Līgo vakars pilsētā • IR.lv

Līgo vakars pilsētā

32

Šodien rīdzinieki un pilsētas viesi Līgo vagaru varēs pavadīt, baudot pasākumu programmu gan Dzegužkalnā, gan arī 11.novembra krastmalā pie Daugavas, ziņo aģentūra LETA.

11.novembra krastmalā svētku svinētāji tiks gaidīti no plkst.17, kur jau otro gadu pēc kārtas notiks pasākums “Līgosim krastmalā!”, savukārt Dzegužkalns savus Jāņu bērnus aicina pulcēties no plkst.20.

Pasākuma “Līgosim krastmalā!” laikā Daugavmala tiks pārvērsta par īstu līgošanas vietu ar meijām, garajiem galdiem un lieliem ugunskuriem, kā arī darbosies trīs skatuves – “Vakara sēta”, “Nakts sēta” un “Rīta sēta”.

Pasākuma programmā iekļauts latviešu ziņģu koncerts “Jāņu nakti negulēju” un pieci Līgo uzvedumi, kurus sagatavojis režisors Regnārs Vaivars kopā ar folkloras kopas “Vilkači” dalībniekiem. 11.novembra krastmalā pasākuma apmeklētāji varēs iepazīt Jāņu tradīcijas. Visas nakts garumā līdz pat rīta ausmai varēs dzirdēt vairāku mākslinieku uzstāšanos, jo svētkos uzstāsies aktieru ansambli “Mūžīgais unisons”, grupa “Krauja Storm Band” un “Apvedceļš”, Kārļa Lāča vadībā uzstāsies Intars Busulis, Ingus Ulmanis, Andris Ērglis, Zane Dombrovska, Amber un “Lady’s Sweet”, kā arī mājīgā atmosfērā notiks sadziedāšanās kopā ar Valdi Zilveri, Andri Daņiļenko, Juri Hiršu, aktieru duetu “Aktieru balle”, Santu Zapacku un Hariju Ozolu.

Dinamiskus Līgo ritmus līdz pat plkst.4.20 piedāvās “Rīta sēta”, kur viesosies dažādi dīdžeji, piemēram, “Mart Inc”, “Ella vs. Discoteq”, Roberts Lejasmeijers un grupa “Musiqq”.

Pasākuma laikā krastmalā notiks arī plaša tirdzniecība, kur 20 tirdzniecības vietās varēs iegādāties cienastus, desmit dažādas alus šķirnes un Jāņu zāles no visas Latvijas. Rūpējoties par pasākuma drošu norisi, pie ieejām pasākuma norises vietā apsardze veiks pārbaudes, pasākuma teritorijā stikla taru un bīstamus priekšmetus ienest būs liegts.

Savukārt pasākumā “Piedzīvosim Jāņus Dzegužkalnā!” ikvienu svinētāju sagaidīs Jāņa māte un Jāņa tēvs – Iveta un Vidvuds Medeņi. Par īstu līksmību un jautrību svētku vakarā gādās Ināra Kalnarāja un atraktīvā Liepājas aktrišu folkloras kopa “Atštaukas”.

Pēc kopīgi iedegtā lielā Jāņu ugunskura un Jāņu sumināšanas visiem līgotnes dziedās un mācīs Ilga Reizniece un grupa “Iļģi”, kas Dzegužkalnā ieskandinās savu 30.jubilejas gadu. Senos latviešu danču soļus visiem ierādīs Valdis Putniņš un “Rīgas Danču kluba” jaunieši.

Jāņu zaļumballi Dzegužkalnā līdz pat saules lēktam spēlēs “Lauku muzikanti”.

Līgo vakara pasākums 11.novembra krastmalā un Dzegužkalnā būs bez maksas. Tāpat 23.jūnijā un 24.jūnijā bez maksas Rīgā kursēs sabiedriskais transports.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu