FM: finansējums LR un LTV tiks saglabāts šī gada līmenī • IR.lv

FM: finansējums LR un LTV tiks saglabāts šī gada līmenī

17
Gints Ivuškāns, F64

Valdībā apstiprināti budžeta izdevumi, kuros radio un TV gadā atvēlēti 11 miljoni latu

Valdības apstiprinātajos budžeta bāzes izdevumos 2012.-2014.gadam finansējums Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīzijai (LTV) ir saglabāts šā gada līmenī, vēsta aģentūra BNS, atsaucoties uz Finanšu ministrijas pārstāvi Baibu Melnaci.

Viņa uzsvēra, ka Ministru kabinetā nav pieņemts lēmums par finansējuma samazinājumu sabiedriskajiem medijiem viena miljona latu apmērā. “Valdība šā gada 28.martā ir apstiprinājusi valsts budžeta bāzes izdevumus 2012.-2014.gadam, paredzot visā šajā periodā budžeta resoram “Radio un televīzija” nemainīgu bāzes finansējumu 2011.gada apmērā – 11 151 504 latus,” informēja Melnace.

Iepriekš vēstīts, ka LTV ģenerāldirektors Edgars Kots intervijā portālam “mansmedijs.lv” sacīja, ka vēl vairāk samazinot LTV budžetu, lūgs pasludināt sabiedriskās televīzijas maksātnespējas procesu. Kots arī stāstīja, ka neoficiāli redzējis dokumentu, kurā LTV budžetā ir “iezīmēts par vienu miljonu latu mazāk”.

“Ja tāds process notiek, tad nevajadzētu baidīties un to vajadzētu ļoti ātri paziņot, nevis neoficiāli kaut kas notiek un neviens nevar atbildēt,” kritizējis Kots. Tāpēc LTV vadītājs aicina Finanšu ministriju oficiāli paziņot par turpmākajiem plāniem.

“Kāda būs mana reakcija? Pēc šādas oficiālas informācijas saņemšanas es lūgšu televīziju iziet maksātnespējas procesu. Tas nenozīmē likvidēt. Maksātnespējas process nozīmē to, ka tiek iesniegta maksātnespēja un tad tiek pieņemts lēmums par sanāciju,” paskaidrojis Kots.

Arī Latvijas Radio (LR) vadītājs Dzintris Kolāts apliecinājis, ka redzējis neoficiālus papīrus, kuros abiem sabiedriskajiem medijiem dotācija samazināta par vienu miljonu latu. Šai informācijai, pēc Kolāta, vārdiem nav pamata neticēt.

Kolāts iespēju sākt medija maksātnespējas procesu neizskata, taču, ja vēl tiks būtiski samazināta valsts dotācija sabiedriskajiem medijiem, varētu samazināt LR ģeogrāfisko apraidi un apsvērt iespēju tiesāties, vēsta aģentūra BNS.

Komentāri (17)

Nellija Ločmele 18.04.2011. 23.49

Ļoti labi. Lai iet uz maksātnespēju un tad bankrotu. Būs iespēja ar pāri palikušajiem derīgajiem aktīviem uztaisīt jaunu sabiedrisko TV bez Kota un viņa štāba.

+11
0
Atbildēt

0

austrisv 19.04.2011. 10.31

daži raidījumi LTV1 vienkārši būtu slēdzami. Piemēram otrdienas vakara raidījums, kuru vada Zariņš- īsti Kota un Gailīša garā. Vecie komjauniešu aktīvisti ir pilna LTV1. patiesību sakot, maz ko var skatīties LTV1 Būtu pamācījušies vismaz no TV3( ne jau visu, bet galvenos virzienus).
Vienkārši Kotam nav “ņuha” kas labs un , kas interesants raidījums.

+4
0
Atbildēt

3

    Līga Lētiņa > austrisv 19.04.2011. 11.03

    kās ltv japamācās no tv3? kā rādīt vecus dažādu valstu seriālus? to kā viņi jau kuro gadu tiek izčakarēti no lnt šovu karos? precīzāk nevarētu nosaukt tv 3 kvalitatīvās vadlīnijas? minēšu dažus raidījumus, ko mēs skatamies – “kaste – este” , naudas zīmes, vides fakti, knl, ķepa uz… . ir jau vēl – laiks vīriem,… jūriņā. ko ,kvalitatīvāku un virzienpareizāku no tv3, tu liec pretī? rādi savu ožu, parādi kotam , kur vēži ziemo. uz priekšu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 19.04.2011. 10.37

    Vidējā un nepabeigti deju kursi:))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > austrisv 19.04.2011. 11.29

    Vismaz, pa TV3 ir daudz kvalitatīvākas ziņas un nav tik angažēti raidījumi ar politiķu piedalīšanos, kā, piem. Cukurgailīša vadīti, kas vispār absurds – sab. politiskiem un ziņu, kā arī izglītojošiem raidījumiem būtu jābūt LTV prioritātei.
    Jo visi gudri un domājoši žurnalisti bija spiesti pamest LTV politiskas cenzūras dēļ, un tagad veido att. raidījumus TV3, kas nosaka arī raidījumu kvalitāti.
    Par izklaides raidījumiem neņemos spriest, jo tos neskatos.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 19.04.2011. 06.50

Ak tad „sabiedriskā” – ieslēdzot kasti dažas minūtes pirms Panorāmas, ekrānā kaut kāds neiedomājams murgs, no rīta horoskopi – laikam skatās, ka nes sabiedrībai gara gaismu (apmēram tā senāk pamatoja atšķirību no komerctelevīzijām). Tiesa, tā sauktie „kultūras raidījumi” jau arī ir nu dikti kuļķurali. Tad vēl vāji tulkotas franču pseidodokumentālas filmas par ļauno kapitālismu, rīta ziņa par bijušo Latvijas atomelektrostaciju (1.febr.), gaišā dienā tiešraide no naksnīgas Kairas… Paldies, varat mierīgi aizvērties. Bez sanācijas.

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu