Sācis darbu apvienotais LTV un LR ziņu portāls • IR.lv

Sācis darbu apvienotais LTV un LR ziņu portāls

22

 

Svētdien darbu sācis apvienotais Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) ziņu portāls, tomēr joprojām aktīvas ir arī LTV un LR līdzšinējās interneta vietnes – “latvijasradio.lv” un “ltv.lv”, ziņo „Nozare.lv”.

Jaunais sabiedrisko mediju kopīgais portāls patlaban darbojas adresēs “zinas.ltv.lv” un “zinas.latvijasradio.lv”.

Apvienotā portāla redaktore Marta Cerava stāsta, ka šī vietne radīta, lai interneta auditorijai “kļūtu ieraugāms abu sabiedrisko mediju informatīvi analītiskais veikums, kā arī lai to autori beidzot iegūtu atgriezenisko saiti no auditorijas, kas nezvana uz “Brīvo mikrofonu” un neraksta papīra vēstules”.

Jau ziņots, ka LR un LTV kopējā portāla veidošana ir viens no soļiem uz abu mediju apvienošanu jaunā sabiedriskajā medijā, ko paredz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izstrādātā mediju stratēģija.

LTV un LR kopīga interneta ziņu portāla izveidei latviešu un krievu valodā pērn tika piešķirti 82 300 latu un paredzēts finansējums arī nākamajos gados.

Cerava uzsver, ka jaunā interneta ziņu platforma ir neparasts veids, kā sabiedriskās raidsabiedrības, kas joprojām ir divas juridiski neatkarīgas organizācijas, mēģina vienoties un vairs nekonkurēt interneta mediju tirgū.

“Kas zina, varbūt tas ļaus gan auditorijai, gan abu mediju darbiniekiem neviļus iemīlēt abas no tām,” raksta portāla redaktore.

 

Komentāri (22)

Aldīna 04.02.2013. 09.07

Vēlu veiksmes, un ceru, ka ir veikta visa iespējamā profilakse pret dzelteno kaiti!

+4
0
Atbildēt

0

Anita Priede - Pried 04.02.2013. 23.14

Beidzot!
Es par to jau rakstīju: http://odo.lv/Blog/101110 kad TV vajadzēja vien pusmiljonu.
Salīdziniet tehnoloģiju izmaksas:
Video TV — 40 miljoni (plāns): http://www.ir.lv/2013/1/18/dimants-pret-bolseviku-metodem-un-anarhiju-ltv/viedokli
Video internetā — 82 tūkstoši: http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/444883-apvienotais_ltv_un_lr_zinu_portals_izmantos_pilsonu_zurnalistus

+1
0
Atbildēt

0

gstrazds 04.02.2013. 10.01

Pirmais iespaids ļoti labs. Anonīmiķiem nav atļauts komentēt, kas priecē. Un, zinot LR-1 un LTV ziņu veidošanas principus, ir cerība sagaidīt pirmo Latvijā ziņu portālu, kas pietiekami atspoguļos arī ārvalstīs notiekošo.

0
0
Atbildēt

2

    gstrazds > gstrazds 04.02.2013. 10.17

    Jap, jap, taisnojies, taisnojies.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > gstrazds 04.02.2013. 10.07

    “Anonīmiķiem nav atļauts komentēt, kas priecē.” – vispār jau mums te tāds “Dāvids Vikmanis” neizsaka pilnīgi neko, tāpēc tas ir tik pat anonīms, kā jebkura iesauka vai niks.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu