"airBaltic" padome atkal lemtspējīga • IR.lv

“airBaltic” padome atkal lemtspējīga

3
Foto: Ieva Čīka, LETA

No padomes atkāpušies BAS pārstāvji atkal savās vietās 

Trešdien aviokompānijas “airBaltic” akcionāru sanāksmē iecelta uzņēmuma padome, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja Satiksmes ministrijā (SM). 

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss par lēmumu uzteic aviokompānijas privāto akcionāru – “Baltijas aviācijas sistēmas” (BAS): “Apsveicama ir mazākuma akcionāru konstruktīvā rīcība.” 

Turpmāk padomē darbosies līdzšinējie valsts virzītie pārstāvji Santa Glāzniece, Gints Kiršteins un Raitis Tukāns, kā arī BAS izvirzītie pārstāvji Ilmārs Razumovskis un Žans Šarls Korsaks, kuri atkāpās no amatiem, tādējādi paralizējot padomes darbu – par svarīgiem lēmumiem padomē nepietika kvoruma. 

BAS valdes locekle Inga Piterniece abu atkāpšanos savulaik skaidroja ar to, ka valsts izvirzītie pārstāvji padomē strādā ārkārtīgi pavirši un ilgstoši. “airBaltic” valsts kapitāldaļu turētāja – SM – nosūtīja vēstuli “airBaltic” valdei ar aicinājumu nekavējoties sasaukt akcionāru pilnsapulci, lai nodrošinātu jaunas padomes iecelšanu. 

“Jaunievēlētā padome jau tuvākajā laikā sāks darbu pie 2010.gada pārskata izvērtēšanas un pamatkapitāla palielināšanas izvērtējuma,” norāda Matīss.

“Air Baltic Corporation” ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un “Baltijas Aviācijas sistēmas” (47,2%). “Baltijas Aviācijas sistēmas” vienādās daļās pieder Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai “Taurus Asset Management Fund Limited”.

Komentāri (3)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu