Policija neapstiprina norvēģu ekstrēmista saistību ar Latviju • IR.lv

Policija neapstiprina norvēģu ekstrēmista saistību ar Latviju

27
Ziedi pie Norvēģijas vēstniecības Rīgā. Foto: Jānis Saliņš, F64

DP nav ieguvusi informāciju par Breivīka kontaktiem ar manifestā minētām Latvijas partijām

Pagaidām Drošības policija (DP) nav ieguvusi apstiprinājumu informācijai par to, ka Norvēģijas traģēdijā vainojamais Anderss Bērings-Breivīks būtu kontaktējies ar viņa manifestā minētajām Latvijas politiskajām organizācijām, aģentūru LETA informēja DP. 

Norvēģijas tiesībsargājošās institūcijas līdz šim nav interesējušās par manifestā minētajām organizācijām un arī nekāda cita veida palīdzība nav tikusi lūgta no Latvijas, tomēr notiek informācijas apmaiņa starp DP un Norvēģijas dienestiem. Policija regulāri saņem aktuālāko informāciju no Norvēģijas kolēģiem par situācijas attīstību. 

Kā ziņots, piektdien Oslo centrā notika sprādziens, kam sekoja asinspirts vadošās Darba partijas jauniešu nometnē, kuru sarīkoja 32 gadus vecais Anderss Bērings-Breivīks, kurš tiek saistīts ar labējiem ekstrēmistiem. 

Dažas stundas pirms teroraktu sākuma Bērings-Breivīks publiskoja savu manifestu, kurā izklāstīta vīzija par jaunu kristīgo krusta karu, kas jāuzsāk Eiropas tradīciju un kultūras glābšanai no islāma kolonizācijas un marksistu kultivētā pagrimuma, kas sagrāvis konservatīvās ģimenes un nacionālisma vērtības. 

Kā izriet no “manifesta” teksta, topošais slepkava esot apmeklējis arī virkni Eiropas valstu, tostarp Latviju. “Manifestā” atrodami arī sešu Latvijas partiju un organizāciju nosaukumi: Latvijas Nacionāli demokrātiskā partija (LNDP), “Visu Latvijai” un “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, Nacionālā spēka savienība (NSS), “Klubs 415” (nacionālistiska organizācija) un Latvijas Nacionālā fronte (LNF).

 

Komentāri (27)

raimonds_bossltd 27.07.2011. 19.47

Nekur nav teikts, ka Oslo slepkavam būtu bijis jābrauc uz Latviju, lai šeit tiktos ar domubiedriem. Daudz drošāk viņš to varēja izdarīt Baltkrievijā vai krievijā, īpaši, ņemot vērā viņa atzinīgos izteikumus par Putina zvērībām pret Kaukāza tautām.

+2
-1
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 27.07.2011. 17.27

Varbūt tad viņu nevajag ievietot turienes humānākajā cietumā, bet kādā no Latvijas “humānajiem” cietumiem, bet Norvēģija lai pārskaita naudu par viņa uzturēšanu šeit. Ir dzirdēts ka šeit zeki ļoti ciena bērnu slepkavas un tā tas notiek visu slepkavas ieslodzījuma termiņu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu