Kinoteātra šāvēja lietu nodod kriminālvajāšanai • IR.lv

Kinoteātra šāvēja lietu nodod kriminālvajāšanai

16
Apsūdzētais Nikolajs Zikovs. Foto: Kaspars Krafts, F64

Izmeklētāji uzskata, ka apsūdzētais Zikovs slepkavību izdarījis mērķtiecīgi

Valsts policija ir nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietu pret Nikolaju Zikovu, kurš apsūdzēts par cilvēka nošaušanu kinoteātrī “Forum Cinemas”, vēsta aģentūra LETA.

Policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA ziņoja, ka minētā krimināllieta 10.maijā nodota Rīgas tiesu apgabala prokuratūrai.

Kā ziņots, šā gada 19.februārī Rīgā, “Forum Cinemas” kinoteātrī “Citadele”, filmas “Melnais gulbis” seansa beigās kinozālē tika nošauts 1968.gadā dzimušais bankas “Citadele” augsta līmeņa darbinieks, četru bērnu tēvs Aigars Egle. Aizdomās par slepkavību policija aizturēja 1983.gadā dzimušo juristu Nikolaju Zikovu, kuram vēlāk tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Egle tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā pēc tam, kad netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Policija sāka kriminālprocesu par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Izmeklētāji uzskata, ka slepkavība izdarīta mērķtiecīgi – upura virzienā raidīti četri šāvieni.

Pēc aculiecinieku stāstītā, Zikovs filmas “Melnais gulbis” seansa laikā uzvedies nepieklājīgi – izteicis skaļus komentārus, čabinājis uzkodu turzu un nekādi nav reaģējis uz pārējo skatītāju aizrādījumiem. Seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri un skatītāji devušies prom, starp Egli un Zikovu notikusi vārdu apmaiņa, pēc kuras Zikovs izvilcis ieroci un vairākas reizes izšāvis Egles virzienā, viņu nogalinot. Iespējamo slepkavu aizturējuši citi kino apmeklētāji, kad viņš mēģinājis pamest zāli. Vēlāk viņš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Zikovs studējis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē – pamatprogrammā, maģistrantūrā un doktorantūrā. Ar ieroci azotē viņš savulaik apmeklējis arī lekcijas. Spriežot pēc viņa publikācijām, Zikovam šaujamieroču tēma ir īpaši tuva. Viņš aizstāvējis vēl plašākas tiesības bruņoties. Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes. Vīrietim bija atļaujas vēl diviem ieročiem.

Paziņojumu par notikušo iepriekš izplatīja Zikova advokāti Vilis Sruoģis un Andrejs Voroncovs, kuri Zikova rīcību nodēvējuši par “uzbrukuma atvairīšanu”. Jurists esot kļuvis “par nemotivētas agresijas upuri”. Vainu slepkavībā Zikovs neatzīst un uzskata, ka rīkojies “nepieciešamās aizstāvēšanas robežās”. Nogalināto Egli abi advokāti savā paziņojumā tika nodēvēja par “neitralizētu uzbrucēju”.

Komentāri (16)

az 12.05.2011. 14.24

Mazliet pārsteidz, ka rakstos par šo gadījumu vienmēr tiek uzsvērts, ka nošautais bija ‘augsta līmeņa’ darbinieks. Šis noziegums, protams, ir drausmīgs un visu cieņu tuviniekiem. Vai raksts būtu mazāk aktuāls, ja būtu nošauts ‘zema līmeņa’ darbinieks?

+9
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 12.05.2011. 14.44

Šis gadījums visdrīzāk ieies vēsturē nevis kā nejēdzīga, neattaisnojama slepakvība, ko pastrādājis izglītots jurists (!)(nevis kaut kāds deģenerāts), bet gan kā advokatūras melnais PR. lai arī advokātam ir jāaizstāv savs klients, visam ir jābūt zināmos rāmjos. Pieņemu, ka minēto advokātu izteikumi ar savu neadekvātumu drīzāk būs nodarījuši ļaunumu savam aizstāvajamam (un varbūt – labi ka tā).

+7
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 12.05.2011. 18.44

tik izgliitots un augstasiniigs slepkavnieks vareetu nokniebt prezidentu aci neaizmiedzis…, leiši Riigas omonietim par tiišu cilveeku apšaušanu iedeva muuža ieslodziijumu , šis nav omoonietis , bet gan sarkanaas Urbanoča interfrontiskaas partijas saskaņas centrs padomnieks juridiskajos jautaajumos , šaaveejs pelniijis augsataako soda meeru , muuža ieslodziijumu .

+2
0
Atbildēt

2

    alisesenberga > Janka, Janic 12.05.2011. 21.06

    No kurienes info, ka viņš ir Saskaņas centra padomnieks juridiskajos jautājumos? Pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu

    0
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Janka, Janic 13.05.2011. 12.31

    to Ebenemezers
    Maz ticams, ka SC ar Jēkabpils policista Andra Znotiņa un Aigars Egles slepkavību demonstrēja savu visatļautību. Tie kuces bērni aprobežojas ar šabašu 9. maijā un zādzībām. Vienkārši “bļaģinaja rossia” un tās Latvijas nodaļa, SC, kā magnēts pievelk dažādu rangu noziedzniekus.
    Tai sugai jau no mazotnes tiek ieborēts ka viņi gaļēdāji bet eiropieši un citas civilizētas tautas ir “ģič” un īpaši jau ar viņu senču “varoņsāgām” par izvarošanām, marodierismu un civiliedzīvotāju slepkavībām.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu