Video: Džentū pingvīni Rīgas zoodārzā • IR.lv

Video: Džentū pingvīni Rīgas zoodārzā

25
Džentū pingvīni Rīgas zoodārzā. Foto: Rīgas Zooloģiskais dārzs

Pa ceļam uz Ķīnas okeanāriju Rīgā piestājušie 17 Džentū pingvīni jau sagaidījuši 35 000 apmeklētāju, informē zoodārza speciālisti.

Sākotnēji bija paredzēts, ka pingvīni Rīgā būs aplūkojami līdz 30.augustam, taču, saskaņojot avioreisus, tapis skaidrs, ka putniem ceļā no Rīgas lidostas jādodas jau 29.augusta rītā. Tātad pingvīni būs aplūkojami līdz pat 28.augusta vakaram.

Pasaulē trešo prāvāko pingvīnu īslaicīgā viesošanās Rīgā ir izraisījusi necerēti lielu interesi un, pēc zoodārza aplēsēm, 21.augusta pēcpusdienā pingvīnus bija aplūkojuši jau 35 000 viesi. (2011. gadā kopumā zoodārzā ieradās 268 930 apmeklētāji).

Lai nodrošinātu ērtāku šo amizanto putnu apskati, pie pingvīnu pagaidu mītnes ārējiem logiem steigšus tika uzbūvēta pat papildus skatu platformu.

Putni ir labi iejutušies Rīgas zoodārza Flamingu mājā. Tie ir jau pieraduši pie jaunajiem kopējiem un labprāt mielojas ar siļķēm.

Džentū pingvīni ir trešie lielākie no pasaulē sastopamajām 17 pingvīnu sugām. Augumā tie sasniedz 75-90 cm, bet svars ir aptuveni 5,5 kg. Savvaļā Džentū pingvīni izplatīti Antarktīdas reģiona salās. Lielākās šīs sugas kolonijas ir Folklenda, Dienviddžordžijas un Kergelēnu salās.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu