Ventspilī un Rīgā Filipa Glāsa jubilejas koncerts • IR.lv

Ventspilī un Rīgā Filipa Glāsa jubilejas koncerts

31
Koncerta zvaigzne - timpānists Džonatans Hāss no ASV. Publicitātes foto

Filipa Glāsa jubilejas koncertā uzstāsies “Timpānu Paganīni” – Džonatans Hāss no ASV

Piektdien, 28. septembrī plkst. 19 Ventspilī Teātra namā Jūras vārti un 29. septembrī plkst. 19 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz „Filipa Glāsa jubilejas koncertu” – latviešu mūziķu veltījumu 60.-70. gadu amerikāņu minimālisma klasiķim Filipam Glāsam.

Vienā koncertā dzirdēt divus ievērojamus viņa skaņdarbus būs unikāls notikums! Komponista spilgtā un šarmantā personība ir atklājusies visos daudzveidīgajos žanros, kas balansē uz trauslās akadēmiskās  un neakadēmiskās mūzikas robežas.

Vēl īpašāku šo koncertu padara fakts, ka tajā kā solists uzstāsies izcilais sitaminstrumentālists -Džonatans Hāss (ASV), kuru prestižais žurnāls “Ovation Magazine” nodēvējis par “Timpānu Paganīni”! Viņam komponists Filips Glāss ir speciāli veltījis vienu no koncerta skaņdarbiem – Koncertfantāziju diviem timpānistiem un orķestrim.

Orķestra vadība koncertā būs ritma un vitalitātes speciālista Normunda Šnē rokās.

Pirms Rīgas koncerta  29. septembrī plkst.18 Lielās Ģildes Baltajā Zālē notiks saruna par komponistu Filipu Glāsu. Sarunu vadīs LR Klasika žurnālists, mūziķis Edgars Raginskis.

Amerikāņu komponists Filips Glāss (Philip Glass, 1937) līdzās Stīvam Reiham, Terijam Railijam un Lamontem Jangam ir viens no minimālisma virziena aizsācējiem, lai gan pats komponists cenšas no šī jēdziena norobežoties. Iepretim citiem minimālistiem, Glāss šodien ir komerciāli veiksmīgākais, taču vienlīdz arī kritikas vispretrunīgāk vērtētais savas paaudzes komponists.

 Vairāk informācijas orķestra mājas lapā www.lnso.lv

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu