Latvijas karogu olimpiādē nesīs Mārtiņš Pļaviņš • IR.lv

Latvijas karogu olimpiādē nesīs Mārtiņš Pļaviņš

36
Olimpiskās komandas tērpu prezentācijā. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Pludmales volejbolistam uzticētais gods radījis neaprakstāmas sajūtas

Par Latvijas karognesēju Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā izraudzīts pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, vēsta aģentūra LETA. Pļaviņš, kuram šīs būs otrās olimpiskās spēles atzina, ka lielā goda uzticēšana viņam radījusi neaprakstāmas sajūtas.

Pirms četriem gadiem Pekinā Pļaviņš kopā ar Aleksandru Samoilovu izcīnīja devīto vietu. Šogad olimpiskajā pludmales volejbola turnīrā Pļaviņš startēs pārī ar Jāni Šmēdiņu.

Paziņojot izraudzītā karognesēja vārdu, Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers uzsvēra: “Mārtiņš ir piemērs tam, kā sportista degsme, pašaizliedzība un nemitīgs darbs nes reālus darba augļus, vairojot sportista pārstāvētā sporta veida popularitāti un nodrošinot Latvijai vietu pasaules pludmales volejbola elitē.”

Tikmers paskaidroja, ka lielu diskusiju par karognesēja izvēli nav bijis, jo Pļaviņš ir pierādījums tam, ka ar savu darbu var sasniegt augstus rezultātus.

Pļaviņš ir dzimis 1985.gada 8.maijā Rīgā. Beidzis Rīgas 1.ģimnāziju un pašlaik studē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Pludmales volejbola turnīrs Londonas olimpiskajās spēlēs sāksies nākamajā dienā pēc atklāšanas – 28.jūlijā – un ilgs līdz 9.augustam.

Izraudzītā sportista vārds otrdien tika paziņots, atklājot AS “Latvijas Valsts meži” (LVM) īpaši ierīkotu sporta un atpūtas zonu Rīgas centrā Vērmanes dārzā – tā saukto Dabas sporta zāli. Visi aicināti tajā izmēģināt dažādas izkustēšanās iespējas.

Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija pieteikusi 46 sportistus, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka startēt varēs ne vairāk kā 45, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

Komentāri (36)

ltvpanorama 17.07.2012. 19.13

Krusttēv, cienot Jūsu tiešumu komentos, tomēr manuprāt no sporta Jūsu sapratne ir mazāka nekā ruksim no aviācijas..paprovē reiz uzspelēt 2 pret 2 trīs setus pilnā tempā..vai noskriet 2X45 minūtes futbola laukumā ar pilnu atdevi, vai to pašu basīti uzlaist tā no sirds….nu nau tas vieglāk kā 3 km noskriet ..pat ja tie ar šķēršļiem …nav vieglu sportu augstākajā līmenī, izņemot varbūt domino..bet pat tur ir jāpiepūlās:P

+7
-1
Atbildēt

2

    lebronj2356 > ltvpanorama 17.07.2012. 21.39

    Distancējoties no tā ka man bieži un lielākoties nepatīk KRUSTTEVA komentāri, Vikmaņu Dāvids nodarbojas ar prastu offtopica klačošanu…kā jau vairums no šīs sugas liberāļu muldoņu !

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    gstrazds > ltvpanorama 17.07.2012. 19.18

    Krustēvs var, tici man! Iemet gūglē Gints Krīgers (kas ir viņa īstais vārds), redzēsi, ko tik puika nemāk.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

cheszz 17.07.2012. 22.03

Es jau būtu devis Afanasijam Kuzminam, kuram šīs būs jau 9.spēles! 10-ajām “wild card” viņam var arī nepiešķirt…

+2
0
Atbildēt

0

janazakovica 17.07.2012. 18.35

izsmiekls pludmales volejbolists nesis karogu…sis gods noteikti pienacas sporta karalienes vieglatletikas parstavim..teiksim meitenei kas priekspedejaa dienaa izpildija olimpisko A normativu…bumbinu dauzit plumalee nav nekada maksla..

+1
-10
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu