Breidaks varētu lūgt prasību par Vējoņa lēmumu skatīt ātrāk • IR.lv

Breidaks varētu lūgt prasību par Vējoņa lēmumu skatīt ātrāk

25
Atstādinātais Ādažu novada domes mērs Normunds Breidaks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Atstādinātais Ādažu mērs: Zūd jebkāda jēga tiesāties, jo mana reputācija ir aizskarta

Atstādinātais Ādažu novada pašvaldības mērs Normunds Breidaks (Reģionu partija) apsver iespēju lūgt tiesu ātrāk izskatīt atstādināšanas pamatotību, vēsta aģentūra BNS.

Breidaks sacīja, ka noteiktais tiesas datums tikai pēc diviem gadiem ir pārāk ilgs laiks. “Zūd jebkāda jēga tiesāties, jo mana reputācija ir aizskarta. Protams, ka ceru uz godīgu tiesu arī pēc diviem gadiem, bet šādas lietas izskatīšanai būtu jānotiek pēc iespējas ātrāk,” uzskata atstādinātais pašvaldības vadītājs.

Viņš apsver iespēju lūgt tiesai sūdzību par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) lēmumu izskatīt ātrāk. “Tiesas laiks sakritīs ar pašvaldību vēlēšanām, kas gaidāmas 2013.gada jūnijā. Tas būs divus mēnešus pirms vēlēšanām. Šāds jautājums, kas saistīts ar vēlētas amatpersonas atstādināšanu tiek noildzināts pārāk ilgi,” teica Breidaks.

Jau vēstīts, ka Breidaka sūdzību par atstādināšanu no amata tiesa skatīs 2013.gada aprīlī. Tiesas datums noteikts rindas kārtībā. Pašlaik tiesā paskaidrojumu par notikušo iesniegušas abas puses.

Ministrs Vējonis februārī atstādināja Ādažu novada pašvaldības mēru, to pamatojot ar ilgstošiem likumpārkāpumiem un nelikumīgu rīcību ar pašvaldības finansēm un mantu. Materiāli par pārkāpumiem nodoti prokuratūrai. Par pašvaldības rupjāko pārkāpumu Vējonis nosauca pašvaldības lēmumu pasūtīt jaunas ēkas celtniecību Gaujas ielā bez finanšu izvērtēšanas.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu