VL-TB/LNNK tieslietu ministra amatam virza Jāni Bordānu • IR.lv

VL-TB/LNNK tieslietu ministra amatam virza Jāni Bordānu

45
Jānis Bordāns. Foto: Evija Trifanova, LETA

Dombrovskis: Nav problēmu ar Bordāna kandidatūras virzīšanu apstiprināšanai

Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) kā tieslietu ministra amata kandidātu nolēmusi virzīt pašreizējo ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Bordānu. Savukārt Tieslietu ministrijas (TM) parlamentārā sekretāra amatam nacionālā apvienība virza Aigaru Lūsi, paziņoja VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) uzsvēra, ka Bordāna kandidatūra tieslietu ministra amatam izskatīta jau šīs valdības veidošanas laikā, kad šīs jautājums jau izdiskutēts “Vienotībā” un saskaņots ar Valsts prezidentu. Līdz ar to nav problēmu ar šīs kandidatūras virzīšanu, sacīja Dombrovskis.

Premjers aicinās Saeimu pēc iespējas ātrāk sasaukt ārkārtas sēdi, lai apstiprinātu Bordānu amatā. Saeimas sēde varētu notikt nākamnedēļ.

Taujāts par nesaskaņām starp “Vienotību” un nacionālo apvienību laikā, kad Lūsis vēlējās kļūt par “Latvijas krājbankas” maksātnespējas administratoru, Dombrovskis atbildēja, ka parlamentārā sekretāra virzīšana ir ministra kompetence un “Vienotība” šajā jautājumā nedomā politiski iejaukties.

Premjers arī informēja, ka ar Nacionālo apvienību pārrunāti daudzi jautājumi, kas ir būtiski apvienības sekmīgam darbam koalīcijā, un par lielāko daļu jautājumu esot panākta vienošanās, bet ir daļa jautājumu, kas tiks novirzīti uz papildu saskaņošanu.

Savukārt Dzintars informēja, ka pārrunāti vairāk nekā desmit jautājumi, no kuriem būtiskākie saistīti ar demogrāfiju, proti, māmiņu algu izmaksas perioda pagarināšanu līdz pusotram gadam un demogrāfijas fonda izvedi. Tāpat patlaban ir iestrēdzis dubultpilsonības jautājums, tāpēc esot jāizvērtē iespēja atdalīt to no pārējiem diskutējamām lietām un izskatīt atsevišķi. Būtisks esot arī jautājums par atgriešanos pie diskusijas par latviešu valodas lomas stiprināšanu mazākumtautību bērnudārzos, skaidroja Dzintars.

Dombrovskis apliecināja, ka par daudziem jautājumiem panākta vienošanās, turklāt daļa no tiem jau ir atspoguļoti valdības deklarācijā un diskutēti koalīcijā, tāpēc nevarētu radīt būtiskas problēmas ar trešo koalīcijas partneri. Tomēr šīs iniciatīvas tiks pārrunātas pirmdien koalīcijas padomes sēdē. “Vienotības” atbalsts šīm iniciatīvām ir, akcentēja premjers.

1967.gadā dzimušais Bordāns izglītību tiesību zinātnē ieguva Latvijas Universitātē. Viņš bijis Ārējās tirdzniecības ministrijas starptautisko līgumu nodaļas speciālists. 1993.gadā Bordāns strādājis par juriskonsultu a/s “Vācijas-Latvijas banka”. 2010.gadā Bordāns bija Ministru prezidenta padomnieks, strādājis par zvērināto advokātu birojā “Wall”, ziņo LETA.

Bordāns kandidējis 5.Saeimas vēlēšanās no “Latvijas ceļa” (LC) saraksta un ieņēmis deputāta vietu pēc tam, kad kāds no frakcijas biedriem nolicis mandātu. Bordāns kandidējis arī 6.Saeimas vēlēšanas, tad 1997.gadā no LC saraksta kandidējis Rīgas domes vēlēšanās. 2010.gadā Bordāns kandidējis 10.Saeimas vēlēšanās no “Vienotības” saraksta.

2011.gadā Bordāns paziņoja par izstāšanos no “Vienotībā” iekļautās partijas “Pilsoniskā savienība” un kopā ar domubiedriem izveidoja biedrību “Demokrātiskie patrioti”, kur ieņēma valdes locekļa amatu. Bordāns kandidēja arī 11.Saeimas vēlēšanās no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK saraksta. Saeimā viņš ievēlēts netika, bet kļuva par TM parlamentāro sekretāru.

Portāls “Pietiek.com” jau ziņoja, ka Nacionālā apvienība tieslietu ministra amatam piedāvās pašreizējo TM parlamentāro sekretāru Jāni Bordānu, savukārt parlamentārā sekretāra amatam – Aigaru Lūsi, kurš nesen kandidēja uz “Krājbankas” maksātnespējas administratora amatu.

Pēc valdes sēdes Dzintars trešdien nekomentēja, vai šie patiešām ir Nacionālās apvienības kandidāti, kas tiks piedāvāti. Viņš norādīja, ka VL-TB/LNNK sākotnēji vēlas informēt par saviem kandidātiem premjeru un partnerus, vēsta LETA.

Taujāts, vai premjers zina, ka Nacionālā apvienība šodien piedāvās tieslietu ministra amata kandidātus, Dzintars atbildēja, ka Dombrovskis to “nojauš”. Tāpat, pēc Dzintara teiktā, premjers arī nojaušot, kādi tieši cilvēki tiks piedāvāti šiem amatiem.

Sarunās ar “Vienotības” pārstāvjiem plānots pārrunāt arī citus jautājumus par sadarbības principiem un virzieniem.

Kā ziņots, 20.jūnijā par demisiju paziņoja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK). Premjers nākamajā dienā ministra demisiju pieņēma.

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK un “Vienotība” trešdien turpinās politiskās konsultācijas, lai risinātu situāciju koalīcijā.

 

Komentāri (45)

Anna Gaigule 27.06.2012. 20.10

Ņemot vērā J. Bordāna aktīvo darbību BSA, pieņemu, ka “pirātisma” ierobežošana ar likuma spēku varētu kļūt par vienu no mūsu valsts prioritātēm. Ceru, ka tā rezultātā iegūs atvērtā pirmkoda programmatūras kopiena, nevis dažas ASV kompānijas.

+8
-5
Atbildēt

1

    Iluta Krūmiņa > Anna Gaigule 27.06.2012. 20.14

    Gaidam Microsoft nodokli visiem latvijas datoriem? :D AKKA’s tradicijas

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

buchamona 27.06.2012. 18.36

Nu re, kā viss nokārtojās :), vēl tikai IR ” iekšpusē” ir jāpieliek punkts neskaidrībām ap ļoti lielu naudu un vilcieniem uc NA krāpnieciskajām shēmām. Kā nekā Ozoliņš veselu rakstu šai problēmai veltīja :)

+15
-13
Atbildēt

1

    ilmisimo > buchamona 27.06.2012. 19.54

    …tikai IR ” iekšpusē” ir jāpieliek punkts neskaidrībām ap ļoti lielu naudu ..
    ____________________
    ei,ei!

    gribi lai žurnāls un portāls bankrotē?

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

janazakovica 27.06.2012. 21.53

par nacionali konservativu sevi devejoss bij.advokats..panorama bija redzams..neparliecinats par sevi paglums..kalpu dvesela..avokatiem bus savs lobijs..varbut tiesam liks atrak stradat..bet saubos..drizak vispar izlaidis lai sasniegtu savus pesonigos merkus..bedigi Latvijaa ar t.s. politikiem..tiesi juristi ir visvairak savas un politiku intresees degradejusi so valsti.

+8
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu