RP Rīgas mēra amatam izskatot trīs kandidatūras • IR.lv

RP Rīgas mēra amatam izskatot trīs kandidatūras

24
Foto: Edijs Pālens, LETA

Daļa kandidātu ilgstoši strādā Reformu partijas Rīgas nodaļas valdē

Rīgas nodaļas valde ir apsvērusi trīs kandidātus Rīgas domes priekšsēdētāja amatam, no kuriem izvēlēsies vienu, LETA informēja RP preses pārstāve Daiga Holma. Rīgas nodaļas valde paziņos savu lēmumu kopsapulcē 17.janvārī.

Holma uzsver, ka iepriekš izskanējusī informācija, ka RP mēra amatam varētu virzīt divus kandidātus, nav precīza.

Savukārt RP valdes loceklis Jānis Vilnītis “Rietumu Radio” teica, ka RP izskata divus kandidātus Rīgas mēra amatam. “Abi kandidāti ilgstoši strādā Reformu partijas Rīgas nodaļas valdē un daudz ko iepriekš darījuši ekonomikā un jurisprudencē,” sacīja Vilnītis, uzsverot, ka “viņiem ir ticība un pārliecība par to pārmaiņu nepieciešamību, ko Reformu partija sākusi, un tas ir svarīgāk par “skaļu” uzvārdu”.

Pērn par RP Rīgas nodaļas valdes priekšsēdētāju kļuva vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža padomniece Inga Antāne, kas nomainīja Vilni Ķirsi, kurš kļuva par Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru. Patlaban Ķirsis izvērsis kampaņu, medijiem izsakoties par daudziem un dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar Rīgas pašvaldības darbu.

Ķirsis portālam “Delfi” apstiprinājis, ka ir viens no trīs partijas kandidātiem uz Rīgas mēra amatu, viņš tam piekritis, “jo nav bail uzņemties atbildību”.

Kā iepriekš norādījis RP līderis Valdis Zatlers, Rīgas mēra amata kandidāta izvēles procesā būs iesaistīta Rīgas nodaļas kopsapulce un partijas valde. Kopsapulce notiks 17.janvārī.

Par mēra kandidatūras ieteikšanu RP valdei lems Rīgas nodaļas valde un kandidatūru būs jāapstiprina RP valdei, pavēstīja RP preses pārstāve Daiga Holma. Līdz ar to arī “pilnīgi viennozīmīgi” paliek spēkā RP domes iepriekš pieņemtais lēmums pašvaldību vēlēšanās Rīgā piedalīties ar atsevišķu sarakstu, iepriekš pauda Zatlers.

Nolemts arī, ka nākotnē tiks mainīts partijas vadības mehānisms – būs gan partijas priekšsēdētāja amats, gan arī valdes priekšsēdētāja amats.

Kā ziņots, RP patlaban vēl nav izvirzīts galvaspilsētas mēra amata kandidāts, jo bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars paziņoja, ka nesadarbosies ar RP. Politiskais spēks viņam piedāvājis kļūt par Rīga domes priekšsēdētāja amata kandidātu, bet Bondars vēlējies straujākas pārmaiņas, nekā tam piekritusi partijas vadība.

 

Komentāri (24)

sausins 16.01.2013. 17.24

gadījuma prezidents diez vai var izveidot ko citu kā gadījuma partiju !

+5
0
Atbildēt

1

    janazakovica > sausins 16.01.2013. 17.46

    noziedzigas zoodarza vienosanas “prezidents” nevis gadijuma…steidzigi izlabo..

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 16.01.2013. 11.18

…Tas nebūs viens cilvēks, bet gan divi jeb, kā izteicās RP pārstāvis, – tandēms…+++ Vai nu tekstu īsti nesapratu, vai arī – RP nav spējusi vienoties par vienu kandidātu, tad mīļā miera labad izvirza divus :) Diez, abi viņi startē ar burtiski vienu redzējumu, vai katrs ar savu? Jeb, ja RP uzvarēs vēlēšanās, tad arī Rīgu vadīs tandēms? :) Katrā ziņā, tas ir kaut kas jauns

+4
-2
Atbildēt

5

    ezis > buchamona 16.01.2013. 15.58

    Diezgan šausmīgi lasīt visus komentārus. Ir.lv sāk pārvērsties par tādu pašu miskasti kā DELFI un TVNETs.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 16.01.2013. 11.46

    rinķī apkārt
    “Jeb, ja RP uzvarēs vēlēšanās, tad arī Rīgu vadīs tandēms? :)”

    Tad vadīs Triāde.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Elina > buchamona 16.01.2013. 12.50

    : Ja arī tā būtu pareiza informācija, kas tad ir? Zatlera jociņi kārtējie. Galu galā viens tandēms jau tagad diezgan daudz sastrādājis RD. Būtu otrs, kas strēbtu sastrādāto. Dubults neplīst. Reformu partijas, ja atceraties, arī bija divas vienubrīd. :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 16.01.2013. 11.38

    traductrice. Lai arī tas ir formāli, bet ” Ušmariks” tomēr tās ir divas partijas – viens pirmsvēlēšanu bloks, RP vēl pagaidām tikai viena partija, tur laikam tā atšķirība :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > buchamona 16.01.2013. 11.25

    es gan gribētu iebilst, jo “šajā pasaulē nav nekā jauna”. viens tandēms jau šobrīd ir – Ušmariks. Atkal brīnos (vispār, pēdējā laikā diezgan bieži pieķeru sevi, ka izmantoju tieši šo verbu), ka RP cenšas atkārtot šo gājienu. Brīnos arī, ka RP domā, ka 2 nezināmie ir 2x labāk par 1 nezināmo.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

peerku 16.01.2013. 11.39

(Z)RP, ja nevar ar kvalitāti, tad pārsteidz ar kvantitāti Rīgas mēra pretendentu izvēlē. :) Īsti radošs piegājiens, neko teikt. :)

+6
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu