Tukumā nograndis sprādziens atpūtas centrā • IR.lv

Tukumā nograndis sprādziens atpūtas centrā

24
Foto: Gints Ivuškāns, F64
Dita Krauze

Cietuši pieci cilvēki, sprādziena iemesls vēl tiek noskaidrots

Vakar Tukumā atpūtas centrā “Harmonija” nograndis sprādziens, kurā cietuši pieci cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Vissmagāk cietusi kāda sieviete, kurai konstatēts rokas lūzums. Pēc sprādziena SPA centrā izcēlās ugunsgrēks, kas izplatījās 25 kvadrātmetru platībā. Savukārt “Neatkarīgo Tukuma ziņu” interneta portāls ntz.lv vēsta, ka centrā “Harmonija” notikuši divi sprādzieni.

Eksplozijas iemesls pagaidām tiek noskaidrots. Tiek pārbaudīta versija, ka to varētu būt izraisījušas dūmgāzes, bet pilnībā netiek izslēgta arī ļaunprātīga rīcība, ziņo ntz.lv. Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18.nodaļas, kas paredz atbildību par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu.

Ēkas īpašnieks Māris Majors aģentūrai LETA paudis šoku par notikušo. Patlaban atpūtas centra darbība esot apturēta un tiekot gaidīti apdrošinātāji. Ēkas īpašnieks arī nevarēja pateikt provizorisko zaudējumu apjomu, sakot, ka tie vēl tiks precizēti.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, sargs esot sajutis dūmu smaku un devies apskatīt, kas notiek. Kad vēris vaļā saunas durvis, notikusi eksplozija.

Skaistumkopšanas centra pirtniece Ieva Semjonova tieši tajā laikā bijusi pirtī un sagaidījusi pirts apmeklētājus, kam durvis tiek atvērtas plkst.13. Ātrāk par noteikto laiku nevienu iekšā laist nedrīkstot. “Paldies dievam, ka tā, jo, ja būtu ielaidusi viņus vismaz trīs minūtes ātrāk, kas tad viņus varētu atrast… Kad nogranda sprādzieni, cilvēki tikko kā bija iegājuši un ģērbās. Skrēju viņus glābt, ķēru somas un mantas, bet daudz kas jau vēl palika iekšā,” portālam ntz.lv skaidroja darbiniece.

Kā liecina informācija mājaslapā “www.harmonija.lv”, “Harmonija SPA” piedāvā SPA, skaistumkopšanas, fitnesa, pirts un viesnīcas pakalpojumus, kā arī piedāvā telpas semināru un kursu organizēšanai. Pēc “Firmas.lv” datiem “Harmonija SPA” viesnīcā, “Harmonija SPA Fitness”, trenažieru zālē un “Harmonija SPA pirtis” Tukumā, Jāņa ielā saimnieko SIA “Pieci elementi”. 100% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Atim Ūdrim. Latvijas Tirgotāju asociācijas un Latvijas Pašvaldību savienības konkursa “Latvijas Labākais tirgotājs 2005” SIA “Pieci elementi” atpūtas centrs “Harmonija SPA” ieguva otro vietu.

 

Komentāri (24)

mxblack 03.04.2011. 16.03

Varbūt uzsprāga tvana gāze? Bet tai tai bija jābūt lielā koncentrācijā lai rastos degmaisījums. Jocīgi. Vai tiešām atkal atgriezas rekets Latvijā?

+2
0
Atbildēt

1

kkristaps 03.04.2011. 15.05

Akurāt kā Biškekā…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu