Trešdaļa vēlētāju atbalstītu jaunus politiskos spēkus • IR.lv

Trešdaļa vēlētāju atbalstītu jaunus politiskos spēkus

31
Foto: Kristaps Kuhaļskis, F64

Par jaunām partijām balsotu 38%, nebalsotu – 46% vēlētāju

Liela daļa – 38% – Latvijas vēlētāju nākamajās Saeimas vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt jaunizveidotus politiskos spēkus, liecina aģentūras “TNS Latvia” pētījums. Savukārt 46% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju rudenī gaidāmajās ārkārtas Saeimas vēlēšanās nebalsotu par jaunu politisko spēku.

 

Pētījums tapis, gaidot aizejošā Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmumu, vai viņš veidos savu partiju pirms rudenī gaidāmajām parlamenta ārkārtas vēlēšanām, vēsta aģentūra LETA. Kā ziņots, Zatlera ierosinātās 10.Saeimas atlaišanas referendums notiks jūlija beigās, un aptaujas liecina, ka vairākums balsstiesīgo pilsoņu, visticamāk, balsos par parlamenta deputātu atbrīvošanu no amata pirms termiņa.

 

TNS aptaujā par iespējamo atbalstu jauniem vai veciem politiskajiem spēkiem 38% Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem pauduši, ka būtu gatavi balsot par jaunu politisko spēku. Tostarp 13% aptaujāto sacījuši, ka noteikti balsotu par jaunu politisko spēku, bet 25% drīzāk atbalstītu jaunu politisko spēku.

 

Savukārt 46% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju rudenī gaidāmajās ārkārtas Saeimas vēlēšanās nebalsotu par jaunu politisko spēku. No tiem 22% pilsoņu drīzāk nebalsotu, bet 24% pilsoņu noteikti nebalsotu par jaunu politisko spēku. 16% aptaujāto nav bijis konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

 

Aptauju “TNS Latvia” veica laikā no 2011.gada 28. līdz 30.jūnijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 900 ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu