Uz LTV valdi paliek deviņi kandidāti • IR.lv

Uz LTV valdi paliek deviņi kandidāti

39
Foto: Rūta Kalmuka, F64

Konkursa otrās kārtas pretendenti publikai taps zināmi NEPLP organizētā publiskā diskusijā 25.februārī

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nobalsojusi par deviņiem kandidātiem, kas tiek konkursa uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem otrajā kārtā, biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināja NEPLP loceklis Gints Grūbe.

28.janvārī noslēdzās pieteikšanās NEPLP rīkotajam konkursam, kurā tiks izraudzīti trīs LTV jaunās valdes locekļi – valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos. Konkursam pieteicās 45 kandidāti.

Grūbe norādīja, ka kandidāti otrajai kārtai izraudzīti, balstoties uz personāla atlases uzņēmuma “Fontes” novērtējumu, jo “Fontes” intervēja visus kandidātus.

Ne vairāk kā trīs katra amata kandidāti, kas saņēmuši augstāko novērtējumu, turpinās dalību otrajā kārtā. Grūbe norādīja, ka katru nedēļu “Fontes” izvērtēs trīs kandidātus, jo otrajā kārtā paredzēti komplicētāki pārbaudījumi, kas ietvers dažādus testus, lomu spēles un dažādu situāciju izspēles.

Grūbe teica, ka konkursa otrās kārtas pretendenti publikai taps zināmi NEPLP organizētā publiskā diskusijā, tiekoties ar LTV darbiniekiem, kas paredzēta 25.februārī. Līdz tam “Fontes” ir jāsniedz atzinums par kandidātiem.

Jautāts, kāpēc NEPLP neatklāj kandidātu vārdus, Grūbe norādīja, ka galvenais iemesls ir kandidātu saistības pret citiem darba devējiem. “Galvenais, lai kandidāts vēlas strādāt LTV valdē un atbilst kritērijiem. Nevēlamies kaitēt tiem kandidātiem, kas turpinās strādāt esošajā darba vietā. Tā ir vispārpieņemta prakse,” sacīja Grūbe.

Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka sarunā ar “Nozare.lv” norādīja, ka uz LTV valdes amatiem kopumā bija pieteicies apmēram tikpat liels skaits kandidātu, cik uz NEPLP vēlēšanām. Pēc vārdiem, kas ir zināmi, uz valdi esot pieteikušies tie, kuri netika NEPLP. Vai nu tiem, kas pieteikušies, nav darba vai nav noteiktas darba vietas. Visi ir no mediju vides.

Līdaka uzsvēra, ka LTV valdē ir jābūt mediju vides profesionāļiem un izciliem krīzes menedžeriem. Tādiem, kas var atbildēt gan darbiniekiem, gan skatītājiem. Jo LTV nav uzticības ne no darbiniekiem (darbinieki pamet), ne no ārpuses (zems reitings). Valdei ir jābūt komandai.

Pretendentu izvērtēšana notiks līdz 28.februārim.

 

Komentāri (39)

Ieva 07.02.2013. 18.47

NEPLP konkurss jau parādīja, ka čiks vien iznāk.
Ne tur darbs, ne rezultāts. Ieslēdz TV, un nav ko skatīties, visi žurnālisti aizmukuši, bet toties mums ir vīzija par saulaino tāli par 42 miljoniem latu nodokļu maksātāju naudas.
Ja NEPLP to organizē, tad ar jauno valdi būs tas pats- tai būs pilnīgi skaidrs, kā noskaidrot vai ir dzīvība uz Marsa, bet, ieslēdzot TV, tur būs tas pats tukšums, kā tagad.
Nu neesmu es optimists, neesmu.

+2
-1
Atbildēt

0

Māris Vasiļjevs 08.02.2013. 13.53

“… katru nedēļu “Fontes” izvērtēs trīs kandidātus, jo otrajā kārtā paredzēti komplicētāki pārbaudījumi, kas ietvers dažādus testus, lomu spēles un dažādu situāciju izspēles”. Saprotu, ka palikušo kandidātu vidū ir arī aktieri.

+1
0
Atbildēt

0

dzintarz 08.02.2013. 11.58

Mafmykin – čemodan, vokzal, moskva, kremļ, puķen, žopa…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu