Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība otrdien apstiprināja nākamā gada budžeta konsolidācijas pasākumu sarakstu par kopējo summu 122 miljoni latu.
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis norādīja, ka summa ļaus pat ar rezervi nākamā gada budžetā sasniegt izvirzīto mērķi – budžeta deficītu 2,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta. Sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem vēl turpinās un konsolidācijas pasākumu sarakstā esot iespējami precizējumi.

Valdība vienojās par nekustamā īpašuma nodokļa izmaiņām 2012.gadā, ar kurām pašvaldību budžeta ieņēmumus plānots papildināt par aptuveni 500 000 latu. Izmaiņas paredz pašvaldībām nodot plašākas lemšanas tiesības par NĪN piemērošanu. Valdība atbalstīja priekšlikumu nesaglabāt esošo 25% nodokļa pieauguma ierobežojumu, deleģējot tiesības pašvaldībām lemt par nodokļa pieauguma ierobežojumu zemei.

Šāgada oktobrī, salīdzinot ar 2010.gada oktobri, patēriņa cenas Latvijā cēlušās par 4,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija. Precēm cenas pieaugušas par 5,7%, bet pakalpojumiem – par 1,1%. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu