Egle mainīs Stratēģiskās analīzes komisiju • IR.lv

Egle mainīs Stratēģiskās analīzes komisiju

12
Ēlīna Egle. Foto: Kaspars Krafts, F64

Egle: Valsts prezidents nav deklarāciju cilvēks

Jau no pirmajām darbības dienām ir skaidrs, ka jaunais Valsts prezidents Andris Bērziņš nav deklarāciju cilvēks, intervijā Latvijas Radio ceturtdien sacīja ilggadējā Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle, kura kļūs par Bērziņa padomnieci ekonomikas un tautsaimniecības jautājumos.

Komentējot savas darbības prioritātes prezidenta padomnieces amatā, Egle norādīja, ka tas ir nākamā gada valsts budžets, nodokļu politika, kā arī energoresursu politika. Tāpat prezidenta padomniece plāno pievērsties vairākiem nacionālās attīstības un plānošanas dokumentiem, kas “nekustās”.

Kā atzina Egle, viņai vieglāk būs ietekmēt procesus, esot Valsts prezidenta komandā, nevis stājoties partijā. Viņa norāda, ka Bērziņš kā nozīmīgāko politisko uzstādījumu paudis nepieciešamību galveno uzmanību veltīt valsts ekonomiskās attīstības veicināšanai, kas atbilst arī viņas pārliecībai, un uzkrātā pieredze, vadot lielāko biznesa organizāciju valstī, ļaus viņai sniegt ieguldījumu, apstiprinot valsts budžetu 2012.gadam un nodokļu politiku, apkarojot ēnu ekonomiku, piesaistot investīcijas, veicinot nodarbinātību, stiprināt organizētās pilsoniskās sabiedrības lomu sociāli-ekonomiskajos procesos.

“Esmu vienojusies ar Valsts prezidentu strādāt pie minētajām prioritātēm jaunā kapacitātē. Vēlos sagatavot priekšlikumus jaunas Stratēģiskās analīzes komisijas izveidei, kas, sniedzot kvalitatīvu ideju pienesumu prezidentam un sabiedrībai, koncentrētos uz Latvijas “Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju 2030” nacionālās reformu programmas “Eiropas Savienība 2020″ ietvaros, Nacionālo attīstības plānu un Latvijai nozīmīgiem attīstības projektiem,” sacīja Egle.

Egle pārtrauks darbu LDDK un no 1.augusta pildīs Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieces ekonomikas un tautsaimniecības jautājumos pienākumus.

29.augustā sasaukta LDDK biedru ārkārtas pilnsapulce, kurā apstiprināšanai ģenerāldirektores amatā tiks virzīta Līga Meņģelsone, kura patlaban strādā Rīgas domē, bet pirms tam bijusi vairāku mediju vadībā.

Komentāri (12)

Una Grinberga 28.07.2011. 09.14

Egle labi apzinās, ka SAK ir filosofu pulciņš, kuri sanāk un spriež par to kādai ir jābūt ideālai valstij – līdz ar to loģisks turpinājums LDDK darbam.

+6
0
Atbildēt

2

    Pēterītis > Una Grinberga 28.07.2011. 12.16

    Retoriskis jautājums. Vai ideāla valsts iespējama bez ideālas tautas?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 28.07.2011. 12.35

    Jā un nē – atkarīgs no tā, kas ir pirmais – ideāla tauta vai ideāla valsts! Šķiet, ka otro varētu vieglāk panākt, ja mēs iegūstam ideālu valsts vadības komandu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

ieva_sture 28.07.2011. 08.55

Dāma un prezidenta kungs aizmirsuši, ka parlamentārā Latvijā valsts galvam ir vairāk reprezentatīvas funkcijas? Ar šo darāmo darbu sarakstu viņai caur kādu partiju vēlēšanās vajadzēja kandidēt.

+5
-3
Atbildēt

0

Janis 28.07.2011. 08.50

Izklausās pēc pilnīga ūdens un taisnošanās kāpēc negāja ZRP.
Un labi vien ir, ka negāja – domāju jaunajai partijai no tā tikai labāk.

+5
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu