Referendumā iecirkņi strādās līdz 22.00 • IR.lv

Referendumā iecirkņi strādās līdz 22.00

36
Arnis Cimdars. Foto: Evija Trifanova, LETA
Jāzeps Bikše

10.Saeima būs atlaista, ja tautas nobalsošanā nobalsos vairāk nekā puse no balsotājiem 

Sestdien, 23.jūlijā, notiks tautas nobalsošana par 10.Saeimas atlaišanu. Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) informē, ka balsot varēs 950 iecirkņos Latvijā un 78 – ārvalstīs. Iecirkņi būs atvērti no plkst. 7 līdz 22, balsot var jebkurā vēlēšanu iecirknī neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas. 

Balstiesības ir visiem Latvijas Republikas pilsoņiem, kuriem ir derīga Latvijas pilsoņa pase un kuri ir vismaz 18 gadus veci. Lai nodrošinātu, ka katram vēlētājam ir tikai viena balss, vēlētāja pasē izdarīs atzīmi par dalību tautas nobalsošanā. Balsošana tiks organizēta arī vēlētājiem ieslodzījuma vietās.

Pirmie provizoriskie rezultāti no mazākajiem iecirkņiem gaidāmi jau pulksten 23.30, bet balsu skaitīšanu Latvijā CVK plāno pabeigt 24.jūlijā līdz pulksten 5, informē CVK priekšsēdis Arnis Cimdars. Galīgos rezultātus CVK būs apkopojusi un gatava paziņot otrdien, 26.jūlijā.

Šajā balsošanā nekādiem sarežģījumiem nevajadzētu būt, jo izvēle ir tikai starp diviem variantiem – ‘’Par” vai ”Pret”, saka CVK priekšsēdētājs.

Ja vairākums balsstiesīgo būs teikuši ‘’Par” Saeimas atlaišanu, tad tiks izsludinātas jaunas Saeimas vēlēšanas.

Jaunām Saeimas vēlēšanām jānotiek divus mēnešus pēc dienas, kad tauta nobalsojusi par tās atlaišanu. A.Cimdars saka, ka, viņaprāt, vislabākais datums ir 17.septembris un to arī ierosinās kā iespējamo 11.Saeimas vēlēšanu datumu.

CVK informāciju par vēlētāju līdzdalību un tautas nobalsošanas provizoriskos rezultātus publicēs interneta vietnē “www.tn2011.cvk.lv”.

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu