Rīgas budžeta tēriņi palielinās par 17,3 miljoniem latu • IR.lv

Rīgas budžeta tēriņi palielinās par 17,3 miljoniem latu

10
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (no kreisās) un deputāts Mihails Kameņeckis sarunājas pirms Rīgas domes sēdes. Foto: Evija Trifanova, LETA

Vairāk nekā seši miljoni latu tiks “Rīgas satiksmei” bezmaksas braucēju dotēšanai

Rīgas dome otrdien pašvaldības tēriņus palielināja par 17,3 miljoniem latu, ziņo LETA. Šie ir šogad jau trešie pašvaldības budžeta grozījumi. Kopējie Rīgas budžeta ieņēmumi šā gada deviņos mēnešos ir par 20 miljoniem latu jeb 6% lielāki, nekā bija plānots šajā periodā, un par 9,1 miljonu latu jeb 2,6% lielāki nekā pagājušajā gadā šajā laikā. Pašvaldības budžeta ieņēmumi palielināti par 17,4 miljoniem latu, bet izdevumi – par 17,3 miljoniem latu.

Budžeta grozījumos lielākā summa piešķirta papildus pašvaldībai SIA “Rīgas satiksme” – dotācija uzņēmumam palielināta par 6,2 miljoniem latu par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu skolēniem, pensionāriem un citām iedzīvotāju kategorijām.

Papildu finansējums piešķirts arī Labklājības departamentam 1,03 miljonu latu apmērā pabalstu un pakalpojumu nodrošināšanai, Izglītības, kultūras un sporta departamentam 1,41 miljona latu apmērā pašvaldības līdzfinansējumam privātajiem bērnudārziem, kultūras un sporta pasākumiem, Pašvaldības policijai 104 000 latu apmērā degvielas iegādei, piemaksām par virsstundām, nodrošinot kārtību pie skolām. Aģentūrai “Rīgas gaisma” papildus piešķirti 575 000 latu samaksai par elektroenerģiju un pilsētas apgaismojuma papildināšanai.

Rīga par diviem miljoniem latu palielinās arī iemaksu pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā.

Domes sēdē otrdien netika atbalstīts neviens no opozīcijas deputātu priekšlikumiem. Domnieki aicināja neatbalstīt 259 018 latu piešķiršanu pašvaldības SIA “Rīgas meži”. Šī summa paredzēta uzņēmumam pilsētas apstādījumu kopšanai, taču domnieki uzsvēra, ka, nododot pašvaldības aģentūras “Rīgas dārzi un parki” apsaimniekotās teritorijas, tika solīts, ka “Rīgas meži” ar šo uzdevumu tiks galā bez papildu līdzekļiem.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) skaidroja, ka iepriekš aģentūras “Rīgas dārzi un parki” darbībai bija nepieciešami 1,2 miljoni gadā, savukārt 2012.gadā, kad aģentūra likvidēta un pašvaldības parki nodoti “Rīgas mežiem”, iztērēti ap 660 000 latu jeb uz pusi mazāk. Opozīcijas domnieki tomēr palika pie sava, ka “Rīgas mežiem” sākotnēji papildu dotācijas saistībā ar šo pienākumu netika plānotas, jo bija paredzēts, ka parki tiks kopti par pašvaldības uzņēmuma peļņu.

Tāpat domnieki pārmeta, ka Rīgas atpazīstamības un investīciju piesaistīšanas programmā “Live Riga” 400 000 latu piešķirti bez pamatojuma, paužot šaubas, ka pusotra mēneša laikā šādu summu ir iespējams apgūt.

Deputāte Lita Beiris (Vienotība) rosināja piešķirt papildu finanšu līdzekļus Tautas mākslas un pašdarbības korektīvu vadītāju darba samaksai 26 687 apmērā, kā arī 16 000 latu Rīgas pilsētas kultūras un mākslas centru tehniskā aprīkojuma nodrošināšanai.

Domniece Ieva Akuratere (Vienotība) savukārt aicināja Rīgas slidotavas rotāšanai paredzētos 20 000 latu novirzīt kultūras centru “Imanta” un “Iļģuciems” energoapgādes sistēmu uzlabošanai un telpu siltināšanai.

Bet domnieks Juris Viņķelis (Vienotība) rosināja jau tagad piešķirt papildu finanšu līdzekļus 132 000 latu apmēra, lai jau šā gada novembrī un decembrī Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā reģistrēto profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmās profesionālās izglītības iestādēs klātienē izglītojamo bezmaksas braukšanas nodrošināšanai Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā.

Savukārt deputāts Valdis Gavars (Vienotība) aicināja piešķirt papildu finanšu līdzekļus Rīgas pašvaldības policijai videonovērošanas sistēmu uzstādīšanai Rīgas kapsētās 30 000 latu apmērā, tomēr arī šis ierosinājums netika atbalstīts.

 

Komentāri (10)

Janka, Janic 06.11.2012. 17.09

Ameerika kungs,kaa tai Riigas satiksmei beidzaas ar kukuļošanu mersedesu iepirkumaa , vai jums ar traapiijaas kaads kumoss<

+4
-1
Atbildēt

0

lismanis 06.11.2012. 23.03

Rīga nebūs nākamā Grieķija?

+3
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 06.11.2012. 17.35

Rūpniecībā sākusies lejupslīde. Cerams, ka “Rīgas ceļš” ar šādu tērēšanu līdz pašvaldības vēlēšanām izvilks, jo var sanākt tā, ka pirms vēlēšanām nevarēs kaut ko “par brīvu” piešķirt pensionāriem vai profesionāliem sociālo pabalstu saņēmējiem.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu