Tirgotāji: pieprasījums pēc "airBaltic" biļetēm sarūk • IR.lv

Tirgotāji: pieprasījums pēc “airBaltic” biļetēm sarūk

36
Pasažieri lidostā. Foto: Gatis Gierts, F64

Fliks: uz priekšu cilvēki baidās rezervēt biļetes 

Pieprasījums pēc Latvijas nacionālās aviokompānijas “airBaltic” reisiem aviobiļešu portālos samazinās, un iedzīvotāji pieprasa citu aviokompāniju biļetes, aģentūrai BNS atzina aptaujātie tirdzniecības vietu pārstāvji. 

Tūrisma aģentūras “Balta”, kas piedāvā aviobiļetes portālā “lidosim.lv “, ceļojumu konsultante Antra Karpova pastāstīja, ka pieprasījums pēc “airBaltic” biļetēm samazinās. “Cilvēki pieprasa citu aviokompāniju lidojumus, lai izvairītos no “airBaltic”. Ir lidojumi, kur mēs varam piedāvāt citus variantus, bet ir arī tādi, kur nevaram,” sacīja Karpova. 

Karpova stāstīja, ka iedzīvotāji iecienījuši lidot uz siltajām zemēm, bet augsto biļešu cenu dēļ pieprasījums pēc lidojumiem samazinās. 

Arī ceļojumu birojam “Astra tūre” piederošās aviobiļešu tirdzniecības vietas “aviokase.lv” vadītājs Aleksandrs Boļšakovs apstiprināja, ka cilvēki cenšas izvairīties no “airBaltic” reisiem un ir ļoti piesardzīgi. 

Savukārt tūrisma aģentūras “Kolumbs”, kas piedāvā aviobiļetes portālā “letasaviobiletes.lv”, mārketinga vadītāja Laura Liepiņa teica, ka ir daži gadījumi, ka klienti pirms rezervācijas veikšanas internetā telefoniski sazinās ar aģentūras darbiniekiem ar lūgumu palīdzēt atrast alternatīvus “airBaltic” lidojumu variantus ar citām aviokompānijām. 

“airBaltic” prezidents Bertolts Fliks otrdien intervijā Latvijas Radio teica, ka, neskatoties uz ažiotāžu ap “airBaltic”, septembrī un oktobrī lidsabiedrība būs pārvadājusi vairāk pasažieru nekā pagājušajā gadā. “Tas liecina, ka “airBaltic”  ir vajadzīgs pasažieriem. Diemžēl gan jāteic, ka uz priekšu cilvēki baidās rezervēt biļetes, jo ažiotāža ap uzņēmumu ir milzīga un uzņēmumam cilvēki vienkārši pietiekami neuzticas pusgadu vai gadu uz priekšu,” atzina Fliks.

Komentāri (36)

archoftriumph 27.09.2011. 10.28

buutu jau nu pakluseejis, Flik! skjiet ka tu biji tas kursh nebriidinot atceela reisus. un arii citu greeku tev netruukst, ieskaitot fantastiskaas algas kuras sev izmaksaaji no valsts naudas.

+3
0
Atbildēt

0

tomsskujins 27.09.2011. 10.47

Jā, es arī pati nopirku citas aviosabiedrības lidojumu, kaut arī dārgāku. Iemesls ir nevis bailes, ka reiss tiks atcelts, bet pārliecība, ka tādā gadījumā samaksātā nauda netiks atdota man atpakaļ.

+2
-1
Atbildēt

0

dzintarz 28.09.2011. 23.35

Nekā jauna šai pasaulē. Normāla Ponzi shēma. Biļetes rezervē/apmaksā uz aizvien ilgākiem termiņiem, jo rīt tak būs vairāk lidotāju nekā šodien.
Apgrozāmie līdzekļi ir, a lidmašīnas visas “uz krīta”. Īstermiņa kredītmaksājumus nosedz ar ilgtermiņa kredītiem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu