"Baltajā sarakstā" iekļauti pirmie septiņi uzņēmumi • IR.lv

“Baltajā sarakstā” iekļauti pirmie septiņi uzņēmumi

22
Foto: Gatis Rozenfelds, F64

Padziļinātas sadarbības programmai ar VID atbilstot ap 300 uzņēmumu

Septiņi uzņēmumi šodien Finanšu ministrijā sveikti ar iesaistīšanos padziļinātās sadarbības programmā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) jeb tā sauktajā ‘’baltajā sarakstā”, vēsta aģentūra LETA.

Viņu skaitā ir AS “Latvenergo”, mazumtirgotājs SIA “Rimi Latvija”, būvuzņēmums SIA “Arčers”, SIA “Getliņi Eko”, SIA “Akvedukts”, SIA “Bio-Venta” un SIA “Tikkurila”.

Programma dos iespēju saņemt īpašu attieksmi un pretimnākošu sadarbību no valsts puses. Šie septiņi uzņēmumi saņems vairākas priekšrocības sadarbībā ar VID.

VID ģenerāldirektores pienākumu izpildītājs Tālis Kravalis ir gandarīts, ka jau tik daudzi uzņēmumi ir atsaukušies piedāvājumam iekļauties šajā sadarbības programmā. Viņš solīja, ka VID centīsies izpildīt nosacījumus, nodrošinot ātrāku programmas dalībnieku apkalpošanu. Pēc VID aplēsēm, ‘’baltajam sarakstam” varētu kandidēt ap 300 uzņēmumu.

Padziļinātā sadarbības programma tika sākta jūlijā, tā izveidota ar mērķi veicināt ciešāku un efektīvāku sadarbību starp nodokļu maksātāju un nodokļu administrāciju, mazinot administratīvo slogu. Padziļinātās sadarbības programmas komisija ir pieņēmusi lēmumu par pirmajiem septiņiem uzņēmumiem, kuri pievienojas programmai.

Kā ziņots, uzņēmumiem, kas būs ieguvuši Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieka statusu, būs iespēja atviegloti un ātri komunicēt ar VID un būs vairākas priekšrocības: pievienotās vērtības nodokļa atmaksa īsākā laikā, individuāls VID konsultants, savlaicīga informācija par VID konstatētajiem iespējamiem nodokļu nemaksāšanas riskiem, VID rakstiskas atbildes sagatavošana ātrāk nekā noteiktā kārtībā.

Komentāri (22)

austrisv 10.08.2012. 17.06

Domāju, ka ideja ir pareiza, ja nodokļi tiek maksāti laikā un, ja vidējā alga uzņēmumā pārsniedz nozares vidējo algu- tad ir skaidrs, ka aplokšnu algu tajos uzņēmumos nav! Ko vēl var gribēt?

+4
0
Atbildēt

0

janazakovica 10.08.2012. 14.37

pilnigi visi tiesi vai netiesi t.s. oligarhu kontroletie vai viniem reali vai slepti piederosie uznemumi… lembe skele un slesers cilveki kas reali kontrolee un vada vid..jau loti loti sen pirms tp soncika laikiem..un skonto fin.min.sekretares andrejevas laikiem..kam sie saraksti var but izdevigi..cilveki negul bet shemo.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu