“airBaltic” līdzšinējais komercdirektors vadīs “Estonian Air” • IR.lv

“airBaltic” līdzšinējais komercdirektors vadīs “Estonian Air”

22
Foto: Jānis Saliņš, F64

Eksperts: Taskilas pāriešana uz “Estonian Air” ir nopietns zaudējums “airBaltic”

Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS “Air Baltic Corporation” (“airBaltic”) komercdirektora Tero Taskilas pāriešana uz Igaunijas nacionālo lidsabiedrību “Estonian Air” ir nopietns zaudējums “airBaltic”, uzskata aviācijas eksperts Tālis Linkaits, vēsta aģentūra LETA.

Vienlaikus Taskila esot labs ieguvums “Estonian Air”. “Lielā mērā tieši Taskilas nopelns bija “airBaltic” stratēģijas maiņa, Rīgas izveidošana par reģionālo pārvadājumu centru, aktīva “airBaltic” darbība Somijas tirgū,” sacīja eksperts.

Šis gadījums vēlreiz parādot, ka “airBaltic” darbojas brīvā tirgū, kur jākonkurē par labiem vadītājiem, tāpēc Latvijas valsts mēģinājumi noteikt ierobežojumus šīs kompānijas darbinieku algām, piemēram, diskusija par pilotu algām un sociālajām iemaksām, vai cita veida ierobežojumu noteikšana “airBaltic” vadošajam personālam pazeminot uzņēmuma konkurētspēju.

“Nenoliedzami, ar Taskilas pāriešanu uz “Estonian Air” un iespējamu igauņu kompānijas stratēģijas maiņu var saasināties abu kompāniju cīņa par Igaunijas, Lietuvas vai Somijas tirgu,” sacīja Linkaits, vienlaikus gan atzīstot, ka abu aviokompāniju darbības mērogi atšķiras – “Estonian Air” 2010.gadā pārvadāja 0,58 miljonus pasažieru, kamēr “airBaltic” – 3,2 miljonus.

Linkaits pauda cerību, ka kompānijas līgumā ar Taskilu bija konkurences aizlieguma nosacījumi, jo patlaban nav informācijas, uz kādiem noteikumiem un uz cik ilgu laiku Taskilam vai viņa konsultāciju kompānijai bija līgums ar “airBaltic”.

“airBaltic” vadība Taskila aiziešanu pagaidām nekomentē.

Jau vēstīts, ka par Igaunijas nacionālās lidsabiedrības “Estonian Air” prezidentu kļūs Tero Taskila, līdzšinējais “airBaltic” komercdirektors. Tā vēstīja Igaunijas laikraksts “Postimees”. Avīzes rīcībā ir informācija, soms Taskila tikko atkāpies no amata kompānijā “airBaltic”, kur viņš strādāja divus gadus.

“Estonian Air” padomes priekšsēdētājs Joakims Heleniuss pirmdien paziņoja, ka lidsabiedrības prezidents un valdes priekšsēdētājs Andruss Aljass atstās šo amatu 1.jūnijā, kad viņa funkcijas pārņems jaunais prezidents.

Heleniuss atteicās apstiprināt vai noraidīt ziņas, ka par “Estonian Air” jauno prezidentu izraudzīts Taskila. Viņš teica, ka jaunā prezidenta vārds būs zināms 1.jūnijā. “Jaunais “Estonian Air” vadītājs ir ārzemnieks, un viņš iepriekš nav strādājis Igaunijā. Viņš ir augsta ranga spēlētājs aviācijas jomā,” skaidroja Heleniuss.

Aizejošais lidsabiedrības prezidents Aljass “Estonian Air” vadīja piecus gadus. Aljass sāka strādāt kompānijā “Estonian Air” 2006.gadā un kļuva par tās valdes priekšsēdētāju 2008.gada 29.aprīlī.

Igaunijas nacionālā aviosabiedrība “Estonian Air” pērn joprojām strādājusi ar zaudējumiem, taču finanšu rezultāti bijuši labāki salīdzinājumā ar 2009.gadu, pirmdien vēstīja “Äripäev Online”.

Igaunijas valsts pagājušā gada rudenī pārņēma 90% “Estonian Air” akciju, bet līdzšinējais īpašnieks SAS paturēja 10%.

Komentāri (22)

anita_meistere 10.05.2011. 11.57

kas tas par sviestu???? kā var tā manīt amatus…viņs tak parāk daudz konfidenciāla AB informācijas zin. gan ja kartējo reizi satiksmes ministrija strādā pret valsts interesēm…nolaidība.

+3
-1
Atbildēt

1

    Ilze Nagla > anita_meistere 10.05.2011. 20.03

    Nav nekāds sviests – normāla tirgus prakse. Labi vadītāji/ nozares eksperti kotējas augstu. Neba kāds var ietekmēt indivīda personīgo izvēli.
    Žēl, protams – ļoti patīkams cilvēks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

cheszz 10.05.2011. 18.18

Būtu labāk Fliks aizgājis…

0
0
Atbildēt

0

Dancis 10.05.2011. 12.38

Dzirdēju, ka no Tallinas arī Ryanair piedāvā krietni izdevīgākas cenas galamērķiem Eiropā. Varbūt kāds glumš tips grib ar Igaunijas valdības atbalstu par AB naudu uztaisīt AB izkonkurējošu privātbōdīti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu