Amerikāņi Obamam prasa iekļaut Putinu Magņitska sarakstā • IR.lv

Amerikāņi Obamam prasa iekļaut Putinu Magņitska sarakstā

23
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: AFP/LETA

Krievijas Valsts domes deputāts: tas varētu būt bezprecedenta gadījums

Pēc tam kad Krievijas Valsts dome atbalstīja likumu, kas liedz uz ASV adoptēt Krievijas bērnus – tas bija kā pretsolis tā sauktajam ASV pieņemtajam Magņitska likumam -, ASV Baltā nama mājas lapā, kur ASV pilsoņi var izpaust savus ierosinājumus valsts prezidentam, parādījusies petīcija ar aicinājumu Magņitska sarakstā iekļaut arī Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Putinu sarakstā aicina iekļaut tad, ja viņš parakstīs skandalozo Valsts domes akceptēto likumu, vēsta mediji. Bet pirms šā aicinājuma Baltā nama mājas lapā tika publicēts aicinājums „melnajā sarakstā” iekļaut tos Krievijas Valsts domes deputātus, kas nobalsoja par šo likumu. Šis aicinājums jau savācis nepieciešamo parakstu skaitu, lai tiktu nodots ASV prezidenta Baraka Obamas izskatīšanai.

„Pievienojiet Putina kungu Magņitska sarakstam, ja viņš atbalstīs „antimagņitska aktu,” teikts Baltā nama mājas lapā publicētajā petīcijā. Šis aicinājums tika publicēts pirms pāris dienām un, lai savāktu nepieciešamos 25 tūkstošus parakstu, tam vēl ir laiks līdz 22.janvārim. To atbalstījuši jau vairāk nekā pieci tūkstoši cilvēku.

Šajā mājas lapā ir vēl citas petīcijas, kas skar Krievijas Valsts domes bēdīgi slaveno likumu, kas vērsts pret pašas Krievijas bērniem. Viens no šiem aicinājumiem, kas publicēts 20.decembrī, svētdien jau savācis nepieciešamos 25 tūkstošus parakstu, vēsta Krievijas avīze „Moskovskij komsomoļec”.

Pēc portāla, kurā tiek publicētas petīcijas, noteikumiem, ja konkrētā petīcija mēneša laikā savāc vairāk nekā 25 tūkstošus parakstu, varas iestādēm tā ir jāizskata un jādod oficiāla atbilde. 24.decembra rītā zem petīcijas par Krievijas parlamentāriešu iekļaušanu Magņitska sarakstā, bija gandrīz 50 tūkstoši parakstu.

Savukārt Krievijas parlamentārieši jau sola atbildes soli, ja ASV rīkosies tā, kā to vēlas petīcijas iesniedzēji, un tas novedīšot pie atklāta politiskā kara starp ASV un Krieviju. “Tas būs bezprecedenta skandāls, iespējams, uz diplomātisko attiecību pārtraukšanas robežas,” prognozē Krievijas Valsts domes deputāts Vjačeslavs Nikonovs. “Tas varētu būt vēsturē pirmais gadījums, kad tādā līmenī jālemj par sankcijām pret citas valsts likumedevējiem. Tā ir bezprecedenta situācija,” saka Nikonovs laikrakstam „Ņezavisimaja gazeta”.

 

Komentāri (23)

Aga, Čirka 24.12.2012. 12.59

 
Tā vietā, lai Krievija salabotu to, kas tai labojams savā valstī, viņi sāk apsaukāties un draudēt. Gudrīši.

+17
0
Atbildēt

1

    My Paradise, My Rules > Aga, Čirka 24.12.2012. 21.22

    Bet tas jau nav nekas jauns. Krievija vienmēr ir bijusi gudra pamācītāja, kā citiem jāuzvedas, jāsaimnieko, jāizprot vēsture, jālabo ceļi, utt., kaut paši nav spējuši izdarīt pilnīgi neko.

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

ligakalnina 24.12.2012. 11.03

Tā ka to sadistisko “antimagņitska” likumu izstrādāja nevis Dome, bet gan Kremļa administrācijas galva Volodins, tagad tas jau zināms, domes zombiji tikai nobalsoja, tad iekļaut tur Putinu būtu pareizi.
Cita lieta, ka nekad to neizdarīs, bet, jau runas vien par to priecē, tāpat, ka pēc tā “antibērnu” likuma ir daudz lielāka varbūtība, ka ES pieņems ko līdzīgu.
Eiropas valstu līderiem un valdībām, to, dabiski nevajag, svarīgākas ir labas attiecības ar Krieviju, bet, te parādās viens no demokrātijas plusiem – sab. doma var ietekmēt valdību, un Eiropā, pagaidām, ir demokrātija, kaut ar visai birokrātisku smaciņu.

+16
-1
Atbildēt

0

My Paradise, My Rules 24.12.2012. 21.18

Tas, kā Putins izsakās par Latviju, “antimagņitska likums”, Putina pamācošais un lecīgais tonis ir tie faktori, kuru dēļ šie ASV sabiedrības ieteikumi Obamam priecē latviešu cilvēku. Nezinu, cik tālu šis aukstais karš aizies, bet patīkami, ka pasaulei atveras acis un viņi sāk saskatīt patieso putinistu seju.

+15
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu