Jumti, kas neaizbrauc • IR.lv

Jumti, kas neaizbrauc

Kaspars Pēcis, SIA Ādažu Metāls īpašnieks un vadītājs. Foto — Lauris Aizupietis
Mārtiņš Galenieks, speciāli Ir

Gadu pēc tam, kad Kaspars Pēcis sāka savu biznesu — ražot jumta segumus —, iestājās ekonomiskā krīze un krahs būvniecībā. Paradoksālā veidā tieši tad arī noticēja, ka viņa darbam ir nākotne

Uzņēmuma Ādažu Metāls ražotne iekārtojusies kādā industriālā teritorijā Ādažos. Interviju esam norunājuši uz pašu darba dienas sākumu un ierodamies tur vienlaikus ar tā vadītāju un īpašnieku Kasparu Pēci. Izmetis apli pa biroju, lai enerģiski paspiestu roku katram no darbiniekiem, kas sapulcējušies pie kafijas krūzēm un drīz izklīst dienas gaitās, arī viņš apsēžas pie sava rakstāmgalda, un varam sākt sarunu.

Plauktā aiz viņa muguras ievēroju metāla plāksni ar uzrakstu: «Jumti, kas neaizbrauc.» Vai tas būtu oficiāls uzņēmuma sauklis? «Nē, tas bija apsveikums manā dzimšanas dienā,» viņš sāk sirsnīgi smieties. «Bet vispār to var attiecināt arī uz mūsu ražotajiem jumtiem. It īpaši pēdējā laikā, kad mēs uzsvaru liekam uz kvalitāti un laba materiāla izvēli.» 

Uzņēmums, kas specializējies metāla jumta segumu ražošanā un pārdošanā, darbojas jau 17 gadus. Sezonas karstākajos mēnešos, kas šajā nozarē iekrīt rudenī, pasūtījumu esot tik daudz, ka ar visu grūti tikt galā. Pašlaik, ziemā, gan salīdzinoši kluss, jo jumti ir izteikti sezonāls bizness.

Dārga skola

Viss sācies 2007. gadā, kad Kaspars kopā ar senu dienesta biedru, kādu Lietuvas pilsoni, iegādājies pirmo ražošanas iekārtu. Iesaistīties šajā biznesā bijis nedaudz avantūristiski, jo Kasparam, kurš iepriekš bija nodarbojies ar kokapstrādi un automobiļu pārbūvi, nav bijis nekādas pieredzes ar jumtiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu