"airBaltic" parāda atmaksas grafiks jāsaskaņo tiesā • IR.lv

“airBaltic” parāda atmaksas grafiks jāsaskaņo tiesā

40
Jānis Saliņš, F64

Lidostas vadītājs Luhse iesniegto grafiku neatklāj; tiesa šo variantu var neapstiprināt

Latvijas aviokompānijas “airBaltic” parāda atmaksas grafiks starptautiskajai lidostai “Rīga” vēl būs jāsaskaņo tiesā, otrdien žurnālistiem pēc valdības sēdes norādīja lidostas valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse, vēsta aģentūra BNS.

Viņš atgādināja, ka “airBaltic” atzina savu parādu lidostai 7,1 miljona latu apmērā un paredzēts, ka aviokompānija to atmaksās pa daļām. Atmaksas grafiks vēl būs jāsaskaņo tiesai, taču lidostas vadītājs neatklāja, cik ilgā laikā. “Grafiks ir tiesai jāapstiprina,” viņš uzsvēra un piebilda, ka tiesa parāda atmaksu var arī neapstiprināt pašreizējā variantā.

Pēc viņa teiktā, tiesa var uzskatīt, ka valsts nevar tik ilgi kreditēt tai daļēji piederošu uzņēmumu, taču var būt arī tā, ka, nosakot pārāk īsu parāda atmaksas termiņu, “airBaltic” paziņo, ka bankrotēs, kas arī lidostai nav pieņemami, jo “airBaltic” ir 66% no visa lidostas pasažieru skaita. “Ja viņi apstājas, tad labums nebūs nevienam,” norādīja Luhse.

Viņš arī paskaidroja, ka nevar patlaban atklāt vairāk informācijas par “airBaltic” parāda atmaksu, jo mierizlīgumam ir ierobežotas pieejamības statuss un to atslepenos tikai tiesa.

Jau vēstīts, ka aprīļa vidū tika panākts izlīgums starp lidostu un aviokompāniju, kas paredz, ka “airBaltic” samaksā lidostai parādu un līgumsodu – kopā 7 152 755 latus. Parāds tiks maksāts saskaņā ar abu pušu apstiprinātu grafiku. Ar šo izlīgumu atrisināts jau vairāk nekā gadu ilgušais strīds lidostas prasības lietā pret “airBaltic”.

Komentāri (40)

janazakovica 19.04.2011. 22.33

neviens neko nemaksaas..tikai laiku iegus-vilks.nomierinas sabiedribu..kamer lebis valdibu nenogazis.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu