MK atceļ policijas ēku kompleksa būvniecību Valmierā • IR.lv

MK atceļ policijas ēku kompleksa būvniecību Valmierā

22
Foto: Gundega Šķēla
Gundega Šķēla

Starptautiskie aizdevēji izvēlēto projektu neatbalstīja jau aprīļa mēnesī

Ministru kabinets (MK) otrdien atcēla iepriekš pieņemto lēmumu, kas atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) ieceri noslēgt aptuveni 18 miljonus latu vērto līgumu par Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes administratīvo ēku kompleksa būvniecību Valmierā, ziņo BNS.

Pagājušā gada novembrī ministri atbalstīja IeM ieceri slēgt publiskās un privātās partnerības līgumu ar SIA “Arčers”, līdz ar to IeM uzsāka sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu par projekta virzīšanu. Iecerētā būvprojekta finansiālās saistības sāktos 2013. gadā, aģentūrai BNS norādījusi IeM.

Savukārt aprīļa mēnesī Ir.lv ziņoja, ka Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvji neatbalstīja IeM ieceri noslēgt publiskās un privātās partnerības līgumu par Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes administratīvo ēku kompleksa būvniecību Valmierā, tādejādi pārtraucot projekta īstenošanu.

Ar konkursā uzvarējušo “Arčeru” bija plānots slēgt līgumu par 17,99 miljoniem latu (25,6 miljoniem eiro), ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Sākotnēji piedāvātā SIA “Arčers” līgumcena bija 24,25 miljoni latu (34,5 miljoni eiro), taču, pēc strukturālo reformu veikšanas ministrijas iestādēs, IeM projekta telpu platību samazināja par 33 procentiem, tādējādi saruka arī būvdarbu izmaksas.

Līgumu par projekta īstenošanu bija paredzēts slēgt pēc saskaņošanas ar starptautiskajiem aizdevējiem. Ņemot vērā, ka izvēlētais projekta finansēšanas modelis nav atbalstīts, publiskās un privātās partnerības līgumu ar “Arčeru” par ēku kompleksa finansēšanu, būvniecību un apsaimniekošanu nevar noslēgt, atzinusi IeM.

 

Komentāri (22)

austrisv 24.05.2011. 13.59

“Vidzemes reģiona pārvaldes administratīvo ēku kompleksa būvniecību Valmierā,”

Policistiem ir jābūt un jāstaigā ,un jāuzrauga, un jānodrošina kārtība ielās, bet ne jāsasēžas pa kompleksiem! Nožēlojami, bet rezultāts IEPRIECINA, KA NAV KO IZSVIEST 18 MILJONUS ls KOMPLEKSOS AR POLICISTIEM, TAD JAU LABĀK CŪKU VAI GOVJU KOMPLEKSU BŪVNIECĪBAI, JO TIEM NAV JĀDEŽŪRĒ IELĀS !

+2
0
Atbildēt

3

    egfoto > austrisv 24.05.2011. 19.36

    Protams, ka nav redzējusi. Dotajam indivīdam galvenais ir sēdēt uz podesta un nepārtraukti bļaut ķeriet zagli.
    Zagļiem ar kur jāsēž …
    Pases ar kur jāizsniedz …
    Muitai ar vajag telpas …
    Cenā ir iekšā ēkas uzturēšana …

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ilze Nagla > austrisv 24.05.2011. 14.41

    Laikam neesi redzējusi Valmieras policijas telpas. Kaut vai no ārpuses. Nedod dies, tur vēl nokļūt.
    Manuprāt nevajag uzreiz pārspīlēt ar kompleksiem utt., bet saprātīgas telpas policistiem/aizturētajiem ir nepieciešamas un ne tikai Valmierā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 24.05.2011. 18.26

    Kurš iebilst par saprātīgām telpām nelielā reģionālā pilsēta, bet kompleksus būvēt ir stulbums ne prāta darbs un vēl par 18 miljoniem . vai ar gaisa dārziem un SPA kompleksiem un izstāzu zālēm un bibliotēkām un 10 sapulču zālēm un milzu ēdināšanas kompleksu, jo kāpēc gan ir jātērē tik milzu nauda???? Runa iet par naudu Latvijai ir krīze un nodokļu maksātājiem uzliek arvien jaunus nodokļus! Kategoriski pret, un cik %par to dabūs tā viena partija, kura šeptējas Valmierā? It kā jau 15 – 20%, tad jau var sarēķināt, jo neprāts ir valstij izdot joprojām milzu līdzekļus koncertzēlēm un valsts iestādēm. Lai iet uz VID reģionālo iestādi, jo tur telpas ir droši vien tukšas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

shots 25.05.2011. 09.31

Valmierā trūkst valstij piederošu brīvu telpu ibio?
uztaisiet kosmētisko un strādājiet

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu