ZZS tagad atbalsta Šlesera kratīšanu, Dombrovskis izsniedz "dzelteno kartīti" • IR.lv

ZZS tagad atbalsta Šlesera kratīšanu, Dombrovskis izsniedz “dzelteno kartīti”

94
Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64
Indra Sprance

Brigmanis nezina, kas ir “oligarhs”, premjers brīdina – vēl vienu pretrunu tiesiskuma jautājumos koalīcija nepārdzīvos

Lai arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti pagājušā ceturtdienā vai nu balsojot pret vai atturoties iebilda pret tiesībsargu lūgumu ļaut izkratīt deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietu, tagad ZZS deputāti to atbalstītu, pirmdien pēc ZZS valdes sēdes paziņoja Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka ZZS deputātiem nebija pietiekoši daudz laika, lai iepazītos ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sniegtajiem materiāliem, kā arī prokuratūras vēstulēm. “Tā vienkārši sanāca,” sacīja Brigmanis, norādot uz divām pretrunīgajām prokuratūras vēstulēm un uzsverot, ka ZZS neesot nekāda pamata pasargāt Šleseru, “mēs viennozīmīgi balsotu par Šlesera izdošanu.”

Viņš noliedza, ka ZZS savu nostāju mainījusi tāpēc, ka prezidents ir rosinājis Saeimas atlaišanu. Viņš arī izvairīgi atbildēja, vai ZZS būtu gatava atbalstīt virkni grozījumu likumos, kuru būtība būtu stiprināt tiesiskumu un mazināt oligarhu varu. Brigmanis sacīja, ka nezinot, ko nozīmē “oligarhs”.

Vaicāts, vai joprojām atbalstīs Zatlera kandidatūru prezidenta vēlēšanām, Brigmanis atbildēja, ka viņš esot “pārdomu pilns”, vai viņam pašam un šajai Saeimai ir morālas tiesības apstiprināt prezidentu.

Vēl vienu tādu balsojumu tiesiskajos jautājumos, kāds bija jautājumā par kratīšanu pie Šlesera, šī koalīcija var arī nepārdzīvot, tāpēc  “Vienotība” pirmdien parādījusi savam koalīcijas partnerim “dzelteno kartīti”, pēc koalīcijas sanāksmes sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”). Nākamais konkrētais pārbaudījums varētu būt balsojums par ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītās darba grupas slēdzienu KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstības izvērtēšanai un iespējamu Vilnīša atlaišanu no amata.

Kā norādīja Dombrovskis, jau nākamnedēļ koalīcija varētu arī apspriest Satversmes grozījumus, kas sašaurinātu deputātu imunitāti un atļautu deputātu dzīvesvietā veikt kratīšanu bez Saeimas atļaujas. Tāpat vēlreiz plānots atgriezties pie likuma grozījumiem, kas paredzētu kriminālatbildību par pārkāpumiem partiju finansēšanā. Brigmanis apliecināja, ka ZZS konceptuāli nebūtu nekas iebilstams pret minētajiem likumu grozījumiem.

Komentāri (94)

Liene Perevalova 30.05.2011. 15.02

Nožēlojami.

+30
0
Atbildēt

8

Edīte Kostigova 30.05.2011. 15.04

Поздно Маня, пить боржоми, когда почка отвалилась

+29
0
Atbildēt

0

buchamona 30.05.2011. 15.04

“Tā vienkārši sanāca, ” sacīja Brigmanis..++++ bet vilciens pa to laiku ir aizgājis, perons tukšs, tikai papīra driskas vējš dzenā pa laukumu :))

+26
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu