Par CVK priekšsēža vietnieku ieceļ Olehno • IR.lv

Par CVK priekšsēža vietnieku ieceļ Olehno

26
Indra Sprance

Līdzšinējais Cimdara vietnieks atsakās no amata

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) locekļi, pirmdien aizklāti balsojot, par CVK priekšsēdētāja Arņa Cimdara vietnieku apstiprināja apvienības “Saskaņas centrs” (SC) virzīto Raimondu Olehno, savukārt par sekretāru – apvienības “Vienotība” virzīto Kārli Kamradzi (PS).

Kā vēsta aģentūra BNS, komisijas loceklis Ritvars Eglājs (virzīts no VL-TB/LNNK) ierosināja CVK priekšnieka vietnieka amatam virzīt līdzšinējo šī amata ieņēmēju Sigordu Stradiņu (virzīts no “Vienotības”, iepriekš no JL), taču viņš savu kandidatūru uz šo amatu atsauca, sakot, ka šajā amatā bijis kopš 2003.gada un tajā būtu jāievēlē svaigas asinis. Līdz ar to Olehno bija vienīgais kandidāts uz CVK priekšnieka vietnieka amatu.

Savukārt par CVK sekretāru ievēlēts Kamradzis, kurš uz šo posteni arī bija vienīgais kandidāts. Apvienības “Saskaņas centrs” deputāts Andrejs Klementjevs jau iepriekš Ir.lv sacīja, ka SC ir gatava atbalstīt Cimdara atkārtotu apstiprināšanu amatā, taču apvienība uzskata, ka SC kā otram lielākajam Saeimā pārstāvētajam politiskajam spēkam pienākas priekšsēdētāja vietnieka amats.

Jau vēstīts, ka Cimdaru pagājušajā ceturtdienā ar 89 balsīm pārvēlēja CVK priekšsēdētāja amatā uz piekto pilnvaru termiņu.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu