Lielajā talkā piedalījies rekordliels dalībnieku skaits • IR.lv

Lielajā talkā piedalījies rekordliels dalībnieku skaits

31
Talcinieki sakopj Ķīšezera krastu. Foto: Kaspars Krafts, F64

Talcinieki apliecinājuši – atkritumu šogad ir mazāk nekā pērn

Lielajai talkai šogad tika pieteiktas ne tikai liels skaits talkas vietu, bet arī vides sakopšanas darbos piedalījies rekordliels dalībnieku skaits – 190 tūkstoši talcinieku, aģentūru LETA informēja Lielās talkas mediju koordinatore Indra Soika.

Oficiāli Lielajai talkai, kas visā Latvijā notika 30.aprīlī, bija pieteiktas 1337 talkas vietas un organizatori cerēja šogad talkā iesaistīt 200 000 iedzīvotājus. Šogad īpaši aktīvi talkas dalībnieki bijuši dažādu uzņēmumu komandas, kā arī individuālās draugu grupas.

Pagājušajā gadā Lielās talkas darbos iesaistījās 150 000 līdz 160 000 dalībnieku, kas bija par aptuveni 50 000 dalībniekiem vairāk nekā 2009.gadā.

Liela daļa talkā iesaistīto talcinieku apgalvoja, ka šogad atkritumu ir ievērojami mazāk nekā pērn. Līdzīgi kā citus gadus, arī šoreiz talkas laikā Latvijā notika dažādi vides labiekārtošanas darbi – tika uzstādīti soliņi un putnu būrīši, atjaunoti bērnu rotaļu laukumi, ierīkoti jauni sporta laukumi, iesēts zāliens, kā arī iestādīti tūkstošiem koku un puķu.

Lielās talkas galvenais palīgs Rīgā, atkritumu apsaimniekošanas kompānija “L&T”, talkas dienā bija izvedusi 80 tonnas atkritumu, bet provizoriskie aprēķini liecina, ka no galvaspilsētas tiks izvestas vismaz vēl 70 tonnas atkritumu. Kopējo Lielajā talkā savākto atkritumu daudzumu no visām Latvijas pašvaldībām organizatori paziņos pēc divām nedēļām, kad būs apkopoti dati no visiem atkritumu poligoniem.

Lielās talkas mērķis ir līdz 2018.gadam, Latvijas 100.dzimšanas dienai, padarīt valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē. Lielās talkas tradīcija Latvijā sākās ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90.dzimšanas dienā. Nākamās talkas notika 2009.gada 18.aprīlī un 2010.gada 24.aprīlī. Aptuvenie aprēķini liecina, ka šajos trīs vides sakopšanas pasākumos kopumā ir piedalījušies 310 000 entuziastu.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu