Uzņēmums kā droša būve • IR.lv

Uzņēmums kā droša būve

2
Jauno uzņēmuma novērtējuma rīku pirmais iemēģināja mūsdienīgu guļbūves māju ražotāja Dores fabrika direktors Mikus Zībergs.
Gunita Nagle

Uz cik stabiliem pamatiem mazie uzņēmumi būvē savu biznesu – to piedāvā noskaidrot Atbildīga biznesa novērtējums jeb internetā aizpildāma anketa, ar kuras palīdzību uzņēmēji var izanalizēt sava biznesa ilgtspēju un salīdzināt sevi ar citiem tirgus spēlētājiem

Stabils uzņēmuma produkcijas noiets – šī ir Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu vadības populārākā atbilde uz jautājumu par faktoriem, kuri ietekmē uzņēmumu ilgtspēju. Novembrī veiktā Swedbank/SKDS aptauja liecina, ka salīdzinoši zemāk uzņēmēji novērtē citus būtiskus faktorus, kuru veidošana ir viņu pašu rokās daudz lielākā mērā nekā ārējā tirgus situācija, piemēram, spēcīgas komandas izveide.

Iespējams, šo attieksmi pārskatīt mudinās jauns biznesa novērtējuma instruments, ko šāgada nogalē izstrādājuši ilgtspējas indeksa veidotāji. Latvijā jau četrus gadus tiek veidots ilgtspējas indekss, kas vērtē biznesa sociālo atbildīgumu gan attieksmē pret pašu mērķiem un darbiniekiem, gan partneriem, vietējām kopienām un vidi, taču līdz šim tas domāts lieliem uzņēmumiem. Savukārt mazajiem uzņēmumiem pielāgota vienkāršāka versija Atbildīga biznesa novērtējums būs brīvi pieejama internetā Ilgtspejasindekss.lv, stāsta Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane.

Lai pārliecinātos, ko šis novērtējums var sniegt nelielam uzņēmumam un kādus resursus prasa, jauno rīku pirmais iemēģināja mūsdienīgu guļbūves māju ražotāja Dores fabrika direktors Mikus Zībergs. Pēc pusotras stundas pabeidzis darbu, viņš secināja, ka šis bijis vērtīgs laiks – daži no anketas jautājumiem rosinājuši pārdomas, citi uzvedinājuši uz jaunām idejām, vēl citi raisījuši lepnumu par uzņēmumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu