Ar aizdevējiem panāk pirmās vienošanās par 2012.gada budžetu • IR.lv

Ar aizdevējiem panāk pirmās vienošanās par 2012.gada budžetu

21

Šonedēļ darbu Latvijā sākusi pēdējā starptautisko aizdevēju pārskata misija

Ar starptautiskajiem aizdevējiem panākta vienošanās par nākamā gada Latvijas makroekonomiskās attīstības scenāriju, kas paredz ekonomikas pieaugumu par 2,5% un inflāciju 2,4% apmērā, pēc tikšanās ar starptautiskajiem aizdevējiem ceturtdien sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš arī norādīja, ka vienošanās par budžeta ieņēmumu daļu pamatā ir panākta, bet vēl ir atklāts jautājums par ienākumiem no policijas fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem, raksta BNS.

Tāpat ceturtdien tikšanās laikā pārrunāti iespējamie budžeta konsolidācijas virzieni, bet sarunas šajā jautājumā tiks turpinātas arī nākamajā nedēļā, teica premjers. Dombrovskis tādējādi arī neminēja, kāda varētu būt nākamā gada budžeta konsolidācijas summa.

Turpmākajās dienās tikšot skatīti iespējamie budžeta konsolidācijas virzieni, un jau rīt par to diskusiju sāks arī valdība.

Starptautiskā Valūtas fonda misijas Latvijā vadītājs Marks Grifits atzīmēja, ka sarunas patlaban virzās veiksmīgi un nākamnedēļ tās varētu arī noslēgties ar pozitīvu rezultātu, ziņo LETA.

Aizdevēji piekrīt un pozitīvi vērtē nākamgad prognozēto 2,5% ekonomikas izaugsmi, kas gan ir mazāka par iepriekš prognozēto, bet varētu būt reālistiskāka. Vienlaikus aizdevēji ir norūpējušies par sociālo sfēru un uzstāj, ka valdībai nākamgad ir jāturpina sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumi, jo bezdarba līmenis valstī joprojām ir ļoti augsts un šo atbalsta pasākumu turpināšanu budžetā esot nepieciešams paredzēt arī nākamgad.

Piektdien, 4.novembrī, notiks ārkārtas slēgtā Ministru kabineta sēde, kurā valdība kopā ar sociālajiem partneriem turpinās darbu ar 2012.gada valsts budžeta likumprojektu un saistītajiem jautājumiem.

Sēdes darba kārtībā iekļauti jautājumi par papildu budžeta līdzekļu pieprasījumiem, priekšlikumiem sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumiem 2012.gadā, kā arī par valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem 2012.-2014.gadā, informē MK preses dienests.

 

Komentāri (21)

Una Grinberga 03.11.2011. 13.15

Izskatās, ka bez ZZS viss norit strauji un bez “scēnām” – neviens nezīmē sarkanos kvadrātus, apļus, trijstūrus un astoņstūrus! Beidzot arī Saeimu pārstāv kāds ekonomists nevis plānā galdiņa urbēji.

+5
0
Atbildēt

1

    sivrita > Una Grinberga 03.11.2011. 20.09

    es gan tā neteiktu… vismaz 2 ZRP ministri jau paspējuši paziņot, ka viņu nozarēs neko griezt nedrīkst… tas parāda viņu impotenci un pilnīgu nespēju racionalizēt resursu izmantošanu…

    tā kā ir savi ZZS aizvietotāji un savas sarkanās līnijas…

    0
    0
    Atbildēt

    0

zauls 03.11.2011. 15.22

Lai mazinātu bezdarbu, ir jāsamazina darbaspēka nodokļi. Nodarbināt nav izdevīgi un strādāt nav izdevīgi. Nodokļu sistēma labi raksturo valsti – tās jomas, kurās ir mazi nodokļi, valsts atbalsta, tās jomas, kur ir augsti nodokļi, valsts neatbalsta. Tātad algota darba strādāšanu Latvijas Republika neatbalsta, prostitūciju atbalsta – nodokļi 0%. Bērnu audzināšanu neatbalsta – bērnu precēm un pārtikai pvn ir 22%, bet atpūtu atbalsta – pazemināts pvn viesnīcām un viesu namiem.

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 03.11.2011. 13.42

pareizi ir ar auglotajiem jo aizdevejs ir tas kas aizdod bez procentiem..kaa kaimins lidz algai 20 vai pat 50 latus.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu