Par ST priekšsēdētāju atkārtoti ievēl Kūtri • IR.lv

Par ST priekšsēdētāju atkārtoti ievēl Kūtri

10
Gunārs Kūtris. Foto: Lita Krone, LETA

Nākamgad vienalga no jauna būs jālemj par Kūtra pēcteci

Par Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāju trešdien atkārtoti tika ievēlēts Gunārs Kūtris. Par viņa kandidatūru aizklātā balsojumā nobalsoja seši jeb visi ST tiesneši, ziņo LETA.

ST priekšsēdētāja pilnvaru termiņš ir trīs gadi.Sēdē par Kūtra kandidatūru izteicās tiesnesis Uldis Ķinis, norādot, ka viņš kolēģu vidū guvis atsaucību un cieņu. Ķinis neredzot nepieciešamību mainīt ST priekšsēdētāju. Neviens cits tiesnesis atklāti kandidatūru neizvirzīja.

ST priekšsēdētāja balsu skaitīšanas komisijā bija tiesneši Kaspars Balodis, Anita Osipova un Uldis Ķinis.

Kūtris žurnālistiem atzina, ka par vēlēšanu rezultātu nav īsti pārsteigts, bet no rīta viņam bijis uztraukums.

Jāatzīmē, ka Kūtra ST tiesneša pilnvaras beidzas jau nākamā gada februārī, līdz ar to no jauna būs jālemj par viņa “pēcteci”.

Kūtris ST priekšsēdētāja amatā pirmo reizi stājās 2007.gada 31.janvārī, savukārt 2010.gadā viņš priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts atkārtoti.

Tiesas priekšsēdētāja pilnvaras beidzas šā gada 30.janvārī, bet Kūtra pilnvaras Satversmes tiesā – vēl pēc aptuveni gada.

ST tiesneši ir Kūtris, Aija Branta, Sanita Osipova, Uldis Ķinis, Kaspars Balodis, Kristīne Krūma, kā arī Vineta Muižniece, kura ir apsūdzēta par dienesta viltojumu, un viņas pilnvaras tiesneses amatā patlaban ir apturētas. ST tiesnešus ievēl Saeima uz vienu desmit gadu termiņu.

 

Komentāri (10)

ligakalnina 23.01.2013. 12.31

Kūtris pārāk politizēts un uzstājas ar politiskiem paziņojumiem pārāk bieži, nez vai ST galvai tas ir pareizi.

+11
0
Atbildēt

1

    austrisv > ligakalnina 23.01.2013. 14.52

    Džeri, te es Tev piekrītu, jo tā intervija ar Kūtri, kurā viņš saka , ka ir pret EUR, kā valsts augstai amatpersonai gan nav pieļaujama it seviški neminot argumentus kāpēc viņš ir Pret EUR. Argumentiem ir jābūt, lai klausītājs vai skatītājs var izvērtēt minētos argumentus.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 23.01.2013. 12.46

Muižniecei pilnvaras aptureetas , bet algu saņem , komunismaa pat nebija paredzeets eedamais ja nestraadaa , bet mums iet veel glaunaak…

+9
0
Atbildēt

0

Janis 23.01.2013. 12.50

Pasēdēs vēl vienu termiņu un ies politikā.
Politiski izteikumi jau ir.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu