Latvijā palielinājusies dzimstība • IR.lv

Latvijā palielinājusies dzimstība

70
Foto: Lita Krone, LETA

Līdz novembra beigām piedzimuši 18 140 mazuļi

Šogad Latvijā palielinājusies dzimstība, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija.

Šā gada 11 mēnešos Latvijā pasaulē nākuši 18 140 bērni, kas ir vairāk nekā pērn atbilstošajā periodā, kad pasaulē nāca 17 366 mazuļi. 2011.gadā Latvijā kopumā piedzima 18 825 bērni, ziņo LETA.

Tomēr iedzīvotāju dabiskais pieaugums 11 mēnešos joprojām bijis negatīvs – šogad līdz novembra beigām mūžībā aizgājuši 26 430 cilvēki.

Decembra sākumā Latvijā bija reģistrēti 2,029 miljoni iedzīvotāju.

 

Komentāri (70)

garausiitis 29.12.2012. 12.11

Ja bez smaida , tad šie skaitļi liecina , ka Latvijā lietas kārtojas . Nekādi pabalsti nepiespiedīs vairāk dzemdēt bērnus , ja nebūs pirmkārt pārliecības par nākotni . Tas norāda, ka jaunie vecāki ar lielāku optimismu skatās nākotnē .

+15
-6
Atbildēt

38

    mariterage > garausiitis 30.12.2012. 14.05

    >Ino
    “Bērni dzima gan kara laikā, gan grūtajos pēckara gados, kad valdīja uzskats, ka ģimene bez bērniem nav pilnvērtīga ģimene.”
    =====================================================================
    Kādi tik maldīgi uzskati nav valdījuši pasaulē. Gan ka zeme ir plakana, gan ka saule riņķo ap zemi. Kad cilvēki aptvēra to maldīgumu – tie nekad pie tiem neatgriezās. NEKAD.

    Tāpēc laiks pieņemt pasauli tādu kāda tā ir – tai skaitā to kādi ir normāli ģimenes modeļi, nevis censties atgriezties pagātnes neziņas tumsā.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 30.12.2012. 10.00

    @Ilmars
    Bet varam arī tikai vāvuļot un neko nedarīt, un noskatīties, kā viņi turpina aizbraukt un ģimenes radīt ārzemēs!

    Ne jau vecāku pabalstu dēļ jaunieši brauc prom – brauc, kur var iegūt normālu izglītību un plašākas darba iespējas! Vari visiem pacelt māmiņalgas uz 1000Ls, bet tāpat jaunieši brauks mācīties uz ārzemēm un atgriezīsies uz 1 gadu dzemdēšanas tūrismā uz LV!

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 30.12.2012. 12.27

    Ino, ja 20 gadīga studente nonāk izvēles priekšā – dzemdēt bērnu vai taisīt abortu, kādi apsvērumi nāktu par labu dzemdēšanai? Vai 300 latu pabalsts būtu laba motivācija bērna dzemdēšanai? Nevajag aizmirst, ka Latvijā ir ļoti liels abortu skaits, tātad tie bērni ir, bet tiek nogalināti. Bet pilnīgi piekrītu, ka sievietei 40 gadu vecumā ar 1000 latu ienākumiem mēnesī, pabalsts nevar būt izšķirošs. Tāpēc valdībai būtu ļoti uzmanīgi jāskatās, kam dot pabalstu, kam nē. Pilnīgi skaidrs, ka Viņķele un Vienotība demogrāfijai ir ļoti kaitīgi.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    mariterage > garausiitis 30.12.2012. 12.39

    >ino
    “apgalvoju, ka nekādi stimuli, t. sk. pārliecība par perspektīvām nākotnē nenodrošinās dzimstības pieaugumu, ja sabiedrība neuzskatīs bērnus par vērtību”
    =========================================================================
    Interesants viedoklis – ja materiālie stimuli neskaitās sabiedrības attieksme, tad jādomā ka uzskatāt, ka bērni sāks dzimt ja sabiedrībā parādīsies doma ka bērns – tas ir pēdējais modes kliedziens ko gribēs iegūt katrs modes tendencēm sekojošs pāris.

    Kā domājat kas notiks ar šiem bērniem kad nākamajā sezonā sabiedrībā būs atkal cits pēdējais modes kliedziens?

    Varbūt tomēr jautājums par to būt bērnam vai nebūt ir katra pāra privātā izvēle, nevis sekošana sabiedriskajā telpā konkrētā brīdī valdošajām uzskatu tendencēm?

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    mariterage > garausiitis 30.12.2012. 12.45

    >Normunds
    Vai 300Ls pabalsts 20 gadīgai studentei, lai tā izvēlētos pamest studijas un pievērstos bērnu dzemdētājas karjerai ir pareizs budžeta līdzekļu pielietojums?

    Es personīgi uzskatu ka nē, bet pieļauju ka daudziem ir pretēji uzskati.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 30.12.2012. 12.17

    Valsts atbalsts ir nozīmīgs tiem vecākiem, kas paši savu dzīvi nespēj sakārtot, un visticamāk arī audzināšanas gaitas būs jāuzņemas valstij, jo viens ir bērnu radīt, otrs attīstīt viņu vismaz 18 gadu nogrieznī.
    ======================
    Tieši tā! Tāpēc pabalstu maksāšana tiem, kam lieli ienākumi ir pilnīgi nepamatota.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    mariterage > garausiitis 30.12.2012. 14.10

    >fretka
    “…vai es pareizi sapratu, ka Jūs dziļi nicināt… ”
    ==========================================================================
    Es dziļi nicinu priekšlikumus kas izpostīs konkrētas studentes dzīvi, lai tikai demogrāfiskās statistikas ailītēs parādītos šā priekšlikuma izteicēju priecējošs cipars.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 30.12.2012. 12.16

    Un bija Gorbačova pretalkohola kampaņa, daži zinātnieki tieši ar šo apstākli izskaidro demogrāfisko sprādzienu.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 30.12.2012. 12.01

    @Ino
    Kāds sakars demogrāfijai ar Ķīli un Ķīlim ar Zatlera vizīti Maskavā? Ja nav argumentu, tad nevajag novirzīties no tēmas. Droši vien būtu vērts uztaisīt aptauju par Ķīļa atbalstītājiem un pretiniekiem. Ka tik beigās nesanāk līdzīgs rezultāts kā par eiro!
    P.S. Laikam tā arī varētu būt, ka savā ciemā ir vienam no retajiem, ja ne vienīgajam, kam ir maģistra grāds no vadošas Eiropas universitātes.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 30.12.2012. 10.05

    @Ino
    Vai tad bērnudārzi un izglītība netiek atbalstītas? Neesmu tā kā redzējis nevienu Ķīļa ideju, kas saka, ka bērnudārzi un skolas ir jāslēdz! Savukārt Tavi izcilie izglītības ministri Ķoķe un Broks gan bija izcili skolu slēdzēji – tā teikt, bērnu nav, tad jāslēdz ciet!
    Nav brīnums, ka gudrākie cilvēki brauc prom, jo tiem gudrajiem šeit nav dzīves – pliekanais ploretariāts viņus dauza ar pagalēm pa visām vietām!

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 29.12.2012. 23.33

    Nasing spešal. Es sāku ar šo “Ja cilvēkam bērns nav vērtība, tad pat pie visrožainākajām nākotnes izredzēm bērni nedzims.” Tā kā tu neesi lasītājs , bet rakstītājs:) Tavuprāt valstij nav jānodrošina ne bērnu dārzi, ne izglītība, bet jāatbalsta tikai Ķīļa murgi:)

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 30.12.2012. 11.32

    Nasing spešal. Savā ciemā droši vien tieci uzskatīts par intelektuālu milzi? Ja arī pats tam tici, tad nevajadzētu oponentam pierakstīt to, ko viņš nekad nav teicis un pēc tam ar putām uz lūpām to apstrīdēt. Neesi lasījis, cik garas rindas uz bērnu dārziem? Uzskati, ka tavam naidam pret nacionālistiem ir racionālas saknes? Varbūt pārliecība balstās uzticībā Zatlera vēsturiskās vizītes Maskavā “rezultātiem”, jo pašam pavisam nesenā vēsture ir tumša lieta?

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    mariterage > garausiitis 30.12.2012. 14.34

    >fretka
    konkrētā diskusija starp citu iet par Normunda teikto:

    “ja 20 gadīga studente nonāk izvēles priekšā – dzemdēt bērnu vai taisīt abortu, kādi apsvērumi nāktu par labu dzemdēšanai? Vai 300 latu pabalsts būtu laba motivācija bērna dzemdēšanai?”

    Tātad nav runa par to ka Jūs, kas ar savu solīdo algu varat savai sievai visu nodrošināt un vēl atļauties 3 bērnus esat par to nicināms.

    Man tikai prieks par Jūsu labklājību.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 29.12.2012. 22.02

    @Ino
    Tāpat kā ģimenes izvēlas iegādāties dzīvokli vai auto kredītā, tāpat arī vecāki izvēlas laist bērnu pasaulē vai nē. Tas ir privāts lēmums. Ne jau valsts atbalsta dēļ cilvēki ņem kredītus! Ne jau valsts atbalsta dēļ vecāki rada jauno paaudzi! Ja dzimstības līknē pēc nākamā gada augusta būs lūzums, tad varēs teikt, ka valsts atbalsta politika kaut ko ietekmē, ja nē – vecāki ir pieņēmuši lēmumu laist bērnu citu apstākļu dēļ.
    Valsts atbalsts ir nozīmīgs tiem vecākiem, kas paši savu dzīvi nespēj sakārtot, un visticamāk arī audzināšanas gaitas būs jāuzņemas valstij, jo viens ir bērnu radīt, otrs attīstīt viņu vismaz 18 gadu nogrieznī.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 30.12.2012. 12.12

    Tas norāda, ka jaunie vecāki ar lielāku optimismu skatās nākotnē .
    ==============
    Tas nebūt to nenorāda, tas norāda to, ka patreiz ir vairāk cilvēku reproduktīvajā vecumā. Ir nākuši klāt 80-to beigās dzimušie vecāki, bet pēc tam nāks tukšie 90-tie un tad vairs nekas nepalīdzēs. Ja patreiz Viņķele 80-to gadu beigās dzimušās sievietes mudinās taisīt abortus, nevis dzemdēt, tad mūsu tautai beigas. Tāpēc pabalstus māmiņām būtu jāmaksā par katru bērnu visām vienādus, nevis jenotienēm 2000 Ls, bet studentēm 100 Ls.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    mariterage > garausiitis 29.12.2012. 18.53

    >Haris
    “Lai kaut cik jēdzīgi varētu salīdzināt dažādu gadu dzimstības rādītājus, būtu jāizrēķina bērnu skaits uz vienu fertilo sievieti – un jāizrēķina KATRU GADU.”
    ========================================================================
    Tā tas ir, bet vai šajās tabuliņās ir kas tāds kas liecina par to ka viena gada laikā fertilo sieviešu skaits ir palielinājies tādā skaitā lai būtu šāds pieaugums?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > garausiitis 30.12.2012. 17.03

    Ģiskussija iģot, a iģiot stoit i smotrit…

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 30.12.2012. 17.37

    @Ino
    Ķīļa paziņojumiem par krievu valodas lomas paaugstināšanu izglītībā.

    Skatos, ka katru nakti murgos rādās krievu valoda! Ja man pierādīsi, ka Ķīlis ir teicis palielināt krievu valodas lomu izglītībā, apsolos vairs NEKAD neapstrīdēt nevienu Tavu komentāru!
    P.S. Izglītība tiešām negarantē prasmes, bet, ja esi lielāks darītājs par Ķīli, uz priekšu! Ķīļa sirds noteikti priecāsies, ja viņš ministra amatu atpakaļ iemainīs uz pasniedzēja amatu.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > garausiitis 29.12.2012. 22.16

    Vilmārs:
    Tā tas ir, bet vai šajās tabuliņās ir kas tāds kas liecina par to ka viena gada laikā fertilo sieviešu skaits ir palielinājies tādā skaitā lai būtu šāds pieaugums?
    =====================================
    Nē, neliecina. Es tikai vēlējos uzsvērt, ka, manuprāt, fertilo sieviešu skaita un īpatsvara faktors varētu būt daudz nozīmīgāks nekā grūti izmērāmais “noskaņojuma” faktors.

    Un pie reizes gribēju arī atgādināt Ilmāra Meža celtās trauksmes īsto avotu – gaidāmās DAUDZ MAZĀKĀS paaudzes, ka acīmredzot pilnīgi noteikti nespēs radīt tik daudz bērnu, cik ir pašlaik bērnus radošajās paaudzēs.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 29.12.2012. 18.26

    Nasing spešal! Ko gribēji teikt? Ka valstis politikai nav jābūt vērstai uz ģimeņu atbalstu, ka valstij var būt nākotne bez bērniem?:)

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > garausiitis 30.12.2012. 00.06

    nulle
    Padumjā savienībā viss bija ačgārni. Par tevi tēvam pautus vajadzēja noraut.

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > garausiitis 30.12.2012. 13.22

    lno
    “Varbūt pārliecība balstās uzticībā Zatlera vēsturiskās vizītes Maskavā “rezultātiem”

    Vispār jau “vēsturiskās vizītes” mērķis, kura dēļ Putins tērēja savu dārgo laiku, bija Latvijas un tās pārstāvja piesmiešana. Visu pārējo, kam nebija nepieciešama fiziska klātbūtne, Zatleram varēja nodot Meļņiks, Ušakovs, Šlesers, vai arī pie sevis izsaukušais Vešņakovs.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 30.12.2012. 20.58

    NaSp – Ķīļa sirds izjutīs lielāku atvieglojumu ,ja viņš nedaudz pamainīs savus paradumus:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Jean > garausiitis 30.12.2012. 17.46

    Cik var komentēt cita teikto agresīvā, demagoģiskā veidā? Pasaki, ko gribi teikt un nepiesārņo ēteru!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > garausiitis 30.12.2012. 14.27

    Vilmārs7777
    “Es dziļi nicinu priekšlikumus kas izpostīs konkrētas studentes dzīvi”

    Studentes dzīve būs izpostīta, kad viņa četrdesmit gadu vecumā atskārtīs, ka kā sieviete viņa sevi vairs nevarēs realizēt un būs spiesta adoptēt nēģerēnu vai krievelēnu.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > garausiitis 30.12.2012. 13.29

    lno
    “nulle. Tev pat sapņos nerādās, ka tavi vecāki maksāja kredītu padumjajai varai no dzimšanas brīža”

    Nulles vecākiem piešķirtais dzīvoklītis bija russu(vikingu)tūkstošgadīgās programmas “negatīvā selekcija” ietvaros. Daudziem normāliem latviešiem nācās mitināties pa trīs vienā istabelē komunālā dzīvoklī.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 29.12.2012. 16.28

    @Ino
    Vecākiem tomēr jājūt, ka valsts viņus atbalsta, ka Latvijai bērni vajadzīgi.

    Diez vai tie papildus 800 bērni tādēļ, ka 2011.gadā vecāki vairāk juta valsts atbalstu! Lai kaut kas mainīties, ir cēloņi, un ja tas nebija papildus valsts atbalsts, tad visticamāk personiski mērķi un motīvi, no kuriem viens var būt arī personiska stabilitāte dzīve un pozitīvs skats uz nākotni.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > garausiitis 30.12.2012. 14.01

    Vilmārs7777: … un pievērstos bērnu dzemdētājas karjerai
    —–
    Vilmār, vai es pareizi sapratu, ka Jūs dziļi nicināt sievietes?

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 30.12.2012. 12.59

    Vilmārs7777. O, Ō,O! Bērni modes kliedziens? Hamletiskais būt vai nebūt arī tavuprāt pakļauts modei? Atliek vēl tikai paziņot, ka bauslis, Tev nebūs nokaut, ir izgājis no modes! Arī esi beidzis “vadošu Eiropas augstskolu”?:):):)

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > garausiitis 30.12.2012. 13.32

    Normunds
    “Un bija Gorbačova pretalkohola kampaņa”

    Спасибо партии родной
    И Горбачеву лично
    Что трезвый муж идет домой
    И член стоит отлично

    Atceros, ka Aluštā pusotras stundas nostāvāju rindā pēc divām pudelēm vīna. Kad bērnus taisīt? Labi vēl, ka iepazinos ar vietējo vīndari un nelegālās rakijas razotāju.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > garausiitis 29.12.2012. 18.14

    klusais:
    Tas norāda, ka jaunie vecāki ar lielāku optimismu skatās nākotnē .
    ===================================
    Nē, manuprāt, tas to nenorāda vis. Tas tā VARBŪT ir, bet būtu vēl jāpierāda, ka tam ir kāda ietekme.

    Manuprāt, visbūtiskākais faktors, kas ietekmē gada summāros dzimstības rādītājus, ir fertilo sieviešu absolūtais skaits un īpatsvars.

    Lai kaut cik jēdzīgi varētu salīdzināt dažādu gadu dzimstības rādītājus, būtu jāizrēķina bērnu skaits uz vienu fertilo sievieti – un jāizrēķina KATRU GADU.

    Ir taču zināms, ka pēdējos gados pilngadīgas ir kļuvušas tās paaudzes, kas PSRS beigu posmā sadzima tik kuplas, kādas ne pirms, ne pēc tam nebija dzimušas. Starp citu, tas toreiz tika panākts ar dzimstību veicinošiem pasākumiem.

    Te attēls no Jāņa Dombravas raksta “Latviešu skaits pieaugs”, kas daudziem gāja pie sirds.
    http://www.ir.lv/upload/simple_file/2012_12/689/1.attels.png

    Pievērsiet uzmanību, piemēram, latviešu paaudzēm 20-24 un 25-29 vecuma grupās. Vai tad kāds brīnums, ka pagaidām kaut kas vēl dzimst, un varbūt pat tieši šobrīd dzimušo skaits vēl palielinās? Un tiem, kuri izvēlējušies apriet Ilmāru Mežu – paskatieties, cik ļoti mazākas ir nākamās paaudzes!

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 30.12.2012. 12.17

    Nasing spešal. Gribi pavingrināties tukšmuldēšanā?
    1. Iegūtajām zināšanām nav vērtība, ja neprot tās pielietot, to lieliski demonstrē Ķīlis.
    2. Neesmu apgalvojis, ka minētais dzimstības pieaugums saistīts ar atbalstiem, gluži pretēji – apgalvoju, ka nekādi stimuli, t. sk. pārliecība par perspektīvām nākotnē nenodrošinās dzimstības pieaugumu, ja sabiedrība neuzskatīs bērnus par vērtību. Tādā gadījumā tas stimulēs tikai vēlmi iegādāties interesantākas spēļmantiņas. Tas pats attiecas uz Latvijas valsti, ja to uzskata tikai un vienīgi par līdzekli apmierināt savas merkantīlās intereses.
    3. Ja cilvēks nespēj izdarīt secinājumus no Zatlera politiskajām piruetēm un Ķīļa paziņojumiem par krievu valodas lomas paaugstināšanu izglītībā, tad jāizdara secinājums, ka maģistra grads viņam nekādu “kaitējumu” nav nodarījis kaut arī tas iegūts vadošā augstskolā:)

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    steven_smelly > garausiitis 30.12.2012. 09.28

    “Nespeciālajam” – ” vai šajās tabuliņās ir kas tāds kas liecina par to ka viena gada laikā fertilo sieviešu skaits ir palielinājies tādā skaitā lai būtu šāds pieaugums?”
    Protams, to ļoti skaidri var redzēt salīdzinot 3 vecumgrumas latviešiem – 30-34 vismazākā, 25-29 jau lielāka un 20-24 atkal lielāka. Tas ir mūsu jauniešu resurss, kuru prasmīgi stimulējot un atbalstot mēs varam krietni normalizēt demogrāfijas problēmu. Bet varam arī tikai vāvuļot un neko nedarīt, un noskatīties, kā viņi turpina aizbraukt un ģimenes radīt ārzemēs!

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 30.12.2012. 12.01

    nulle. Tev pat sapņos nerādās, ka tavi vecāki maksāja kredītu padumjajai varai no dzimšanas brīža, lai tā varētu būvēt tankus un raķešu šahtas, valkāja ‘širpotrebu” un bija priecīgi ja uz “lielās revolūcijas” svētkiem garā rindā izstāvēt kādu kg gaļas?:)

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 30.12.2012. 13.04

    Normunds. Nevajag absolutizēt. Protams, ka atsevišķas ģimenes pabalsts stimulētu, bet ar to vien ir par maz – problēma ir galvās. Bērni dzima gan kara laikā, gan grūtajos pēckara gados, kad valdīja uzskats, ka ģimene bez bērniem nav pilnvērtīga ģimene.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > garausiitis 30.12.2012. 14.22

    Es dziļi nicinu priekšlikumus kas izpostīs konkrētas studentes dzīvi
    —-
    Skaidrs, Vilmār. Tātad vīrietis, kurš nodrošinājis savai sievai iespēju laist pasaulē, teiksim, trīs bērnus un vēl tos izaudzināt par labiem cilvēkiem, ir dziļi nicināms. Cik Jums pašam bērnu (ja nav noslēpums)? Man ir tieši trīs. Un studentei ir izpostīta dzīve :)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 29.12.2012. 23.39

    nulle. Tu uzskati, ka tavi vecāki dzīvokli nebija nopelnījuši? Ušla zima, prišlo ļeto, spasibo partii za eto:)

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 29.12.2012. 14.12

    klusais. Nekādi pabalsti nepiespiedīs vairāk dzemdēt bērnus , ja nebūs pirmkārt pārliecības par nākotni .
    ____________________
    Pārliecība par nākotni? Katram sava nākotnes vīzija. Daudziem sapnis bezrūpīga dzīve, 3D TV katrā istabā, klepjsunītis, kosmētiskās operācijas, vismaz pāŗis publiskas bildes tusiņos u.t.t.. Ja cilvēkam bērns nav vērtība, tad pat pie visrožainākajām nākotnes izredzēm bērni nedzims. Latvija nav pēdējā vieta uz pasaules. Jā, Latvijā ir depresīvi rajoni, bet dzīve Latvijā nemaz nav tik slikta. Ļoti viegli norakstīt savas muļķības uz netaisnīgo valsts politiku, slikto valdību, bet katrs pats ir savas laimes kalējs, neviens ar varu nespieda ņemt bankās kredītu vai balsot par Kalvīti vai Šleseru. Vecākiem tomēr jājūt, ka valsts viņus atbalsta, ka Latvijai bērni vajadzīgi. Kāda var būt pārliecība par nākotni, ja nedzimst bērni?

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

dro 29.12.2012. 11.45

Latvijā viss ir slikti un tagad vēl palielinājusies dzimstība! Katastrofa. Nu kā tu cilvēks, saņemot šādu ziņu, vari omulīgi sagaidīt Jauno gadu? Vai tad nepietiek ar to, ka Latvija grib pievienoties euro zonai?:)

+14
-6
Atbildēt

1

    efeja60 > dro 30.12.2012. 12.05

    nav smieklīgi

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 30.12.2012. 23.13

klejotājs
Meseršmita ložmetēja tēmeklis

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu