Aglonā šogad mazāk cilvēku nekā citos gados • IR.lv

Aglonā šogad mazāk cilvēku nekā citos gados

32
Svētdien, 14.augustā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) piedalījās Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas lielo svētku svinībās Aglonā. Foto: Anrijs Požarskis

Pirmdien Aglonu apmeklēs Valsts prezidents un Saeimas spīkere 

Pasākumus Aglonas svētku laikā svētdien, kad notika Tautas krustaceļš un pusnakts dievkalpojums, šogad apmeklēja mazāk cilvēku nekā citos gados, liecina svētku rīkotāju novērojumi. 

Konkrētu skaitu, cik daudz ticīgo un interesentu apmeklējuši Aglonas baziliku svētdien, organizatori nevarēja pateikt, raksta BNS. 

Cilvēku skaits bijis vairāki tūkstoši, taču saskaitīti esot tikai ticīgie, kas Aglonā ieradušies kājām, tādu esot bijis pusotrs tūkstotis. 

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Inguna Pužule pastāstīja, ka policija svētku laikā turpina strādāt pastiprinātā režīmā, taču līdz šim nekādi būtiski pārkāpumi nav konstatēti. “Viss notiek mierīgi, kā tas garīgiem svētkiem pienākas,” viņa sacīja. 

Arī policijā konkrētu svētdien svētkos piedalījušos skaitu nevarēja pateikt, taču, pēc likumsargu domām, svētkos piedalījušies aptuveni tikpat daudz cilvēku, cik pērn.

Aglonā pirmdien paredzēta svētku galvenā mise, kuru apmeklēs arī augstākās valsts amatpersonas ‒ Valsts prezidents Andris Bērziņš un Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība).

Komentāri (32)

janazakovica 15.08.2011. 12.45

katoli skataas ka vinu vaditaaji atklaati un slepti atbalsta lpp pll un citas valsts izzadzeju shemas un viniem saprotamu iemeslu deel kajas necelas iet uz aglonu un godinat Dievmati..slesers personigi ir atbildigs par kristiesu balsu nozagsanu un ilgadeju vinu krapsanu.viens vina berns ir invalids un ar ipasam vajadzibam…cik taalu vins gatavs iet gaidot jaunu Dieva sodu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu