Rīgas "Dinamo" treneris Šuplers aiziet no hokeja kluba • IR.lv

Rīgas “Dinamo” treneris Šuplers aiziet no hokeja kluba

33
Rīgas "Dinamo" līdzšinējais treneris Jūliuss Šuplers. Foto: Elmārs Rudzītis, F64

Krievu mediji: Šuplers kļūs par Maskavas CSKA galveno treneri

Slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kurš trīs sezonas bija Rīgas “Dinamo” galvenais treneris, pieņēmis lēmumu nepagarināt līgumu ar klubu, otrdien vēsta aģentūra BNS, atsaucoties uz Rīgas “Dinamo”.

Lēmumu Šuplers darīja zināmu Rīgas “Dinamo” vadībai un pateicās par izrādīto uzticību. Viņš teica, ka “Dinamo” vadības atbalstu jutis arī brīžos, kad komandai rezultāti nebija tik spīdoši, kā gribētos. Beidzot darbu Rīgā, Šuplers lielu paldies teica arī spēlētājiem, apkalpojošam personālam un kluba administrācijai, jo hokeja komandā sīkumu nav un visiem ir milzu nozīme rezultātu sasniegšanā. Atsevišķu paldies treneris izteica fantastiskajiem līdzjutējiem, kuri neapšaubāmi esot labākie Eiropā un, iespējams, arī visā pasaulē.

“Tāds atbalsts, kāds bija Rīgas “Dinamo” no līdzjutēju puses, nav nevienai citai KHL komandai, un ar tādiem līdzjutējiem nav iespējams slikti spēlēt. Rīga vienmēr manā sirdī ieņems īpašu vietu, un es nekad neaizmirsīšu šeit aizvadītās sezonas, tomēr esmu sapratis, ka ir pienācis laiks kaut ko mainīt savā dzīvē un doties tālāk – pieņemt jaunu izaicinājumu,” savu lēmumu argumentēja Šuplers.

Rīgas “Dinamo” kluba jauno galveno treneri meklēs bez liekas steigas un izskatīs dažādus variantus, aģentūrai BNS pastāstīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba preses dienesta vadītājs Jānis Stepītis.

Pašlaik nav noteikts grafiks, kurā būtu jāizvēlas jauns galvenais treneris, paskaidroja Stepītis un atgādināja, ka vēl ir daudz laika, līdz komanda sāks gatavoties nākamajai sezonai. Lai spriestu par galvenā trenera kandidatūrām, tiksies Rīgas “Dinamo” vadība, taču šādas pulcēšanās laiks vēl nav noteikts.

Savukārt pirmdien par Krievijas sporta ziņu portāls “sportbox.ru” rakstīja, ka Šuplers kļūs par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas CSKA galveno treneri. Šuplers Rīgas “Dinamo” aizvadījis pēdējās trīs sezonas.

Kā liecina “sportbox.ru” rīcībā esošā informācija, slovāku speciālists ar CSKA komandu jau ir panācis principiālu vienošanos. Aģentūra LETA treneris sīkāk nevēlējās komentēt, vai vienošanās panākta.

21.martā AS “Dinamo Rīga” apvienotajā padomes un valdes sēdē Šupleram tika oficiāli piedāvāts pagarināt līgumu uz nākamo sezonu, bet slovāku speciālists lēmumu, vai pagarināt līgumu Rīgas “Dinamo”, solījās pieņemt šīs nedēļas sākumā.

60 gadus vecais Šuplers par Rīgas “Dinamo” galveno treneri strādā kopš komandas izveidošanas 2008.gada vasarā. Visas trīs sezonas Latvijas klubs iekļuva Gagarina kausa izcīņā. Šosezon Rīgas “Dinamo” komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas “Lokomotiv” vienībai.

Kā jau ziņots, CSKA komandas galvenā trenera amatu atstāja Sergejs Ņemčinovs, kurš gan paliks CSKA un turpinās darbu kluba pārvaldē. CSKA komanda šajā sezonā uzrādīja sliktāko rezultātu KHL no Maskavas klubiem, ar 59 punktiem ieņemot desmito pozīciju Rietumu konferencē un neiekļūstot Gagarina kausa izcīņā.

Komentāri (33)

Māris Diņģelis 29.03.2011. 14.30

Varbūt Šuplers jau zina, ka Dinamo vairs nebūs naudas?

+8
0
Atbildēt

4

    vupats > Māris Diņģelis 30.03.2011. 00.59

    Ak Nellij, Nellij… Ja no šamā neko nejēdz, labāk paklusē. OK?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Māris Diņģelis > Māris Diņģelis 29.03.2011. 22.19

    Es biju palaidus garām par to algas samazinājumu.
    Vispār domāju ne jau algu samazināšanu, bet RU projekta izsīkšanu, jo finansējums tak tiešām nav skaidrs.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Uldis Kaldre > Māris Diņģelis 29.03.2011. 19.11

    Droši vien, jebšu arī tas ir veids kā savickis pasaka paldies par labi padarītu darbu – alga nost! Tāds gadījums jau bija ar Masaļski pirms gada.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > Māris Diņģelis 29.03.2011. 16.01

    Nellij, “Dinamo” jau to paši Šupleram esot izteiksmīgi paskaidrojuši, piedāvājot turpināt lietot viņa smadzenes/zināšanas, bet nākamgad par 30% lētāk.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Līga Smildziņa-Bērtu 29.03.2011. 14.11

Šis cilvēks ir devis milzu ieguldījumu latvijas hokejā,tik ilgi šeit būdams,jau kopš Rīga 2000 laikiem,tas ir neatsverami!Domāju,ka mums vēl ilgi nebūs tāda mēroga speciālista!Būs labi,bet ne tādi,kā Šuplers,JO svarīga ir arī kultūra un cilvēciskās īpašības, tās viņam ir lieliskas!PALDIES!

+6
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 29.03.2011. 13.49

Šausmas, kas nu ar pamesto Latviju notiks? Dziļā mīlestībā pret tautiskās mīlas vārdu “Dinamo” eju noraudāties.

+8
-3
Atbildēt

3

    ivetao2007 > Aivars Krauklis 30.03.2011. 12.53

    Raudāšu no priekieme. Jo beidot tos miljonus latus, kas bez pēdām pazuda šupleru un citu liekēžu kabatās, nonāks tautas sportā – skolas dabūs jaunas zāles, stadionus un labāk atalgotus lietpratējus, trenerus. Daudzi tūkstoši varēs sākt sportot veidos, kur sākumam pietiek ar bumbu pāris latu vērtībā. Nevis kā hokejā ar mundieri 1000 latu vērtībā. Kur vēl ledus, treneri un ceļojumi pāri visam kontinentam. Uz mana rēķina. Uz jūsu ar, lasītāj!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > Aivars Krauklis 29.03.2011. 14.20

    sarkasms nav vietā. Kāds sakars ar Latviju??…vnk Šuplers ir īsts profesionālis, kas ļoti daudz deva vietēja hokejā attīstībai. btw, Juliuss bija laikam vienīgais LV hokeja treneris, kas pirms spēles dziedāja LV himnu (pats redzēju savām acīm). tāpēc es patiesi ticu viņa izteikumiem par kolosalo laiku strādājot Rīgā.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 29.03.2011. 17.02

    Vai tad par Šupleru te kāds sarkasms? Neapšaubu, ka profesionālis, un tas mani pat diez ko neinteresē. Cita lieta – īstenu latvju sajūsma par mūžam dzīvā NKVD/MGB komandas „Dinamo” varenajiem sasniegumiem mātes Krievijas KHL. Pat Lavrentijam Pavlovičam patiktu.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu