Nekonstatē ētikas pārkāpumus Kampara rīcībā • IR.lv

Nekonstatē ētikas pārkāpumus Kampara rīcībā

38
Foto: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Arī “Vienotības” Ētikas komisija paliek neziņā par SIA “Ronis” investoru, tomēr nekas neesot pārkāpts

Uzklausot ekonomikas ministra Arta Kampara (JL, “Vienotība”) skaidrojumu par pagājušā gada deklarācijā sniegto informāciju, apvienības “Vienotība” Ētikas komisija nonākusi pie secinājuma, ka Kampars patiesi atspoguļojis deklarācijā faktus par notikušajiem darījumiem un komisija šobrīd nesaskata viņa rīcībā nekādus ētikas kodeksa pārkāpumus.

Par to žurnālistus informēja Ētikas komisijas vadītāja Ina Druviete (PS, “Vienotība”).

Kā skaidroja Druviete, – kamēr nav saņemts ne Valsts ieņēmumu dienesta, ne Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informācija par iespējamiem pārkāpumiem, nedrīkst izdarīt pārsteidzīgu secinājumu, ka ir pārkāpts “Vienotības” ētikas kodekss. Viņa gan atzina, ka arī Ētikas komisijai Kampars neesot atklājis investora vārdu, kas viņam aizdevis naudu. Tiesa, komisijas locekļi nemaz to neesot lūguši darīt.

“Kompetentām iestādēm ir pieejama arī ienākumu deklarācijas nepublicējamā daļa. Pēc Kampara kunga vārdiem, tur ir minēts šīs personas [investora] vārds, uzvārds un personas kods.Tātad nenoliedzami kompetentās iestādes ar viņu sazināsies. Mūsuprāt, pats fakts, ka šāda persona ir norādīta jau liecina, ka ekonomikas ministrs ir gatavs sadarbībai ar kompetentām iestādēm un, mūsuprāt, tur nav ētikas pārkāpumu, ” sacīja Druviete, norādot arī uz Kampara aktīvitātēm, cenšoties izskaidrot situāciju, kā arī nodrošinot to, lai skaidrojumu sniegtu arī Kampara sieva.

Druviete arī uzsvēra, ka šobrīd ir “jāizvērtē, vai šī aizdomu ēna būtu savienojama ar to pozitīvo ieguvumu, kuru pašlaik Artis Kampars kā ekonomikas ministrs var dot valstij. Viņa nepamatotas demisijas gadījumā būtu jārēķinās ar to, ka nāktos atkal no jauna sākt vairākus viņa iecerētos pasākumus ekonomikas atveseļošanai. Kā zināms, jebkura ministra maiņa uz laiku nobremzē pozitīvos procesus viņa pārvaldītajā nozarē.”

Jau vēstīts, – lai arī ekonomikas ministram Artim Kamparam (JL, “Vienotība”) pēdējos gados uzkrāti vien pāris tūkstoši latu, viņš spējis pērn atdot 63 465 latu lielu parādu, jo kāds uzņēmējs viņam avansā samaksājis par ministram piederošās SIA “Ronis” kapitāldaļu pirkumu. Otrs naudas avots bija sievas dāvinājums – viņa skaidru naudu uzkrājusi pēc īpašumu pārdošanas un mantojuma no tēva, tā Ir.lv pagājušā nedēļā skaidroja ministrs un viņa sieva Ilva Kampare.

 

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu