Ventspils novadā nošauts uzņēmējs Sergejs Gončarovs • IR.lv

Ventspils novadā nošauts uzņēmējs Sergejs Gončarovs

19
Foto: Tomas Uberlionis, F64

Uzņēmuma “Noord Natie Ventspils Terminals” valdes loceklis nogalināts pie viņa īpašuma

Ventspils novada Tārgales pagastā piektdienas rītā nošauts uzņēmuma “Noord Natie Ventspils Terminals” (NNVT) valdes loceklis Sergejs Gončarovs, aģentūrai BNS apstiprināja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieka pienākumu izpildītājs Ģirts Kokins.

Uzņēmējs ap pulksten 6 nogalināts dārzkopības biedrības “Kurzeme” teritorijā, kur viņa ģimenei bijis īpašums – vasaras māja. Viņš nošauts nevis mājā, bet ārpusē, norādīja Kokins. Tos dzirdējusi viņa sieva, viņa izskrējusi ārā, taču slepkavu nav redzējusi.

Uz uzņēmēju raidīti vairāki šāvieni – galvā, rokā un ķermenī. Gončarovs no gūtajām traumām turpat miris. Šāvējs pagaidām nav aizturēts, policijas operatīvā grupa joprojām strādā notikuma vietā.

Policija pieļauj, ka šāvējs gaidījis, kad Gončarovs dosies uz darbu. Pagaidām kādas versijas par notikušo slepkavību policija nav izvirzījusi.

NNVT mārketinga vadītāja Anastasija Semjonova aģentūrai BNS pastāstīja, ka pagaidām uzņēmums notikušo nevar komentēt. “Pagaidām neko nevaram komentēt, jo neko nezinām par notikušo,” sacīja Semjonova un uzsvēra, ka policijā tiek veikta izmeklēšana. “Noord Natie Ventspils Terminals” mārketinga vadītāja atzina, ka pāragri komentēt, kā tas ietekmēs uzņēmuma turpmāko darbību.

2010.gadā “Noord Natie Ventspils Terminals” apgrozījums pieauga par 19,3% un sasniedza 2,123 miljonus latu, kā arī kompānija pērn guva 42,6 tūkstošu latu peļņu pretstatā zaudējumiem 2009.gadā.

NNVT dibināts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 7,9 miljoni latu. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir “Ventbunkers”, kuram pieder 30,99% uzņēmuma kapitāldaļu. Uzņēmums nodarbojas ar kravu pārkraušanu, uzglabāšanu un noliktavu saimniecību, sauszemes un ūdens transporta palīgdarbībām, kā arī mazumtirdzniecību.

Lursoft datubāzē pieejamā informācija liecina, ka Gončarovs darbojās uzņēmuma NNVT valdē, iepriekš arī uzņēmuma “LaCon” un kooperatīvās sabiedrības “Ostinieks-2” valdēs. Šī gada 17.jūnijā Gončarovs dibinājis jaunu uzņēmumu SIA “Woodlandia”.

Pēc neoficiālas informācijas Gončarevam pirms kāda laika šogad tikuši izteikti draudi dzīvībai un viņš par tiem vērsies Valsts policijā. Oficiāli apstiprinājumu šādai Gončareva rīcībai pagaidām neizdodas iegūt. Pēc atsevišķu ar Gončarevu saistītu cilvēku atzītā, viņš pēdējā laikā bijis uztraukts.

NNVT Gončarevs, ieņemot valdes locekļa amatu, bijis ļoti atbildīgs un augsti kvalificēts. Speciāli nekādu konfliktu NNVT valdē vai ar NNVT īpašniekiem nav bijis. Gončarevs arī neesot pārstāvējis nevienu konkrētu no tā sauktajā Ventspils karā karojošajām pusēm.

Pēc kāda ar uzņēmumu “Ventbunkers” saistīta avota teiktā, Gončarevam gan bijušas darījuma attiecības citos ar NNVT darbību nesaistītos biznesos. Viena no jomām, kurā Gončarevs darbojies, bijusi saistīta ar metāla tranzīta biznesu. Par to, ka Gončarevs bija iesaistīts metāla biznesā, liecina arī fakts, ka līdz 2009.gada aprīlim viņš bija firmas “LaCon” valdē. Viena no neoficiāli izteiktām versijām par Gončareva slepkavību tiek saistīta tieši ar viņa darbošanos biznesā, kas nav saistīti ar NNVT.

Komentāri (19)

ltvpanorama 01.07.2011. 13.10

šis ko..karpeļus audzēja tai dārzkopības biedrībā?..bet vispār jau traki ka vēl joprojām šauj nost, wot tev i bizness, nauda,lepnas mašīnas, smalki rauti ..un beigās nonāc koka mētelīti daudz ātrāk nekā tas pats sētnieks kas slauka ielas… lai vai kā..R.I.P.

+4
0
Atbildēt

2

    Elīna Barkovska > ltvpanorama 01.07.2011. 15.13

    Labāk visu mūžu dzīvot kā sētniekam?:)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ltvpanorama 01.07.2011. 17.51

    labāk nodarboties ar biznesu ekonomikas caurspīdīgajā sektorā..tur kā likums nešauj

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dro 01.07.2011. 12.44

Gaidam Kiršteina komentāru:)

+5
-2
Atbildēt

3

    Laumiņa > dro 01.07.2011. 14.17

    Varētu būt interesanti. Savulaik viņš ģeniāli definējis četrus galvenos iemeslus, kuri neļauj mūsu lauksaimniecībai izrauties no atpalicības.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > dro 01.07.2011. 23.05

    to Kirsteins
    :) Vispār super atbilde! Protams, ka 3A :)))))))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    jeers > dro 04.07.2011. 08.54

    Sagaidījām :-)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 03.07.2011. 20.51

… Lembem prasiet , kas un kaadeeļ šaavis , nevaru sagaidiit , kad beidzot pašu šefu nošaus , cita gala viņa neģeeliibaam neredzu!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu