā vēl nopietni būs jāpiestrādā pie sava priekšnesuma.

“Viņi dara savu iespēju robežās, ko var, un cenšas piesaistīt jauniešu auditoriju. Tur pie numura vēl ir nopietni jāpiestrādā un jāpārdomā vizuālais koptēls. Tam, kā viņi sevi “pārdos”, ir liela nozīme,” aģentūrai LETA priekšnesumu komentēja maestro.

Paulam ir arī savs viedoklis par balsojumu, tas esot bijis diezgan savdabīgs. Lūgts paskaidrot sīkāk, viņš teica: “Kā jau parasti, tauta balso, viņiem ir savi uzskati”.

Spriežot par visu mūziķu uzstāšanos, komponists atzina, ka spilgtu tēlu nacionālajā atlasē nav bijis, bet, viņaprāt, viena no talantīgākajiem bijusi dziedātāja Samanta Tīna – viņas priekšnesums tuvojies profesionālai dziedāšanai.

Viņš arī neprognozēja, kā puišu grupai veiksies galvenajās sacensībās Zviedrijā – viss atkarīgs no tā, kādi būs pārējie konkursanti. “Tā ir laimes spēle, tu nekad nezini, kas blakus var gadīties, cik spēcīgi ir citi,” sacīja Pauls.

Savukārt komponists Guntars Račs atzina – lai gan sekojis nacionālajai atlasei, viņš neņemas prognozēt grupas “PeR” izredzes Zviedrijā.

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Starptautiskā konkursa pusfināli paredzēti 14.maijā un 16.maijā, bet fināls – 18.maijā. 58.Eirovīzijas dziesmu konkursā kopumā piedalās 39 valstis.

Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies otrajā pusfinālā kopā ar izpildītājiem no Azerbaidžānas, Maltas, Islandes, Sanmarīno, Maķedonijas, Somijas, Bulgārijas, Izraēlas, Norvēģijas, Albānijas, Ungārijas, Šveices, Gruzijas, Grieķijas, Armēnijas un Rumānijas. Savukārt pirmajā pusfinālā piedalīsies Dānija, Horvātija, Ukraina, Nīderlande, Austrija, Slovēnija, Igaunija, Krievija, Lietuva, Serbija, Īrija, Baltkrievija, Kipra, Melnkalne, Beļģija un Moldova.

No tā dēvētājām lielā piecinieka valstīm pirmajā pusfinālā uzstāsies Lielbritānija, Itālija un konkursa rīkotāju valsts Zviedrija, bet otrajā pusfinālā piedalīsies Francija, Vācija un Spānija.

 

Komentāri (18)

oktaavs 17.02.2013. 12.57

Lai barauc, kas grib un kam nav kauns. Lai pārstāv paši sevi. Tikai nevajag asociēt šo pasākumu ar Latviju. Daudziem šīs valsts pilsoņiem tas būtu apvainojums. Pārāk daudz goda priekš vienas zilinātās minoritātes TV tusiņa. Ar labu mūziku tam mazs sakars. Drīzāk – ar politiskajām simpātijām.
UK ir visrespektējamākā roka un popmūzikas lielvalsts, bet tajā pasākumā nekādus panākumus parasti negūst. Tas ir rādītājs par šī balagāna, nevis par britu popmūzikas kvalitāti.

+13
-4
Atbildēt

0

putekliic 17.02.2013. 13.35

Šī bija pirmā reize pēdējos gados, kad mani “neaizķēra” pilnīgi neviena dziesma no fināla. Neviena! Tas ir viens. Otrs. Šogad šī pasākuma mērķauditorija – gan saturiski, gan vadītāju performance, bija, es teiktu, 20-. Es saprotu, ka nav jābūt ne kaut kam ūber nopietnam, ne arī kaut kādam iestudētam stīveniekam, bet nu tā tukšā, banālā ļurināšana, nu sorry – radīja reālu iekšēju diskomfortu. Pie tam arī vadītājs, īsti nevar pateikt kāpēc, bet bija kaitinošs. Varbūt tāpēc, ka viņš pats tur centās pārāk spīdēt? Pasākumu nespēju skatīties, tas man mājās kaut kur fonā dudināja. Protams, sauklis “Piecel kājās Eiropu” arī bija tā kā drusku pārspīlēts un tāpēc – komisks, kas lielu reizi pasvītro mūsu mazvērtības kompleksus un to cik neadekvāti liela nozīme tiek piešķirta šim pasākumam. Par pašu uzvarētāju dziesmu – nu nezinu. Man šķiet, ka šoreiz neviens pārāk lielas cerības neliek. Bet varbūt tieši tāpēc….:)?

+8
-1
Atbildēt

0

ivetao2007 17.02.2013. 12.15

Sestdienas vakarā es MEZZO TV skatījos Berlines filarmoniķu Svinigo koncerta ierakstu, ko vadija jau pasaulslavenais diriģents Gustavo Dudanels. Koncertam īpašu svētku gaisotni radīja mūsu Elinas Garančas spīdoša un aplaussu vētras pavadītās uzstāšanās solistes lomā. Te redzējām pasaules klases sasnieguma virsotni. Pēc ta kaut kas drausmīgs bija LTV pirmajā kanālā klausīties un skatīties ķēmus no Ventspils, kuri pretendēja – smejies vai raudi – ne mazāk un ne vairāk kā “pieceliet kājās Eiropas publiku”. Zombētie skatītāji un klausītāji, galma žurija uz Zviedrīju sūtīs ērmus, kuri neprot ne dziedātne, ne dancot. Ākstus. Tās divas meitenes no fināla trijnieka, kuras vismaz patiešām prata dziedāt, palika ārpusē. Satriecoša ši konkursa blamāža. Sākot ar LTV runātājiem.

+14
-8
Atbildēt

5

    ltvpanorama > ivetao2007 17.02.2013. 19.34

    varbūt tomēr vērts kļūt pieaugušiem…arī Jums sirmā galva..:)..vakar bija brīnišķīgs biatlons, vefiņa kāsiens..galu galā Jelgava pret Baroniem..vai tiešām jāskatās šitas balagāns? tajā laikā, kad bija šis te pasākums, es skatījos filmu..labu..par Bondu..Džeimsu Bondu..arī bērnišķīgi..toties nekāda stresa:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > ivetao2007 17.02.2013. 14.13

    Esmu profesionāls žurnālists un mans amats to liek. Visbeidzot dažkārt man jāpiedalās notikumos, kur tiek pieņemti lēmumi. Ja tas tā nebūtu, tad aivarsk piezīme būtu vērā ņemama.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > ivetao2007 17.02.2013. 12.19

    Bet, kāpēc tu to skatījies?????????????????????????????

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ivetao2007 17.02.2013. 16.09

    varbūt tomēr labāk par sportu ? :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ivetao2007 17.02.2013. 12.34

    Ja man kaut kas nepatīk es sevi tā nemocu un vienkārši neskatos :)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu