Pie Nacionālās operas atklās Latvijas Arhitektūras informācijas centru • IR.lv

Pie Nacionālās operas atklās Latvijas Arhitektūras informācijas centru

33
"Osis" māja pie Latvijas Nacionālās operas

Centrs atradīsies inovatīvajā mājā, ko ražojusi guļbūvju ražotne Dores Fabrika

Šodien, 7. novembrī, skvērā pie Latvijas Nacionālās operas atklās Latvijas Arhitektūras informācijas centru (LAIC), izvietotu inovatīvajā Osis mājā, ko pēc arhitektu biroja Arhiidea pasūtījuma ražojusi guļbūvju ražotne Dores Fabrika.

„Jaunā māja ir inovatīvs un eksperimentāls projekts. Tas ir mēģinājums apvienot statņu mājas projektu ar guļbūves elementiem, un domāju, ka tas ir pirmais šāda veida eksperiments koka māju būvniecībā ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Lai eksperiments izdotos, bija nepieciešama ļoti cieša sadarbība starp arhitektiem un mājas ražotāju,” preses relīzē klāsta Dores Fabrikas valdes priekšsēdētājs Ivars Skrebelis.

Jaunā Osis māja ir moderna guļbūve, kas lauž priekšstatus par „klasisko guļbūvi”. Tas ir mēģinājums ražot ēku, izmantojot baļķu sienas, lai arī tā nav klasiska guļbūve. 

Dores Fabrika ir Austrumeiropā modernākā un jaudīgākā guļbūvju ražotne, kas atklāta 2008. gadā.

Osis māja būs sociālais krustpunkts un nerimstošas dzīvības pilna telpa, kurā plašākai sabiedrībai būs iespēja risināt sarunu par indivīdam svarīgām vērtībām – māju, vidi, pilsētu. Šī ir unikāla arhitektūras un dizaina platforma, kas dibināta ar mērķi parādīt labākos industrijas piemērus, dalīties zināšanās un pieredzē

Osis māja sadarbosies ar Latvijas Arhitektu savienību, kā rezultātā mājā būs Latvijas Arhitektūras informācijas centrs. Mērķis – domu krātuve, informēšana, izglītošana par to, kas notiek arhitektūrā un dizainā.

Vēl var skatīt: http://www.facebook.com/OsisMaja un https://twitter.com/#!/OsisMaja

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu