Zatlers par savu dzīvokli interesēšoties pēc vēlēšanām • IR.lv

Zatlers par savu dzīvokli interesēšoties pēc vēlēšanām

24
Valdis Zatlers. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

VNĪA Zatleram sameklējis dzīvokli Smilšu ielā Vecrīgā 

Bijušais Valsts prezidents, tagadējais Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers par savām dzīvokļa lietām interesēsies pēc vēlēšanām, jo tagad tas neesot aktuālākais jautājums, aģentūrai LETA pastāstīja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Pēc Holmas teiktā, Zatlers līdz šim nav bijis informēts par VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) piedāvājumu apmesties bijušajā ASV diplomātu mājvietā Vecrīgā, Smilšu ielā 7. Par to viņš uzzinājis tikai plašsaziņas līdzekļos, tāpēc pagaidām nevar paust savu viedokli. Patlaban risināmi daudz aktuālāki jautājumi, tādēļ pastāvīgas mājvietas meklēšanai aktīvāk pievērsīsies pēc vēlēšanām.

Kā biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina, šo dzīvokli Smilšu ielā 7 iepriekš izmantoja ASV vēstniecības diplomāti, un dzīvoklis atbrīvojās, kad ASV vēstniecība pārcēlās uz jaunajām telpām Remtes ielā 1. Dzīvoklim Smilšu ielā 7 ir 288 kvadrātmetru platība, un tas ir divstāvīgs, līdz ar to nepieciešamības gadījumā to ir viegli sadalīt divos atsevišķos, pietiekami lielos dzīvokļos.

“Ja Valsts prezidenta kancelejai un Zatleram šis dzīvoklis būs piemērots, tad VNĪ būs ietaupījusi gan laiku, gan līdzekļus, jo nebūs jāizsludina konkurss par dzīvokļa iegādi un tas nebūs jāpērk,” sacīja Laukšteina.

Jau ziņots, ka Zatlera pagaidu dzīvoklis tiek īrēts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas, biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināja Pulkinena.

“Ēkā Elizabetes ielā 17 atbrīvojās viens no man piederošajiem trīs dzīvokļiem. Tajā brīdī Valsts kanceleja meklēja dzīvokli Zatleram, es iesniedzu piedāvājumu, un šis dzīvoklis tika izvēlēts,” sacīja Pulkinena. Dzīvokļa īres līgums šovasar noslēgts uz 18 mēnešiem.

Viņa piekrita, ka īres maksa par šo dzīvokli nav liela salīdzinājumā ar līdzīgas platības ekskluzīviem dzīvokļiem Rīgas klusajā centrā. “Tomēr tā ir garantēta ienākuma summa, un valsts būs stabils maksātājs. Mūsdienās jau īrnieki ir dažādi, bet šajā gadījumā ir drošības garantija,” skaidroja Pulkinena.

Kā biznesa portālam “Nozare.lv” iepriekš sacīja nekustamo īpašumu nomas operatora “Rent In Riga” valdes loceklis Jānis Lipša, Zatlera pagaidu dzīvokļa nomas maksa ir ļoti pieņemama.

 

Komentāri (24)

Ieva 06.09.2011. 16.19

Stratēģiski pareizi! Ja Zatlers piekritīs, tauta metīsies virsū par ekskluzīvām tiesībām īrēt šiku dzīvokli. Tas nekas, ka to nosaka esošie likumi par eksprezidentiem.

Tāpēc , lai paiet vēlēšanas, pēc tam kaut ūdensplūdi…

+2
0
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 06.09.2011. 16.23

Bet tas taču ir pilnīgi loģiski. Vai par to vispār šeit bija tagad jārunā. Es domāju ka vairāk rakstu, un ne tikai šeit, būtu jāveltī tiem, kuri ar melu palīdzību grib apkrāpt mūsu pensionārus. To izdarīt nav grūti, bet vai tas ir pieļaujams. Tāpēc ir vairāk jārunā par reālajām valsts iespējām šajā jomā, lai nepieļautu klaju cilvēku muļķošanu izmantojot vēlēšanas. Visam taču ir robežas, pat tukšai solīšanai bez jebkāda finansiāla pamatojuma. Un arī tie meli par Parex taču ir pierādāmi un atspēkojami. Kāpēc mēs pieļaujam Ušakovam tos izmantot savās melu reklāmās?

+2
0
Atbildēt

0

reksa 06.09.2011. 20.50

Factum veiktā aptauja:

Ja vēlēšanas notiktu augusta pēdējā nedēļā, rezultāts būtu šāds:

ZRP – 22% (25 vietas)
SC – 21% (25 vietas)
VL-TB/LNNK – 20% (22 vietas)
Vienotība – 16% (17 vietas)
ZZS – 10% (11 vietas)
PCTVL – 4%
LC/LPP – 2%
citi – 1% vai mazāk

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu