Ja etogo svoloča ņe čital, no znaju, čto ploho* • IR.lv

Ja etogo svoloča ņe čital, no znaju, čto ploho*

222
Pirms dažiem gadiem liekulīgu skandālu izraisīja arī bērnu žurnāla "Zīlīte" numurs, kas bija veltīts dzimumaudzināšanai. Ko par šo žurnālu teiktu "Ģimenes" aktīvisti? Foto: Rūta Kalmuka, F64
Pēteris Apinis

Vai Viņķeles demisiju pieprasošā asociācija „Ģimene” ir viena izcila PR kompānija, kas ceļ atpazīstamību?

Nevienam ministram neviens sabiedrisks spēks nav taisījis tādu publisku kampaņu kā asociācija „Ģimene” radījis Ilzei Viņķelei (Vienotība). Katrā ziņā man nekad nebūtu ienācis prātā izlasīt grāmatiņu „Todien, kad Kārlis bija Karlīna un Todien, kad Rūta bija Rihards”, kur nu vēl metodisko materiālu pedagogiem. Vēl trakāk- man nekad nebūtu ienācis prātā šīs grāmatas iegādāties. Un iegādāties tikai par milzīgu sociālo pazīšanos („blatu”), jo šīs grāmatas bija līdz pēdējai izķēruši interesenti pēc asociācijas „Ģimene” reklāmas kampaņas.

Vēl trakāk – draudzīgā „Ģimene”, kuras bērni, kā izrādās, ir vēl 54 asociācijas, tagad piespiedušas grāmatiņu „Todien, kad Kārlis bija Karlīna un Todien, kad Rūta bija Rihards” izlasīt arī premjerministram, finanšu ministram un Saeimas priekšsēdētājai. Un ļaunas mēles melš, ka Valsts prezidenta darbinieki skraida pa grāmatveikaliem, cerībā atrast kaut vienu eksemplāru kādai valsts nozīmīgai amatpersonai, kas nesen savu atvasi palaidusi skolā.

Ar milzīgām pūlēm premjeministrs ir atrunāts no viena vāka līdz otram izlasīt metodisko materiālu pedagogiem, jo nevar tak visa valsts nodarboties tikai un vienīgi ar bērnudārza vecuma bērnu pedagoģiju.

Pēc neoficiālām ziņām, izglītības ministrs Roberts Ķīlis un deputāts Imants Parādnieks, lasot grāmatu par Kārli un Rūtu, esot raudājuši un nolēmuši paši ar savu paraugu virzīt valsts demogrāfijas problēmas risinājumu.

Uzzinājis visu šo informāciju juku jukām ar pieprasījumiem par Ilzes Viņķeles demisiju, es sēdos un izlasīju šo grāmatiņu. Sākumā no viena vāka līdz vidum, tad no otra vāka līdz vidum. Tad divreiz izklājamās lapiņas, tad iedvesmojošo metodisko līdzekli darbam ar dzimumlomām un līdztiesību „Pirmskolas, kurās ir vieta PepijPrinčiem un PirātPrincesēm”, tad vēlreiz bērnu grāmatiņu.

Tā arī neatradu nevienu rindiņu, kas kaut nedaudz būtu pretrunā ģimenes vērtībām, pretrunā pedagoģijai, aicinātu uz homoseksuālismu vai kaut ko tam līdzīgu.

Un vēl es sapratu, ka grāmatiņa vairāk domāta vecākiem un vecvecākiem, bērnudārza audzinātājiem – vispār – mums, pieaugušajiem. Protams, ar noteikumu, ka šie pieaugušie māk lasīt un spēj domāt vispārcilvēciskās vērtībās.

Un tad es sapratu, ka asociācija „Ģimene” ir viena izcila PR kompānija, kas ceļ atpazīstamību.

Es vēršos pie asociācijas „Ģimene”, vai viņi arī mums, mediķiem, nevarētu kaut kā palīdzēt ar savu enerģiju un izdomu. Varbūt viņi varētu palīdzēt iekustināt Izglītības ministriju un tās ministru, lai pirmskolas iestādēs un skolās tiek atjaunota veselības mācība, kur bērniem apgūt higiēnu, anatomiju, fizioloģiju, dzīvesveida labās un sliktās lietas, kustības pamatus, pamatinformāciju par dzimumdzīvi un bērnu audzināšanu. Jo patiesībā jau grāmatiņu „Todien, kad Kārlis bija Karlīna un Todien, kad Rūta bija Rihards” vajadzēja atbalstīt Izglītības ministrijai, nevis Labklājības.

Bet Ilzei Viņķelei par pilsonisku attieksmi – PALDIES un nevalstisko organizāciju atbalsts.

* „Ja etogo svoloča ņe čital, no znaju, čto ploho” – es šo nelabo cilvēku neesmu lasījis, bet zinu, ka slikti – (krievu val., tā darbaļaužu sapulcēs runāja par Aleksandra Solžeņicina darbiem pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados).

Autors ir ārsts, Latvijas Ārstu biedrības vadītājs

 

Komentāri (222)

gluhiha 27.09.2012. 10.23

Lielisks raksts ;)

+45
-12
Atbildēt

1

    kristaps_drone > gluhiha 28.09.2012. 16.14

    Jā, patiešām jauki, ka Ilzis Viņķelis saņēma nopietnu atbalstu no Petras Apines!

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

mary75 27.09.2012. 10.14

Ja cilvēki tendēti visur atrast ko nosodāmu, tie vienalga to atradīs, jebkurā grāmatā.
Tā īsti nav saprotams, kādas tai asociācijai pret to grāmatu īsti ir tās konkrētas pretenzijas.
Cik zinu, tur jau ir arī tie īpatņi no tās Ļeģajeva sektas, kas, pirms tā praida, ilgu laiku vāca sūdus ( laikam taču, glabāja ledusskapī, kopā ar ēdienu, lai nesabojājas), lai var ar tiem apmētāt tos praida dalībniekus.
Jā, nu asociācijai ar dalībniekiem – koprofīliem ar tik īpatnejām izdarībām sevišķi liela ticība, vismaz, zināmas daļas acīs, nevarētu būt.
No otras puse, tur ir daudzi konservatīvi cilvēki, kas uzskata, ka bērnam nekas sakarā ar dzimumu, seksu, utt. vispār nav jāzina, kā tas bija padmju laikos, beidzās tā nezināšana daudziem ļoti slikti, bet, nu tāds tiesības viņiem ir.

+29
-10
Atbildēt

2

    kristaps_drone > mary75 28.09.2012. 09.38

    “Tā īsti nav saprotams, kādas tai asociācijai pret to grāmatu īsti ir tās konkrētas pretenzijas.” – šī grāmatele ir tikai Viņķeles un Co pirmais solis, nākamais būs šādas grāmatas un šādi bērnudārzi!

    http://www.youtube.com/watch?v=xG_aL3BER40&feature=youtu.be

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > mary75 27.09.2012. 14.18

    dzeris49
    “īpatņi no tās Ļeģajeva sektas, kas, pirms tā praida, ilgu laiku vāca sūdus”

    Kāpēc bija ilgi jāvāc? Vai tad bijušais PSKP, DPS, LC, PCTVL. JP(LPP, LPP/LC)biedrs Turlais nevarēja vienā reizē uztaisīt pietiekošu lielu čupiņu sava palīga Jāņa Dzelmes perfomancei?

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

Baiba Eglâja 27.09.2012. 11.11

Labs raksts šoreiz Apinim. Arī labs homoseksuāļu PR un grāmatiņu reklāma. Kurš ir lasījis vairāk par virsrakstiem? Šitie komentētāji?Grāmatiņām būs vajadzīga otrā tirāža, lai tās nokļūtu pie bērnudārzniekiem

+19
-13
Atbildēt

3

    dro > Baiba Eglâja 27.09.2012. 11.17

    gunta_leona. Ar ko Jums bijušas problēmas, ar vīru vai personīgās identitātes apzināšanos?:)
    Tomēr prieks, ka šī grāmata Jums sniegusi gandarījumu, jo parasti visu mālējat melnās krāsās:)

    +16
    -19
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Baiba Eglâja 27.09.2012. 11.27

    Vai pati lasījāt? http://www.lm.gov.lv/upload/dzimumu_lidztiesiba/%5B4024%5D_lr_lm_gramata.pdf

    Domāju, ka lielākā daļa komentētāju ir izlasījuši, bet “liberāli” noskaņotie mīnusu licēji – tie gan, kā parasti, vairāk būs paļāvušies uz interpretācijām, nevis pirmavotiem.:)

    +11
    -10
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Baiba Eglâja 27.09.2012. 11.32

    …personīgās identitātes apzināšanos?:)
    ______________________– ese arī reizēm duomāju:
    lama,lama…………. ;lama?? .. varbūt bebrs?

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu