Pirmais sarakstu iesniedz Saskaņas centrs • IR.lv

Pirmais sarakstu iesniedz Saskaņas centrs

13
Foto: Lauris Vīksne, F64

Lielāka partiju aktivitāte, gatavojoties 11.Saeimas vēlēšanām, būšot nākamnedēļ 

Apvienība “Saskaņas centrs” (SC) pirmā iesniegusi Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) deputātu kandidātu sarakstu 11.Saeimas vēlēšanām, taču partiju lielāka aktivitāte gaidāma nākamnedēļ. 

SC 4000 zīmju programmā rosina atlikt Latvijas pāreju uz eiro. Latvija eiro zonai plāno pievienoties 2014.gadā.

CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa aģentūrai BNS pavēstīja, ka pašlaik tiek pieņemts SC kandidātu saraksts un reģistrēt to plānots CVK sēdē piektdien. 

SC sarakstos iekļauti visi 10. Saeimas deputāti, izņemot Valēriju Kravcovu, kurš ir pieņēmis lēmumu ārkārtas vēlēšanās nepiedalīties.

SC sarakstos visos vēlēšanu apgabalos ir gan pieredzējuši, gan jauni cilvēki, kuri ir gatavi atbildīgi un pašaizliedzīgi pildīt vēlētājiem dotos solījumus, saka Saeimas SC frakcijas priekšsēdētājs, premjerministra amata kandidāts Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs ir pirmais SC sarakstā Rīgas vēlēšanu apgabalā. Pirmajā pieciniekā galvaspilsētā ir Saeimas deputāti Andrejs Klementjevs, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs un Egīls Rutkovskis.

Latgales vēlēšanu apgabalā saraksta priekšgalā ir Saeimas deputāts Jānis Tutins, pieciniekā – deputāti Raimonds Rubiks, Ivans Ribakovs, Aleksejs Burunovs un Vladimirs Nikonovs.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā pirmais numurs ir Saeimas deputātam Sergejam Dolgopolovam, pirmajā pieciniekā ir Saeimas deputāti Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Aleksandrs Sakovskis, Viktors Jakovļevs.

Saraksta līderis Kurzemes vēlēšanu apgabalā – SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins. Ar otro numuru stratē jauns kandidāts jurists, zvērināts advokāts Andrejs Elksniņš. Pirmajā pieciniekā Kurzemē ir Raiņa un Aspazijas fonda priekšsēdētājs Jānis Matulis, uzņēmējs Indulis Jankovskis un Liepājas pilsētas domes deputāts Sergejs Dikterjovs.

Zemgales vēlēšanu apgabalā pirmajā vietā ir bijušais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas loceklis Ivars Zariņš, kurš šā gada sākumā pildīja regulatora priekšsēdētāja pienākumus. Otrais un trešais numurs – Saeimas deputātiem Vitālijam Orlovam un Valentīnam Grigorjevam. Pieciniekā ir arī bijušais Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieks Mihails Simonovs un viens no jaunākajiem kandidātiem, Jēkabpils pilsētas domes deputāts Vladimirs Reskājs, informē SC.

Kā jau ziņots, SC izvirzījusi divus premjerministra amata kandidātus – Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un Jāni Urbanoviču. Galīgais lēmums, kuru deleģēs premjerministra amatam, pieņems atkarībā no vēlēšanu rezultātiem.

Šonedēļ neviena partija vairs nav pieteikusies CVK deputātu kandidātu saraksta iesniegšanai, savukārt nākamnedēļ to plāno darīt vairāki politiskie spēki – 8.augustā sarakstu paredzējusi iesniegt “Vienotība”, 12.augustā – Nacionālā apvienība, 15. augustā – “Par prezidentālu republiku” un LPP/LC.

CVK pārbauda, vai ir visi nepieciešamie dokumenti saraksta reģistrācijai, taču komisija nepārbauda, vai dokumentos norādītās ziņas atbilst patiesībai, tas ir uz katra kandidāta un iesniedzēja sirdsapziņas. 

Lietojumprogrammu kandidātu saraksta sagatavošanai kopumā pieprasījušas 13 partijas vai to apvienības – Zatlera Reformu partija, Zaļo un zemnieku savienība, “Jaunais laiks”, “Sabiedrība citai politikai”, LPP/LC, Latviešu Zemnieku savienība, “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, “Vienotība”, “Ražots Latvijā”, “Latvijas nākotnes partija”, Nacionālā apvienība un partija “Daugava Latvijai”. 

11.Saeimas vēlēšanas notiks 17.septembrī. Kandidātu sarakstus var iesniegt līdz 18.augustam.

Komentāri (13)

buchamona 03.08.2011. 16.41

Kā redzams pēc kandidātu sarakstiem – staļinistu netrūkst arī starp latviešiem un šis fakts tikai vēlreiz apstiprina patiesību, ka saistībā ar SC ne jau par etniskām problēmām jārunā, bet par noziedzīgu ideoloģiju, kuras vārdā Atmodas gados šāva nost cilvēkus

+3
0
Atbildēt

0

ilmisimo 03.08.2011. 13.28

caur ukrainizāciju uz belorusizāciju?

+2
0
Atbildēt

0

ilmisimo 03.08.2011. 13.16

Vienvirziena biļete uz Kremli.

+2
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > ilmisimo 03.08.2011. 13.17

    Kam uz Kremli, kam daudz tālāk.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu