Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Militārais mediķis operē viegli ievainotu ukraiņu karavīru 17. janvārī Doneckas frontē. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 48. nedēļas galvenie notikumi

18. janvārī helikoptera avārijā gāja bojā 14 cilvēki, kad lidaparāts nogāzās pie bērnudārza Kijivas apgabala Brovaru pilsētā. Miruši visi helikopterā lidojušie deviņi cilvēki, tajā skaitā Ukrainas iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis, viņa vietnieks un ministrijas valsts sekretārs. Upuru vidū ir arī bērni. Helikopters bija ceļā uz Harkivu un lidoja zemu. Avārijas iemeslus skaidro.

50 rietumvalstis Vācijas militārajā bāzē Ramšteinā vienojās Kijivai nodot miljardiem dolāru vērtu militāro tehniku, tajā skaitā bruņutehniku un munīciju. Tomēr Vācija šajā sanāksmē atteicās dot Ukrainai tankus Leopard 2. Polijas premjerministrs ierosināja izveidot «mazo koalīciju» tanku nodošanai, apejot Vāciju. 

ES pirmdien apstiprināja jaunu 500 miljonu eiro paketi militārajai palīdzībai Ukrainai, kā arī papildu 45 miljonus eiro neletālajam aprīkojumam, lai sagatavotu ES militārās mācības misiju Ukrainā.

Aizdomās par infrastruktūras atjaunošanai paredzēto līdzekļu izkrāpšanu aizturēts Ukrainas infrastruktūras ministra vietnieks Vasils Ložinskis — pieņemot 400 000 ASV dolāru, viņš esot atbalstījis līgumu par iekārtu un ģeneratoru iegādi par paaugstinātām cenām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu