Auto izplatītājs apstrīd Valsts policijas autonomas konkursu • IR.lv

Auto izplatītājs apstrīd Valsts policijas autonomas konkursu

26
Raaitis Plauks, F64
Dita Krauze

Eksperts: konkursa nolikums ir sarežģīts un “necaurspīdīgs”

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniegta sūdzība par Iekšlietu ministrijas izsludināto autonomas iepirkumu Valsts policijas vajadzībām, šodien ziņo TV3 raidījums “Nekā personīga” un aģentūra LETA.

Konkursa nolikums divreiz labots, un tas pagarināts līdz 20. aprīlim. Plānots nomāt 681 līdz 952 automašīnas. “Mūsa Motors Rīga”, kuri izplata “Volvo”, “Renault” un “Dacia” ar sūdzību vērsušies IUB. Pēc viņu domām, Iekšlietu ministrija sašaurinājusi pretendentu loku un konkursa tehniskās specifikācijas noteikumos ierobežojusi konkurenci, vēstī raidījums.

Kā raidījumam klāstījis auto eksperts Aldis Zelmenis, konkursa nolikums ir sarežģīts un “necaurspīdīgs”. Auto tehniskie nosacījumi nesaprotami – piemēram, kādēļ jānosaka minimālais motora tilpums, ja mūsdienās autobūve strauji attīstījusies un to, ko savulaik varēja panākt ar 1,6 litru dzinēja tilpumu, tagad paveic 1,2 litru motors ar turbīnu.

Kā norāda “Nekā personīga”, pēc neoficiālas informācijas konkursa nomas summas pieciem gadiem varot sasniegt 15 vai pat 20 miljonus latu.

Iekšlietu ministrija atzīst, ka, rakstot tehnisko specifikāciju, neviens neatkarīgs eksperts no auto tirgotāju vidus patiešām neesot pieaicināts. Ministrija apgalvo, ka par auto nomu valsts nepārmaksāšot un ka spēles noteikumi visiem auto piegādātājiem esot vienādi. Vienmēr kādu neapmierinās, ja pasūtījums ticis citam, taču primārais Iekšlietu ministrijas konkursā esot policistu intereses un tikai pēc tam – auto tirgotāju.

 

Komentāri (26)

janis 04.04.2011. 11.11

Ziniet,OK neko jau neviens nesaka, skaidrs, ka VP ir savas specifiskas prasības uz autiņiem, taču vismaz tad pieklājības pēc pie tik vērienīga iepirkuma būtu pieaicinājuši kādus dažus ekspertus šajā jomā, lai nesanāktu tā, kā atkal sanācis. Visu jau var saprast, taču pieļaut vēl vienu jaundžeikara stila iepirkumu ir par daudz prasīts. Un nevajag te ne ministrijai, ne iesaistītajiem tēlot aizvainotus bērnus, bet gan sasparoties un saprast, kas valstij un policijai būtu izdevīgākais piedāvājums. Lai izdodas!

0
0
Atbildēt

0

Inga Vītola 03.04.2011. 23.33

primārais Iekšlietu ministrijas konkursā esot policistu intereses un tikai pēc tam – auto tirgotāju.
_________________________________________________________________________

protams, kā vienmēr, pirmajiem tika jautāts policistiem – ar kādiem gan auto jūs gribētu braukāt? :D

0
0
Atbildēt

0

info 03.04.2011. 22.37

imho ne vienmeer leetie suudi ir labi. huidajam ir 5 gadu garantija – tas ir labi. aber shams birst kaa traks. ja man kaa uzneemuma iipasniekam buutu jaaizveelas – vw nav taa sliktaakaa izveele, jo tiem auto ir laba atlikusii veertiiba. reni gan par kapeikaam buus jaatirgo peec tam.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu