"Positivus" apmeklētāji saindējušies ar "Turkebab" kebabiem • IR.lv

“Positivus” apmeklētāji saindējušies ar “Turkebab” kebabiem

22
Foto: restoriga.com

Epidemiologi: 17 festivāla viesi sasirguši pēc piesārņotas pārtikas ēšanas

Izanalizējot informāciju, kas savākta kopā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD), Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi secinājuši, ka 17 festivāla “Positivus” laikā saslimušos vieno SIA “Turkebab” produkcijas lietošana, vēsta aģentūra LETA. Cilvēki, visticamāk, inficējušies ar piesārņotu pārtiku, kas saturējusi mikroorganismus un to izdalītos toksīnus, informēja SPKC Komunikācijas nodaļas vadītāja Laura Ševčenko.

SPKC no 21. līdz 23.jūlijam saņēma informāciju par 18 festivāla “Positivus” apmeklētājiem, kuriem konstatēti zarnu infekcijas simptomi. Epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 17 saslimušie uzturā lietojuši “Turkebab” produkciju, un neviens cits kopīgs riska faktors nav konstatēts. Saslimušajiem cilvēkiem pārtikas toksikoinfekcijas simptomi – slikta dūša, vemšana, vājums, dažiem caureja, sirdsklauves, galvas sāpes, svīšana – parādījās vidēji 4-5 stundas pēc vistas un liellopu gaļas kebaba apēšanas.

Kā pastāstīja Ševčenko, pārtikas produktu mikrobioloģisko analīžu veikšana turpinās, tomēr minēto secinājumu ļauj izdarīt primārie analīžu rezultāti, slimnīcā nogādāto cilvēku saslimšanas simptomi, kā arī kebabu tirdzniecības vietā konstatētie higiēnas un pārtikas sagatavošanas un uzglabāšanas pārkāpumi. Pēc “Turkebab” darbības apturēšanas un trūkumu novēršanas neviens inficēšanās gadījums festivāla dalībniekiem netika reģistrēts.

No pasākuma norises vietas slimnīcā nogādāja 15 slimniekus, trīs cilvēki atteicās no hospitalizācijas. Desmit sasirgušie nonāca Vidzemes reģionālajā slimnīcā, četri – Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā “Latvijas infektoloģijas centrs” (LIC), viens – Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

PVD pārstāve Ilze Meistere biznesa portālam “Nozare.lv” norādīja, ka dienests ir informēts par SPKC atzinumu, tomēr pārbaudes PVD joprojām turpinās, un to rezultāti būs zināmi tuvākajā laikā.

Komentāri (22)

mariam 26.07.2012. 16.33

Nav jau nekāda jaunā ziņa vairs. Bet nu, manuprāt tajā ir kaut kas simbolisks. Tā teikt – narkotikas visos gados kopā Positivus festivālā nenodarīja tādu postu, kā TurKebab izstrādājumi vienā dienā šogad.

Pašam jāatzīst, ka nekad neesmu bijis viņu cienītājs, vienu vai divas reizes viņu ēstuvēs esmu bijis.. – cita lieta FoodBox, Sultankekbab vai Kebabnīca – tiem gan uzticos un iegriežos regulāri. Simboliski tāpēc, ka šitā atrāvās tieši iestādījums, kas ar savām daudzajām filiālēm un makdonalda bezpersoniskumu patiesībā degradē pašu kebabu ēstuves ideju.

+3
0
Atbildēt

0

lebronj2356 26.07.2012. 19.02

Šis notikums izgaismo aktuālo problēmu pēdējā laikā – ēdināšanas ļoti slikto kvalitāti, sevišķi Rīgā. Mēģina iesmērēt vecus produktus, taisīt pēc iespējas lētāk un nekvalitatīvāk – laikam jau daudzi dzenas pēc lielas peļņas, kaut paēst pusdienas pie mums nemaz nav tik lēti, turklāt ļoti šaubos, ka ēdināšanā maksā lielas algas ievēro sanitārās normas…Viens turkebabs būs tagad atrāvies, bet cik vēl ir tādu vienas dienas biznesmeņu ēdināšanas biznesā ?

+1
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 26.07.2012. 21.09

nav ko ēst kaut kādu tur no Turcujas ievestu turkkebabu vajadzēja strēbt latvisku skābputru un visi būtu veseli :) vai ne?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu