Valmieras teātrī jauna izrāde "Mātes un meitas" • IR.lv

Valmieras teātrī jauna izrāde “Mātes un meitas”

32
Ieva Puķe un Svetlana Bless izrādē "Mātes un meitas"

“Mātes un meitas” ir psiholoģiskais detektīvs. Galvenajās lomās Svetlana Bless un Ieva Puķe

Ceturtdien Valmieras Drāmas teātra Mazajā zālē notika pirmizrāde Aleksandra Mardaņa lugai “Mātes un meitas”, ko par godu Svetlanas Bless 70 gadu jubilejai iestudējusi režisore Inese Mičule, raksta aģentūra LETA.

“Mātes un meitas” ir dialogs starp divām sievietēm, kuras cenšas radīt īstas ģimenes ilūziju, bet sastopas ar neparedzētiem liktenīgiem šķēršļiem. Bless partnere ir aktrise, viņas meita Ieva Puķe, izrādes telpas un kostīmu autores – Inga Bermaka un Agnese Stabiņa.

Luga “Mātes un meitas” ir savdabīgs psiholoģiskais detektīvs. Valentīna (Bless) sadursmē sabojājusi auto, kas pieder mafijas bosam. Lai samaksātu parādu, viņai nākas ķerties pie visai neierasta darba, kurā iesaistās arī Katrīna (Puķe). Notikumu un sarunu katalizators ir arī kāda trešā persona, kas tā arī neparādās uz skatuves.

“Svetlana Bless ir aktrise, kas kļuvusi par leģendu un pati šo leģendu arī ir radījusi. Arī luga ir viņas izvēle. Man gribējās, lai skatītāji aiz lugas tēla ieraudzītu pašu cilvēku, aktrisi. Viņas attieksmi pret mākslu, dzīvi un ģimeni diemžēl nav iespējams parādīt viena tēla ietvaros, taču šīs profesionālās aktrises cilvēciskais kodols tikai apstiprina mūžīgo patiesību, ka dzīve nav teātris un teātris nav dzīve,” stāstīja režisore Inese Mičule, kurai šis iestudējums ir debija Valmieras teātrī.

Izrāde būs veltījums arī Oļģertam Kroderam, kurš strādāja pie iestudējuma kopā ar Inesi Mičuli. “Lai arī gāju pie viņa tikai vakaros, bija drošības sajūta. Viņš bija līdz pēdējam izanalizējis lugu, situācijas, absolūti precīzi noraksturoja man abu aktrišu skolas un darba paņēmienu atšķirības un brīdināja arī par grūtībām. Viss piepildījās! Jo Kroders patiešām pazina un mīlēja aktierus,” sacīja režisore.

Lugas autors Aleksandrs Mardaņs ir Krievijā un citviet populārs dramaturgs. Kopumā dramaturga lugas iestudētas vairāk nekā 120 reizes gandrīz 70 dažādos teātros 13 valstīs. Viņam iznākušas četras dramaturģijas un prozas grāmatas. Mardaņs ir daudzu Krievijas, Ukrainas un citvalstu teātra prēmiju laureāts. Pēc lugas “Mātes un meitas” motīviem 2008.gadā tapusi filma “Vareņiki ar ķiršiem”. “Mātes un meitas” būs pirmais Mardaņa lugu iestudējums latviešu valodā. 

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Nākamās izrādes 16., 17., un 30.novembrī, 2., 7., 12. decembrī. Biļetes cena Ls 8, biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu