Par "Al Qaeda" vadītāju kļūst Aimans az Zavahiri • IR.lv

Par “Al Qaeda” vadītāju kļūst Aimans az Zavahiri

28
Avots: AFP/LETA
Karīna Vītiņa

FIB par Zavahiri neitralizēšanu izsludinājis 25 miljonu dolāru atlīdzību

Par starptautiskās teroristu organizācijas “Al Qaeda” jauno vadītāju kļuvis Aimans az Zavahiri, teikts organizācijas izdotajā paziņojumā, informē ziņu aģentūra LETA.

60 gadus vecais Zavahiri iepriekš tika uzskatīts par maijā nogalinātā teroristu līdera Osamas bin Ladena “labo roku” un “Al Qaeda” līdzdibinātāju.

“Al Qaeda” izdotajā paziņojumā teikts, ka “šeihs doktors Aimans az Zavahiri, lai Dievs viņu vada, uzņēmies atbildību kā grupas amīrs [līderis]”, un tiek uzskatīts, ka Zavahiri mitinās Pakistānā.

Kādā islāmistu vietnē publicētajā teroristu grupējuma paziņojumā arī solīts turpināt “svēto karu” pret ASV un Izraēlu. “Ar Dieva palīdzību mēs tiecamies uz patiesības reliģijas iedibināšanu un aicinām mūsu nāciju cīnīties, realizējot džihādu pret atkritējiem iebrucējiem, kuru galva ir krustnešu Amerika un tās kalps Izraēla un ikviens, kas tos atbalsta,” teikts paziņojumā.

Cīņa turpināsies, “līdz visas iebrucēju armijas pametīs islāma zemi”. Vienlaikus grupējums savā paziņojumā pauž atbalstu nemieriem Ziemeļāfrikā. “Mēs atbalstām apspiesto musulmaņu sacelšanās pret korumpētajiem un tirāniskajiem līderiem, kas likuši mūsu nācijai ciest Ēģiptē, Tunisijā, Lībijā, Jemenā, Sīrijā un Marokā,” teikts paziņojumā.

Ar iepriekšējo organizācijas līderi bin Ladenu Zavahari iepazinās Afganistānā, kur abi cīnījās pret padomju spēkiem. Zavahari palīdzēja vervēt kaujiniekus un izveidot “Al Qaeda”.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) par Zavahiri neitralizēšanu ir izsludinājis atlīdzību 25 miljonu dolāru (12,2 miljonu latu) apmērā.

Kā jau Ir.lv ziņoja, 1.maijā ASV bruņotie spēki īpašā operācijā Pakistānā nogalināja starptautiskās teroristu organizācijas “Al Qaeda” iepriekšējo līderi Osamu bin Ladenu.

Komentāri (28)

raimonds_bossltd 16.06.2011. 23.59

Izsludinātu 25 miljonus dolāru par Putina neitralizēšanu, nevajadzētu turpmāk vairs tērēties, ķerot sīkās “soškas”.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu