Dibinās režisora Oļģerta Krodera fondu • IR.lv

Dibinās režisora Oļģerta Krodera fondu

35
Režisors Oļģerts Kroders. Foto: Lauris Vīksne, F64

Krodera balvas pamatā būs režisora atstātais mantojums

Šogad plānots dibināt režisora Oļģerta Krodera fondu, kurā tiks vākti līdzekļi režisora piemiņas vietas izveidei Valmierā. Par šādu ieceri gada nogalē pavēstīja Valmieras Drāmas teātra (VDT) direktore Evita Sniedze.

Teātrī notika ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja 2011./2012.gada sezonas labākos māksliniekus, kā arī pieminēja oktobrī mirušo režisoru Kroderu, ziņo LETA.

Sniedze informēja par ieceri dibināt Krodera fondu un piešķirt Krodera balvu. Tas nozīmē, ka katras jaunās teātra sezonas sākumā režisora dzimšanas dienā 9.augustā kādam aktierim par izcilu veikumu tiks piešķirta Krodera balva, kuras pamatā būs režisora atstātais mantojums.

29.decembra vakarā, apbalvošanas ceremonijas laikā, Sniedze par lomām pēdējās Krodera izrādēs pasniedza piemiņas veltes – režisora mūža garumā nēsātus pulksteņus saņēma aktieri Aigars Apinis un Krišjānis Salmiņš, savukārt režisora foto un paša konspektēta grāmatiņa par filozofiju nokļuva aktrišu Elīnas Vānes un Ievas Puķes īpašumā.

Jau ziņots, ka Valmieras teātris, kurā pēdējos gados strādāja Oļģerts Kroders (09.08.1921.-10.10.2012.), domās par to, kā saglabāt slavenā latviešu režisora piemiņu. Kroders teātrī gan strādāja, gan dzīvoja. Istaba, kurā viņš mitinājās, arī nākotnē tiks saglabāta kā Krodera istaba.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu