Reģistrēti pirmie ziedojumi Zatlera Reformu partijai • IR.lv

Reģistrēti pirmie ziedojumi Zatlera Reformu partijai

27
Zatlers Reformu partijas dibināšanas kongresā. Foto: Jānis Saliņš, F64

Partijai saziedoti 17 tūkstoši latu 

Pirmie ziedojumi, kas iemaksāti Zaltera reformu partijas (ZRP) kasē, reģistrēti ceturtdien, vēsta LETA. Kopumā tie ir 17 244 lati, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veidotā partiju finanšu datubāze.

Dāvinājumi partijai tikuši veikti no 26.jūlija, un tie ir gan naudas, gan mantas vai pakalpojuma veidā. Nav reģistrēta neviena biedru naudas iemaksa partijai.

Lielākās ziedotās summas partijai ir 1050 lati, un šāda summa saņemta gan no Edgara Indrāna, gan no Ilzes Štrombergas. 1000 latu ZRP atvēlējuši tādi tās atbalstītāji kā Sintija Caune, Sandra Eizenberga, Ainars Eizenbergs, Ainārs Puriņš, Jānis Vilks, Marika Puriņa, Oksana Kazanceva, Mihails Zinčenko, Pāvels Lotahs, Edgars Logins un Artūrs Tarzieris.

Savukārt 13 santīmi, kas pašlaik ir mazākais partijai atvēlētais ziedojums, ir saņemti no Ineses Lībiņas-Egneres, kura darbojas partijas kodolā un iepriekš bijusi prezidenta juridiskā padomniece.

Mantas vai pakalpojumi 315 latu vērtībā ZRP kasē ienākuši no partijas rindās esošā uzņēmēja, a/s “Liepājas papīrs” valdes priekšsēdētāja Jāņa Vilnīša un 283 latu vērtībā – no Oļega Polovjanova.

Kopš 28.maija, kad nu jau bijušais Valsts prezidents Valdis Zalters rosināja tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu, vislielākās iemaksas savā kasē saņēmusi partiju apvienība “Vienotība”, Zaļo un zemnieku savienība un “Saskaņas centrs”.

 

Komentāri (27)

Ilona Auziņa 11.08.2011. 18.34

Ja man būtu vairāk naudas, arī es tai ziedotu, lai tā varētu pastāvēt un realizēt savu programmu.

+2
-1
Atbildēt

0

kristaps_drone 12.08.2011. 09.52

Kamēr šeit, IR, ir ievietota tikai neitrāla ziņa priecīgos toņos par pirmajiem ziedotājiem Zatlera partijai, Lapsa savā Pietiek.com jau ir ielicis lielisku rakstu par šiem ziedotājiem. Nospiedošais vairākums no tiem, kas ziedojuši, ir jaunuļi un jaunules, kuru legālie ienākumi ir tik niecīgi, ka liek apšaubīt viņu spēju atlicināt šādas summmas ziedojumiem. Vai tik šai godīgajai partijai, kura cīnīsies ar oligarhiem, nav pielipuši dubultstandarti – sak, prasīsim godīgumu no citiem, nevis no sevis?

+1
-1
Atbildēt

0

dro 11.08.2011. 20.43

Nav reģistrēta neviena biedru naudas iemaksa partijai!!!???

0
0
Atbildēt

3

    piziks > dro 11.08.2011. 21.31

    Ino, tad jau mazajam Jaunupam Vienotības vārdā tramīgam jāpaliek, — kad sāks konkurēt ar Dūklavu, kurš kā Latvijas Valsts Mežu naudu lielākos vairumos “ziedojumos” iereketēs, var gadīties, ka kāds trešais konkurents sāk traucēt? :)
    Vai, kad būs Saeimas deputātos, zē-er-pistiem būs pie Āboltiņas pieredzes apmaiņā jāiet, — jāprasa, kur palīdzes studentītes var atrast, kas ar mieru “ziedot” vairāk nekā mēnesī nopelna? :)

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    karlis_zenfs > dro 11.08.2011. 22.05

    Apžēliņ, partijas dibinātājiem ir tikai 3 nedēļas ilgs stāžs, bet pārējiem partijas biedriem vien pāris dienas vai nedēļa.Gan jau sāks maksās biedra naudu:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 12.08.2011. 00.18

    Verka. No rīta nauda – vakarā krēsli, vakarā nauda – krēsli no rīta, šim princioam bija spiests pakļauties pat Ostaps Benders! Vai tad nu saeimas krēsliem būtu mazāka vērtība, it sevišķi ja Zatlers deklarējis, ka galvenais ienākums partijas kasei būs no biedru naudām?:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu