Saeima ļauj sākt kriminālvajāšanu pret Muižnieci • IR.lv

Saeima ļauj sākt kriminālvajāšanu pret Muižnieci

25
Vineta Muižniece. Foto: Kristaps Kuhaļskis, F64

Neviens deputāts nebalsoja pret 

Saeima ceturtdien vienprātīgi nolēma, ka deputāti pēc būtības nelems par atļauju sākt kriminālvajāšanu pret bijušo deputāti un pilnvaras apturējušo Satversmes tiesas (ST) tiesnesi Vinetu Muižnieci. Tādējādi Ģenerālprokuratūra var sākt kriminālvajāšanu pret Muižnieci.

Par to, ka Saeimas deputātiem nav jābalso par piekrišanu kriminālvajāšanas sākšanai pret Muižnieci, balsoja 91 deputāts, pret nebalsoja neviens deputāts, tāpat arī neviens parlamentārietis balsojumā neatturējās, ziņo BNS.

Ģenerālprokuratūra par apsūdzības uzrādīšanu bijušajai deputātei un pilnvaras apturējušajai Satversmes tiesas (ST) tiesnesei Vinetai Muižniecei lems pēc Saeimas lēmuma saņemšanas.

“Ģenerālprokuratūra gaida Saeimas lēmumu un tad lems par kriminālprocesa tālāko virzību un apsūdzības uzrādīšanu,” aģentūrai BNS teica prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne. Pagaidām nav zināms, cik ilgā laikā apsūdzību varētu uzrādīt. “Saņemsim [lēmumu] un tad vērtēsim,” sacīja Pakalne.

Visu Saeimas frakciju pārstāvji jau iepriekš apliecināja, ka neiebildīs pret Juridiskās komisijas ierosinājumu, ka Saeima pēc būtības neskata jautājumu, vai piekrist kriminālvajāšanas sākšanai pret Muižnieci.

Saeimas Juridiskās komisijas pārstāve Inese Lībiņa-Egnere (ZRP) deputātiem norādīja, ka Juridiskās komisijas lēmums ir pieņemts pēc konsultācijām ar ekspertiem un rūpīgas analīzes.

Iepriekš kriminālvajāšanas sākšanu pret Muižnieci atbalstīja ST tiesneši, kuri savā lēmumā ir norādījuši, ka Saeimas balsojums vairs nav nepieciešams, ņemot vērā ST likumu. Taču sarežģījumus radīja Kriminālprocesa likumā paredzētais, ka prokuratūra apsūdzību tiesnesei neuzrādīs, kamēr no parlamenta nebūs saņemts Saeimas balsojuma rezultāts vai skaidrojums, ka šāds balsojums nav nepieciešams.

Lībiņa-Egnere atzina, ka, neskatoties uz sākotnēji šķietamo pretrunu, tādu nav, uzsverot, ka ST ir jādod piekrišana kriminālvajāšanas sākšanai pret Satversmes tiesas tiesnesi.

Ģenerālprokuratūra lūgusi izdot kriminālvajāšanai bijušo 9.Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju un pašlaik ST tiesneša pilnvaras apturējušo Muižnieci par dienesta viltojumu, lai apturētu Krimināllikuma grozījumu virzību saistībā ar partiju finansēšanas pārkāpumiem. Muižniece savu vainu neatzīst.

 

Komentāri (25)

dace_ampermane 03.11.2011. 15.23

muižniece, jaundzeikars, kurš nākošais? nu nav tik slikti, oligarhu pakalpiņiem pirmajiem jāmaksā par sadarīto. tas atvēsinās drusku galvas palikušajiem. cieti!

+4
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 03.11.2011. 19.04

Muižniece šovakar pagaidām vēl uz brīvām kājām varēs kastē pavērot kā Jaundzeikaru sēdina melnajā bertā. Pēc tam jādomā viņai vajadzēs paliela izmēra viskija glāzi

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu